Wat vind jij van Guerrilla Games intentie? - XGN Doe Mee

  Gamenieuws uit eigen land! De grootste en bekendste gamestudio van Nederland gaat verhuizen. Nu is dat geen groot nieuws, maar de vooruitzichten van Guerrilla Games zijn dat wel. Hoe dat zit? Dat legt de XGN Doe Mee je uit!

  De laatste keer waren wij benieuwd naar jullie meningen over Dungeons and Dragons. Het oorspronkelijke spel kwam in de jaren 70 uit en velen zullen er wel eens van hebben gehoord; spelen is weer een ander geval. Dat is natuurlijk soms lastig, helemaal met de gemakken van de hedendaagse consoles en via het internet online spelen. Toch kent Spiral het nog wel van vroeger:

  Spiral – Level 8

  Ik speel het beide niet maar keek er in de jaren 80 wel naar op tv leuke tekenfilm serie. Waarom ik het nog niet speel heb er mij nog niet in verdiept.

  Het is iets wat de Doe Mee vaker hoort: mensen hebben ervan gehoord, maar zich er nog nooit in verdiept. De Doe Mee wil die mensen een tip geven en raadt aan om eens Critical Role of Harmonquest te kijken. YouTube-shows waarin bekende en minder bekende mensen Dungeons & Dragons spelen en het tevens proberen uit te leggen.

  Goed, van de avonturen in fantasierijke werelden gaan we terug naar ons eigen kikkerlandje. Nederlands trots, ontwikkelaar Guerrilla Games, was afgelopen week kort in het nieuws. De maker van de Killzone-titels en Horizon: Zero Dawn verhuist namelijk in Amsterdam. Geen groot nieuws, maar de ontwikkelaar doet dit om meer games uit te brengen. Nu vragen wij:

  Wat vind jij van Guerrilla Games intentie?

  Hermen Hulst, de directeur van Guerrilla, zei in een interview met Het Parool dat de studio eens per twee à drie jaar een titel wil uitbrengen. Ter vergelijking, Guerrilla’s laatste paradepaardje, Horizon: Zero Dawn, was een goede zes jaar in ontwikkeling. Dit idee telt voor nieuwe titels, maar ook games in bekende series.

  Wat vinden jullie hiervan? Is het idee van Guerrilla Games goed of zou de studio zich juist meer moeten richten op één à twee projecten voor langere tijd? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij dat vindt. Zien we jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!

  Horizon: Zero Dawn

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.