Super Mario Run Guide - Alles wat je moet weten!

Article
maandag, 19 december 2016 om 15:33
xgn google image
Super Mario Run is uit en de game is razend populair. Voor het eerst komt de wereld van Mario naar iOS en dat gebeurt in de vorm van een endless runner game. Benieuwd hoe de game in elkaar zit? Dat lees je in deze Super Mario Run Guide
Super Mario Run lijkt op het oog simpel. Mario rent automatisch en door met je vinger op het scherm te drukken springt Mario de lucht in. Dit is nodig, want je moet in de levels verschillende obstakels ontwijken en daarbij munten verzamelen. Het voltooien van levels is alleen niet de enige manier om in Super Mario Run aan de slag te gaan.

Wat is het?

Super Mario Run is een game die momenteel alleen voor iOS uit is. De Android liefhebbers moeten nog even wachten, want daarvoor komt Super Mario Run waarschijnlijk pas in 2017 uit. Super Mario Run is gratis te downloaden, maar als je meer levels wilt vrijspelen kun je de game voor 10 euro kopen.
Super Mario Run is een endless runner game en dat betekent dat je personage continu blijft rennen. Een van de doelen van Mario Run is om een level te halen, aan jou de taak om Mario te laten springen zodat hij zonder dood te gaan het level haalt.
In Super Mario Run heb je verschillende gamemodi om te spelen. Zo is er de ‘reis’ waarbij je verschillende werelden afgaat om zoveel mogelijk munten te verzamelen. Met die munten kun je samen met de bouwfunctie je persoonlijke wereld van allerlei dingen voorzien. Later in deze special volgt hier meer informatie over.
Naast de reis-modus heb je ook de modus ‘Toad Rally’ en allerlei andere minigames die je kunt spelen. Er zit dus nog veel meer content in de game dan je misschien verwacht en waar jij samen met Mario je urenlang in kunt verdiepen.
102857

De Reis

De reis-modus is de manier waarop we Mario kennen. Je gaat met Mario, net zoals in de klassieke Super Mario Bros games, verschillende levels in verschillende werelden af. Hierbij is het grootste doel om het level te halen, maar je kunt er nog veel meer in doen.
Zo zijn er namelijk in alle levels munten te verzamelen waarmee je later allerlei dingen kunt bouwen op je persoonlijke wereld. Naast deze normale gele munten zijn er ook andere munten met een andere kleur te verzamelen.
Het begint met roze munten, die op speciale plekken in het level te vinden zijn. Als je alle roze munten hebt verzamelt is het mogelijk om paarse munten te verzamelen. Heb je die ook allemaal verzameld, dan kun je zwarte munten verzamelen. Er is dus iedere keer een nieuwe reden om een level opnieuw te spelen.
Je hoeft niet al deze munten te verzamelen om verder te komen in de werelden, maar je moet wel eerst een level hebben voltooid om verder te gaan. Er zijn zes werelden met in totaal 24 levels, als je de gratis versie hebt is dit één wereld met drie levels.
Elk laatste level in een wereld is een boss fight, waarbij je verschillende handlangers van Bowser moet verslaan. Heb je deze eindbaas verslagen, dan kun je door naar de volgende wereld.
102858

Toad Ralley

Toad Rally is de andere grote modus in Super Mario Run. In deze modus race je tegen andere spelers met als doel om zoveel mogelijk munten te verzamelen. Degene die het meeste aantal munten verzamelt én de mooiste truckjes laat zien wint de race.
In Toad Rally ga je dus de strijd aan tegen andere online spelers. Dit gebeurt niet op hetzelfde moment, maar je gaat de strijd aan met ‘geesten’ van spelers die het level al hebben voltooid.
Om Toad Rally te kunnen spelen moet je een Rally ticket inzetten. Deze tickets kun je onder andere behalen door alle levels van de ‘reis-modus’ te halen, een speciaal bonus huis te bouwen of door alle speciale munten te verzamelen.
Het verzamelen van munten om dingen te kopen is een van de dingen in Toad Rally, maar je kunt ook Toads behalen. De Toads die je tijdens een race weet binnen te halen gaan naar je persoonlijke wereld toe als je de race wint.
Deze Toads zijn belangrijk, want die heb je nodig om bepaalde uitdagingen te behalen zodat je nieuwe personages, gebouwen en decoraties kunt vrijspelen. Pas wel op, als je een race verliest verlaten de Toads je stad.
102859

Bouwen

Het ‘bouwen’ in Super Mario Run kwam al een aantal keer eerder in deze special aan bod, dit is waar je het allemaal voor doet. Je verzamelt munten waarmee je nieuwe gebouwen en decoraties kunt kopen.
Met deze gebouwen kun je geheime levels en bonussen vrijspelen. Zo kun je heel snel in de game al een minigame huis kopen waarmee je iedere acht uur bonussen kunt behalen. Deze bonussen kunnen bijvoorbeeld munten zijn, maar ook tickets voor de Toad Rally modus.
Deze gebouwen en decoraties kun je op allerlei verschillende manieren vrijspelen. Door munten, maar ook door het verzamelen van Toads in Toad Rally. Dit zorgt ervoor dat je naast de ‘echte gamemodi’ nog urenlang in de game kunt stoppen zonder verveeld te raken.
102860

Personages

Natuurlijk is Mario de ster van Super Mario Run, maar hij heeft ook zijn vrienden meegenomen. Zo kun je namelijk ook met Toad, Princess Peach, Luigi, Yoshi en Toadette spelen. Elk personage heeft een andere manier van spelen en moet ook op een andere manier vrijgespeeld worden.
Toad kun je gelijk vanaf het begin vrijspelen. Dit doe je door je MyNintendo account te koppelen aan de game. Toad is samen met Toadette het snelste personage van het spel.
Princess Peach speel je vrij door ieder level van de ‘reis’-modus te voltooien. Speel simpelweg alle 24 levels uit en je kunt met Peach aan de slag. Peach kan voor een korte periode in de lucht blijven zweven, handig om dus een rij met munten te verzamelen.
Luigi is iets lastiger te verzamelen. Je moet het Luigi huis kopen en die kun je pas vrijspelen als je 150 groene en 150 paarse Toads in je wereld hebt. Deze Toads verzamel je in de Toad Rally modus. Luigi kan het hoogst springen van alle personages.
Yoshi is op dezelfde manier als Luigi te behalen. Je kunt Yoshi vrijspelen door het Yoshi huis te kopen. Dit huis kun je kopen als je 30 rode en 30 gele Toads hebt verzameld. De speciale eigenschap van Yoshi is dat je langer in de lucht kunt blijven doordat hij probeert te ‘vliegen’ met zijn poten.
Toadette is ook te behalen door een huis te kopen. Het huis van Toadette is vrij te spelen door 200 rode, 200 blauwe en 200 groene Toads te verzamelen. Toadette is net zoals Toad het snelste personage van de game.