Super Smash Bros Ultimate OST - Alle bevestigde nummers

  Een nieuwe Super Smash Bros betekent ook weer een reeks klassieke Nintendo deuntjes. De herkenbare muziek voelt doorgaans als een feest van herkenning! Nintendo heeft wat muziek uit de Super Smash Bros Ultimate OST gedeeld en hier vind je een overzicht van welke precies.

  Het gaat tot nu toe om een al flink wat nummers uit de soundtrack die al zijn gedeeld. Alle nummers uit de soundtrack zijn vrij verschillende van elkaar, dus het is zeker de moeite om ze allemaal eventjes te luisteren. Grappig is dat ze allemaal door andere componisten zijn gemaakt en de componisten onderling ook wisselen tussen titels.

  Bomb Rush Blush (Splatoon)

  We beginnen de lijst met Super Smash Bros Ultimate OST met de nieuwste aanwinst aan personages. Naast alle terugkerende personages, komen namelijk de Inklings ook met hun verfspuit langs. Uiteindelijk heeft Tomoya Ohtani een stuk gecomponeerd dat zal worden gebruikt op een stage die speciaal rondom deze kliederaars gebouwd is.

  De componist heeft voornamelijk naam gemaakt met verschillende Sega games zoals de Dreamcast klassiekers Space Channel 5 en Chu Chu Rocket. Bovenaan deze pagina vind je de eerste soundtrack terug. Als je deze hebt geluisterd kun je direct door naar de volgende.

  City Trial (Kirby Air Ride)

  De volgende soundtrack wordt tijdens de Kirby Air Ride stage afgespeeld. Het is dus al zeker dat er sowieso een nieuwe vechtarena komt die is gebaseerd op het schattige allesvretende roze bolletje, specifiek gebaseerd op de racegame die op de Gamecube verscheen. Wij krijgen bijna zin om Smash voor de Wii U op de starten en deze muziek alvast af te spelen tijdens een match waarin verschillende Kirby elkaar inmaken.

  De soundtrack is gemaakt door Noriyuki Iwadara. Deze componist heeft aan heel veel oude games gewerkt zoals Space Invaders '90 maar maakte ook muziek voor de meest bekende rechtszaakspellen ooit van Capcom. Het gaat hier natuurlijk om Phoenix Wright van de verschillende Phoenix Wright Ace Attorney-spellen.

  Mega Man 4 Medley (Mega Man 4)

  Uiteindelijk is er ook al een soundtrack bekend voor onze mechanische vriend Mega Man. Waar we in Super Smash Bros. voor 3DS en Wii U een medley van van Mega Man 2 zagen, wordt nu een andere Mega Man-game centraal gesteld ter inspiratie voor de Mega Man stage die je na release van Super Smash Bros. Ultimate kunt spelen.

  Deze soundtrack is een medley van Mega Man 4 muziek en is gemaakt door Jun Senoue. Deze componist heeft in het verleden heel veel muziek gemaakt een andere blauwe vriend: Sonic The Hedgehog games van SEGA. Hij heeft dus al veel ervaring in het maken van muziek die de sfeer in games moet versterken. Met zijn ervaring maakte hij een feest van herkenning voor de doorgewinterde Mega Man-fans.

  Vega Stage (Street Fighter II)

  De volgende soundtrack neemt ons mee de straat op. Vergeet even de boksring en beeld je een straat voor je in een drukke stad. Luister vervolgens naar de soundtrack en kijk of je het al voor je ziet dat Mario en zijn vrienden hier een straatgevecht starten.

  De soundtrack die je boven deze kop terugvind is gemaakt door componist Yoko Shimomura. Ze heeft door de jaren heen gewerkt aan de muziek van talloze games waaronder Street Fighter II, Kingdom Hearts en Final Fantasy XV. Dit nummer uit de soundtrack is een mooi begin om straks straatvechter Ryu te besturen in Super Smash Bros. Ultimate.

  Main Theme (The Legend of Zelda Breath of the Wild)

  Er komt ook een stage en bijbehorende soundtrack die zijn inspiratie vind in de allerlaatste The Legend of Zelda-game, Breath of the Wild. Het wordt interessant hoe zo een stage eruit komt te zien, aangezien je nooit zo een grote open gevoel kunt creëren als die game. Maar het is al wel duidelijk hoe de soundtrack wordt. Die klinkt al best goed!

  De soundtrack is gemaakt door Yoshini Aoki. Grappig genoeg heeft zij heel veel muziek gemaakt uit de Mega Man-reeks. Zo werkte zij eerder Mega Man Battle Network 1 tot en met 6 maar ook de bekende fantasie RPG game Final Fantasy XV.

  Brinstar Depths (Metroid)

  Uiteindelijk is de één na laatste titel op deze lijst met al bevestigde Super Smash Bros Ultimate OST een soundtrack die is gemaakt voor een speciale Metroid stage.

  Het gaat hier om Brinstar Depths, een soundtrack gemaakt door Yasushi Asada. Dit is een componist die eerder aan soundtracks voor Super Monkey Ball: Banana Blitz en Castlevania Judgment werkte. Hij heeft voornamelijk ervaring met hard rock muziek en daar zijn heel lichtelijk invloeden van terug te horen in de soundtrack. Lichtelijk, want uiteindelijk heeft Asada toch weer een interessante soundtrack op de planken gezet.

  Noisy Notebook (Snipperclips)

  We zijn al bij de één na laatste op de lijst met Super Smash Bros Ultimate OST. Dit keer is de eer aan een kleinere titel die ooit op de Nintendo Switch is verschenen. Er zal ook een stage en soundtrack zijn die namelijk op deze samenwerkingsgame is gericht.

  Maki Kirioka heeft deze soundtrack gemaakt en gaf het stukje muziek de naam Noisy Notebook mee. Het gaat hier om een snellere variant van de thema soundtrack van de game Snipperclips. Hierdoor past deze rustige game toch plots meer bij het snelle actie-gehalte dat een stevig potje Super Smash Bros. Ultimate kan gaan hebben.

  Main Theme (Super Smash Bros Ultimate)

  Uiteindelijk is er ook nog een main theme die je zult horen wanneer je de game voor het eerst opstart. Met een epische soundtrack wordt je door de menu's geleid en word klaargestoomd om je speelbare personage te kiezen.

  Hideki Sakamoto was in dit geval de supervisor. Hij werkte eerder aan soundtracks voor Echochrome, Yakuza 2, Yakuza: Kenzan. Nu is het aan hem om iedereen vanaf het eerste moment te pakken bij het opstarten van de soundtrack. Je kunt het zelf oordelen of je nu al wordt gegrepen, aangezien de soundtrack boven deze kop terug te vinden is.

  Laatste Super Smash Bros Ultimate OST - Metal Gear Solid

  Het laatste nummer op deze lijst is een nummer dat deze week pas is toegevoegd. Dit nummer neemt ons mee naar de wereld van Metal Gear Solid. Even voelt het alsof je zelf in de huid van Solid Snake kruipt, terwijl deze toffe soundtrack je eigen heldennummer wordt tijdens het in elkaar rossen van al die Nintendo-figuren.

  Het nummer is gecomponeerd door Nobuko Toda. Deze Japanse vrouw heeft voornamelijk naam gemaakt door filmmuziek te componeren. Daarnaast heeft ze al ervaring met de Metal Gear Solid-games omdat ze eerder ook al muziek hiervoor maakte. Deze muziek werd voornamelijk gebruikt om de vele cutscenes van wat extra sfeer te voorzien.

  Regelmatig worden er nieuwe soundtracks toegevoegd op de officiële Super Smash Bros. Ultimate website. Hier vind je in de toekomst ook meer soundtracks terug.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.