Voor deze Switch Lite games heb je echt Joy-Cons nodig!

Article
zaterdag, 04 januari 2020 om 16:00
nintendo switch mini 5 oplossingen voor ontbrekende features 149148 1
De Nintendo Switch Lite is een mooie optie voor als je een budget hebt, of gewoon liever handheld speelt. Helaas zijn niet alle Switch games geschikt als Switch Lite games. Voor deze games heb je namelijk echt Joy-Cons nodig.
Dat je sommige Switch titels niet meteen kunt spelen als Switch Lite games zit doorgaans volledig vast op de Joy-Cons. Alle software die voor Switch wordt ontwikkeld werkt namelijk gewoon op een Switch Lite. Helaas is er een kleine hoeveelheid games die veronderstelt dat je afneembare Joy-Cons gebruikt en geen andere opties biedt.

Welke games zijn niet speelbaar zonder Joy-Con?

Gelukkig is het aantal games dat niet zonder Joy-Con gespeeld kan worden vrij klein. Het gaat voornamelijk om games die vereisen dat je per persoon, of soms per hand, een losse Joy-Con hebt. De volgende games kun je zonder Joy-Cons niet als Switch Lite games beschouwen:
Andere games die je misschien associeert met losse Joy-Cons, zoals ARMS of Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee, zijn ondanks de focus op Joy-Cons toch speelbaar als Switch Lite games. Ze zijn weliswaar ontworpen met Joy-Con motion controls in het achterhoofd, maar bieden ook een alternatieve besturing voor handeld mode.
Sommige handheld-vriendelijke games, zoals de nieuwste Brain Training, hebben misschien hier en daar een spelstand die zonder Joy-Con niet speelbaar is. Over het algemeen zul je daar voor het hoofdspel weinig last van hebben, maar houd er rekening mee dat het bij sommige games kan voorkomen.
super mario party preview het feestje van het jaar 139838

Zijn deze games echt onbruikbaar als Switch Lite games?

Officiëel biedt de Switch Lite alleen handheldstijl, maar hoewel TV-stijl inderdaad onmogelijk is, kun je als je wil een tafelstijl bij elkaar schrapen. Als je Joy-Cons hebt, of ze los koopt kunnen die gewoon verbinding maken met de Switch Lite. Vervolgens hoef je alleen je Lite nog rechtop te zetten. Je kunt hem ook plat laten liggen en er als cultisten omheen staan, maar dat is toch minder praktisch.
Bedenk wel dat je een manier nodig hebt om je Joy-Cons op te laden. Bij een normale Switch kun je ze aansluiten op de Switch zelf. Maar als je geen Switch hebt zul je een charging grip of een oplaadstation nodig hebben.
Op die manier zijn bijna alle bovenstaande games toch bruikbaar als Switch Lite games. De Nintendo Labo Pakketten zijn hierop een uitzondering. Veel Labo bouwsels zijn er namelijk op gemaakt dat je het losse scherm van de ‘gewone’ Switch erin schuift. De andere afmetingen van de Lite maken dat onmogelijk. Als je handig bent met karton kun je je Labo bouwsels misschien aanpassen aan de Lite, maar dat raden we niet aan.
nintendo labo switch krijgt een racepakket 136606

Hoe herken je games die niet werken op Switch Lite?

Achterop de doos van alle Switch games staat vermeld hoeveel spelers er per speelstijl ondersteund worden. Als het icoon voor handheld grijs is en er geen aantal spelers onder vermeld staan, zul je minstens één joy-con nodig hebben om de game als Switch Lite game te spelen. Dezelfde informatie is ook te zien in de Nintendo eShop. Handig voor als je niet zeker weet of de game native speelbaar is op de Nintendo Switch Lite.
Joy-Con only games laten werken als Switch Lite games is niet goedkoop. Als je naast een Switch Lite ook een paar Joy-Cons en een oplaadmethode koopt zit je aardig in de richting van de prijs van een een normale Switch. Maar als je al een Switch Lite hebt en een manier zoekt om toch Super Mario Party te spelen met je vrienden of familie is het zeker een optie. Anders zul je je er bij neer moeten leggen dat sommige Switch games geen Switch Lite games zijn en een aantal pareltjes moeten missen.
Dit artikel is op 18 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws