Super Mario Party details - Dit weten wij al over deze game

Article
maandag, 25 juni 2018 om 12:28
xgn google image
Tijdens de E3 Nintendo presentatie werd voornamelijk de focus gelegd op Super Smash Bros. Toch werd er tussen neus en lippen door even een Super Mario Party release aangekondigd. Dit zijn de Super Mario Party details die wij sindsdien te weten zijn gekomen.
Veel details werden pas tijdens de Nintendo Treehouse echt uit de doeken gedaan. In ieder geval gaan we weer met Mario en vrienden het spelbord op. Gooi maar vast die dobbelstenen en maak je paraat voor een bordspel voor jong en oud!

Online multiplayer

Ook Super Mario Party gaat eraan geloven: je kunt de game straks met vrienden, familie, aardsvijanden of rivalen online spelen. Het is voor het eerst dat er online multiplayer wordt aangeboden. Zo kun je altijd en waar dan ook een feestje vieren. Dit keer kun je de verschillende minigames die je tegenkomt juist tegen vrienden, familie of totaal vreemden spelen.
Zelfs als ze aan de andere kant van de wereld zitten. De bordspellen zijn niet online speelbaar, maar dat is ook zo gek nog niet. Je moet je eens indenken dat je al 20 minuten op sterrenjacht bent en vervolgens één van je medespelers plots niet meer kan meespelen omdat een communicatiestoring je speelsessie overhoop gooit. Daag dus al je vrienden uit voor een Super Mario Party!
134419

Veel nieuwe 1 vs 3 minigames

Het is duidelijk dat we weer een heleboel typische Mario Party minigames kunnen verwachten. We hebben tot nu toe al de nodige variaties aan minigames voorbij zien komen. Samen met je vrienden en familie neem je het off- en online tegen elkaar op.
De eerste minigame die we leren kennen is Dust Buddies. Tijdens deze wedstrijd speel je 1 tegen 3. Het doel is om zo snel mogelijk al het stof op te zuigen in een wel erg rommelige kamer. Alhoewel één speler in zijn eentje is, heeft hij een grotere slurf aan zijn stofzuiger zitten waardoor hij sneller dingen kan opzuigen dan de zuigertjes van de rest.
Ook zien we een variatie op Stevie Wonders Signed, Seal, Deliver: een minigame waarin je zoveel mogelijk pakjes moet bezorgen. De minigame heeft Sign, Steal, Deliver en maakt al duidelijk dat je anderen flink in de weg kunt zitten tijdens deze pakketbezorging. Ook deze minigame is 1 tegen 3 en één speler heeft een drone die hij inzet om de pakketjes te stelen.
134420 1

Ieder voor zich minigames

Ook weten we al enkele andere minigames waarin iedereen in zijn eentje probeert te winnen. Een van de minigames is Slaparazi waarin je rond kunt lopen en elkaar flink kunt meppen. Tussen al dat gemep en geduw door, probeer je te zorgen dat de Koopa Troopa's je op de foto zetten. Voel je een echte celebrity en kom met je volle toet op die plaatjes te staan.
Een andere minigame waarvan we al weten dat ze in het spel zit is Sizzling Stakes. In dit spel gebruik je de handige Joy-Con controllers om de inhoud van een pan om te gooien. In de pan ligt een blokje en jij moet alle kanten van dit blokje bakken. Net als een goede biefstuk wil je die alleen niet te doorbakken hebben. Anders zit je straks op een taaie plastic schoenzool te kauwen. Je weet dat de kant waarop het blokje ligt voldoende gegaard is ls de Joy-Con trilt.
Ook is er nog Trike Harder. Iedereen mag zich weer een klein kind voelen, want de bekende Mario-personages springen op een veel te kleine driewieler. Terwijl je zoveel mogelijk moeite moeite moet doen om de eindstreep te behalen op je veel te kleine fietsje.
134421 1

Twee consoles verbinden

De game gaat ook extra minigames bieden waarbij je twee verschillende consoles undocked nodig hebt. Zo kun je de consoles als een soort van legpuzzel aan elkaar koppelen om zo een plaatje te vormen. In de Treehouse werden de bekende Donkey Kong bananen gebruikt. Op beide consoles staat de helft van een banaan en jij moet de Nintendo Switch zo neerleggen dat beide helften op de goede manier met elkaar worden verbonden.
Het wordt interessant om te zien hoe deze functie gaat uitpakken, want niet iedereen is natuurlijk in het bezit van een tweede Nintendo Switch console. Hierdoor is het niet voor iedereen weggelegd om bananen aan elkaar te koppelen. In ieder geval zou Donkey Kong zeker een tweede Switch in huis halen om van al die gele pracht te kunnen genieten.
De minigame wordt aangeboden in het hutje van Toad. Hier komen meer minigames naartoe die gebruik zullen maken van twee consoles of functionaliteit die alleen de Nintendo Switch heeft. Zo wordt de functie ook gebruikt voor een tankminigame waarbij twee consoles ervoor zorgen dat je een groter speelveld hebt dan wanneer je het op één zo een console zou spelen.
134424

Super Mario Party details onthullen Bowser

Uit het beeldmateriaal valt ook te halen dat Bowser een speelbaar personage wordt. Eerder was dit ook al het geval in Mario Party 10, maar toen werd er een speciale Bowser Mode geïntroduceerd waar een gigantische Bowser het in zijn eentje tegen Mario en zijn vrienden opnam. Nu is Bowser gewoon als een normaal personage speelbaar.
Interessant, want wie gaat nu de bordspellen in één grote chaotische bende veranderen? Eerdere games wisten Bowser en zijn zoon(s) het nodige leven in de brouwerij te brengen door je flink lastig te vallen. Sterren werd afgepakt of de hoeveelheid munten werden gehalveerd. Alles was onzeker als Bowser zijn valse spel in de strijd gooide.
Hoe fair speel jij als je in de huid van Bowser kruipt? In ieder geval wordt het voor Bowser een stuk lastiger om vals te spelen nu hij één van de normale Mario Party spelers is.
134428

Bevestigde personages

Naast Bowser is er al een flinke lijst bekend met personages die we in dit spel kunnen verwachten. Hier staan ook een paar verrassende personages tussen waaronder Goomba, het trouwe hulpje van Bowser. Die zagen we tijdens de Treehouse al de minigame Trike Harder winnen.
Deze personages zijn tijdens de Treehouse speelbaar getoond:
  • Rosalina
  • Yoshi
  • Boo
  • Shy Guy
  • Mario
  • Luigi
  • Koopa Troopa
  • Peach
  • Daisy
  • Bowser Jr
  • Bowser
  • Wario
  • Waluigi
  • Monty Mole
  • Hammer Bros.
Sommigen zagen we in actie, anderen zagen we op de achtergrond voorbijkomen in afbeeldingen of ander teasend materiaal. Veel van de personages zagen we voorbijkomen in een minigame waarbij ze je team tijdelijk komen versterken. Gezien hier ook andere al speelbare personages ook onderdeel van je team lijken te kunnen vormen, is het aannemelijk dat mogelijk deze personages allemaal speelbaar zijn tijdens de Super Mario Party release.
134580 2

Vrije bewegings-borden

Naast de klassieke borden, komen er ook borden met vrije beweging. Je kunt omhoog, omlaag, naar rechts en naar links, aan de hand van de hoeveelheid ogen die je met de dobbelsteen gooit. In tegenstelling tot het klassieke bordspel doet dit meer denken aan Mario Party Rush, hier werd ook al een alternatieve bordspelvariant geboden.
In deze vrije bewegings-borden speel je ook in teams van 2 tegen 2 via Team Adventures. Ieder team gooit dobbelstenen en de dobbelstenen van alle teamgenoten worden bij elkaar opgeteld. Je moet tijdens het lopen altijd het aantal gegooide ogen lopen, dus wordt het nog een uitdaging om op de vaste spot uit te komen waar je dan uiteindelijk een ster kunt krijgen. Samen probeer je nog steeds zoveel mogelijk sterren te verzamelen.
134581

2 tegen 2 minigames

Tijdens die Team Adventures werden er ook verschillende nieuwe minigames getoond waarin je in teamverband probeert om de anderen af te maken.
Eén van die minigames wordt Making Faces. Je kunt met je personage over verschillende knoppen lopen die een grijphaak een bepaalde richting in laten bewegen. Eén van de teamleden kan de haak van naar links naar rechts laten bewegen, de andere kan hem van onder naar boven laten bewegen op het veld. De haak houdt monden, ogen en wenkbrauwen vast die je perfect op een template moet laten vallen.
Een andere minigame is Croozin for a Broozin. Hierin word je achtervolgt door een horde spookachtige vijanden die je in elkaar proberen te meppen. Jij moet met je team overleven terwijl tijdens het rennen overal obstakels op je pad komen. De laatste persoon die overeind weet te staan wint in naam van zijn of haar team.
134583

Party Points

Het is duidelijk dat je door het spelen van verschillende minigames en bordspellen weer Party Points kunt verdienen. Zo zagen we in de Treehouse dat wanneer je een minigame uitspeelde je 50 punten kreeg. Gezien je terug kon gaan naar de Party Plaza, is het aannemelijk dat deze Party Points op een soortgelijke manier werken als eerdere titels.
In voorgaande delen konden punten worden gebruikt om dingen te unlocken. In Mario Party DS werden de punten gebruikt om in-game figurines vrij te spelen of om de nieuwe features voor de spelborden te krijgen. Denk aan een extra bloembedje, een muziekstandaard of andere extra dingen die meer sfeer naar de omgeving van het bordspel brengen. Ook in latere games kwam het terug om bijvoorbeeld soundtracks vrij te spelen.
De toekomst moet ons nog leren wat er deze keer allemaal kan worden vrijgespeeld.
Dit artikel is op 28 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties