De Super Mario 3D All-Stars collectie uitgelegd

  Niet één, niet twee, maar drie Super Mario spellen komen naar de Switch. Het gaat om de spellen Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Wij leggen je precies uit wat Super Mario 3D All-Stars nou precies voorschotelt.

  De spellen in Super Mario 3D All-Stars zijn natuurlijk al lang uit, maar het gaat nu om verbeterde versies voor de Switch. Dat liet Nintendo weten in een speciale Mario Direct. De collectie is uitgebracht om de 35e verjaardag van Super Mario Bros. te vieren.

  Natuurlijk zijn we allemaal ontzettend benieuwd naar de veranderingen die er zijn aangebracht in de spellen, dus die lichten we hier alvast uit.

  Super Mario 64

  Super Mario 64 werd in Japan op 23 juni 1996 als launch title voor de Nintendo 64 uitgebracht en was een groot succes. In mei 2003 waren er dan ook wel elf miljoen exemplaren verkocht. Deze populariteit zorgde er dan ook voor dat het spel een remake kreeg voor de Nintendo DS, terwijl het origineel opnieuw uitgebracht werd voor de Virtual Console op Wii en Wii U.

  Het spel veranderde als het ware de wereld van gaming als het aankomt op het ontwerpen van werelden. Super Mario 64 is de grondlegger van de hedendaagse Mario-spellen en heeft grote invloed gehad op de manier waarop spellen vanaf dat moment gemaakt werden. De verbeterde versie voor de Switch zal voor veel mensen een nostalgisch gevoel meegeven, omdat het een spel is waarmee velen zijn opgegroeid.

  De graphics zijn in Super Mario 3D All-Stars opgeschaald in minimale vorm. De game wordt op de Switch speelbaar in 720p, zowel docked als in handheld-modus. Hoewel de game wordt opgeschaald, wordt de beeldschermverhouding niet aangepast: Mario 64 behoudt zijn oorspronkelijke 4:3 verhouding.

  Super Mario Sunshine

  Super Mario Sunshine wordt door sommige fans gezien als misschien wel de beste Super Mario game aller tijden, terwijl anderen de game juist haten. Super Mario Sunshine is namelijk heel anders dan de meeste Super Mario-spellen. Waar Mario in veel voorgaande spellen over de hele wereld trok, is Super Mario Sunshine een soort vakantie op een tropisch eiland.

  Met eindeloze verschillende opties en controls, gaat het spel nooit vervelen. Of je nou de leuke en afwisselende levels afgaat, of zit rond te spelen met de controls van het spel, Super Mario Sunshine houdt je lang bezig. Op de Switch is de game in 1080p op de televisie te spelen, terwijl de game in handheld-modus in 720p wordt voorgeschoteld. Daarnaast kun je de game voor het eerst in een beeldverhouding van 16:9 spelen.

  Super Mario Galaxy

  Van de drie games in de collectie is Super Mario Galaxy het meest recent uitgebracht. Het zal dus de allerjongste generatie van Mario-spelers zijn voor wie deze game een geheel nieuwe ervaring is. Deze zeer vermakelijke game met veel afwisseling wordt door sommigen gezien als een ware revolutie binnen de Mario-reeks.

  Op de Switch worden wel een paar dingen aangepast. Zo is de game in 1080p op de televisie te spelen, terwijl handheld 720p wordt aangehouden. Daarnaast zijn de motion controls (die in het origineel toch al beperkt waren) niet meer verplicht, waardoor je de game eindelijk met een normale controller of een Switch Lite kunt spelen. Hoe dit precies zal werken, moet nog blijken. Wel is bekend dat de cursor in handheld mode met het touch screen bestuurd kan worden. Als je op je televisie of in tabletop-modus speelt kun je de Wii besturing nabootsen met de Joy-Cons.

  Super Mario 3D All-Stars krijgt een 8.5 in review

  De game is inmiddels uit en krijgt van ons een dikke 8.5 in de recensie. Onze redacteur loont de besturing, de vrijheid in Super Mario 64, het waterkanon in Super Mario Sunshine, de zwaartekracht in Super Mario Galaxy en de gehele soundtrack.

  Heb jij de gamecollectie al in huis gehaald?

  Dit artikel is op 2 oktober 2020 bijgewerkt.

  Super Mario 3D All Stars

  Verkijgbaar vanaf 18 september 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.