De Joy Cons van de Nintendo Switch werken met een Bluetooth connectie, iets waar je niet lang bij stilstaat totdat je beseft dat dit betekent dat de Joy Cons gebruikt kunnen worden op je PC, laptop en smartphone! Als je nog op zoek bent naar een controller, dan heb je hem nu gevonden! Maar hoe sluit je de Joy Cons nou precies aan?

1. Eén Joy Con gebruiken

Het eerste wat je zult moeten doen, is Bluetooth aanzetten op je PC, laptop of smartphone. Niet iedereen heeft Bluetooth altijd aanstaan, omdat het niet goed is voor de batterijduur van een apparaat. Maar wil je een Joy Con kunnen gebruiken, dan zul je de optie toch echt aan moeten zetten.

Wanneer Bluetooth aanstaat, pak je één van de Joy Con controllers. Zonder je Switch aan te zetten, druk je op de synchronisatieknop op de Joy Con (dit is de ronde knop in het midden van de platte zijkant van de Joy Con) en het zal niet lang duren voordat de Joy Con verbinding heeft gemaakt met het andere apparaat. Vanaf daar kun je van alles doen, bijvoorbeeld een mobiele game opstarten of browsen op het internet. Niet elke app en niet elk programma zal even goed werken met jouw nieuwe controller, maar met wat inspanning zul je het zeker voor elkaar krijgen. Deze methode werkt trouwens ook met een Switch Pro Controller!

Op de volgende pagina leggen we je uit hoe je twee Joy Cons als één controller kunt gebruiken!