The Suicide Squad kijken met hoge verwachtingen - Kan de reboot het beter?

  Onlangs is aangekondigd dat we geen Suicide Squad 2 maar een Suicide Squad reboot zullen kijken. Er was behoorlijk wat kritiek op de uitwerking van de eerste film en Warner Bros krijgt nu de kans om dit beter te maken. Maar welke veranderingen willen wij nu eigenlijk zien? Wij hebben alle The Suicide Squad verwachtingen op een rij gezet.

  Warner Bros. Pictures

  Een motief voor moorden

  Een van de grootste tegenvallers bij het kijken van de eerste Suicide Squad film is dat er weinig bekend is over de motieven van de bad guy in het verhaal. De betoverende Enchantress (gespeeld door Cara Delevingne), heeft helaas maar weinig achtergrondverhaal gekregen waardoor ze eigenlijk een beetje saai wordt.

  Daarnaast wordt er over haar broer nog minder informatie gegeven. Zijn rol is zo schraal dat zijn naam al snel wordt vergeten, voor het geval dat jij het ook niet meer weet; het is Incubus. Aan het begin lijkt het erop dat Incubus ontzettend machtig is en het verschrikkelijk moeilijk zal worden voor Suicide Squad om deze vijand te verslaan. Daarna blijkt het dat er alleen een simpele bom nodig is om hem uit te schakelen, dit zorgt ervoor dat de vijand in het verhaal nog iets slapper is geworden.

  Dit kan beter en wij hopen dat we dat zullen zien bij de reboot van Suicide Squad. Een diepere betekenis achter de daden van de vijand van het verhaal zou namelijk een van de beste ingrediënten zijn voor een geperfectioneerde versie van de film.

  Warner Bros. Pictures

  De criminele clown

  Bijna iedereen kent hem wel, de gestoorde maniak genaamd The Joker. In het DC universum speelt The Joker voornamelijk een rol in de films van Batman als de vijand in het verhaal, maar in deze film niet. Dit personage was nooit bedoeld om een soort van krankzinnig maar schattig liefdesverhaal te hebben. Zijn relatie met Harley Quinn is giftig voor haar en dit zien we niet vaak terug in de film.

  Jared Leto heeft erg zijn best gedaan om zijn rol als The Joker te meesteren, maar het is nu eenmaal een moeilijk personage. Dat wordt nog gecombineerd met het script dat voor Leto is geschreven, wat ook over het algemeen niet de ware aard van The Joker naar voren brengt. Hoewel er wel een deel van zijn gestoorde kant wordt weergegeven, lijkt The Joker in Suicide Squad meer op een gangster dan een psychopaat.

  Wij hopen dat dit wordt rechtgezet als we kijken naar de release van de nieuwste Suicide Squad. Voor veel DC fans was dit een belangrijk aspect in de eerste film waarbij ze zich erg teleurgesteld voelden over het resultaat. Wellicht dat James Gunn de persoonlijkheid van The Joker beter begrijpt en deze dan ook beter neer zal zetten.

  Warner Bros. Pictures

  Sorry, wie is dit ook alweer?

  In Suicide Squad zijn er een aantal personages waarvan je weet dat het beter had gekund. En dan heb je nog de personages die eigenlijk een belangrijke rol hadden maar zo weer worden vergeten omdat er weinig diepte wordt gegeven. Bij Suicide Squad kijken we naar een hele groep met bad guys, maar er zijn er maar twee die volledig worden uitgelicht. Dat zijn Deadshot en Harley Quinn.

  Maar hoe zit het eigenlijk met de rest van deze “squad”? Slipknot zijn hoofd wordt eraf geblazen als voorbeeld voor de rest van de groep, dus van hem weten we al niks. Captain Boomerang was een leuk personage, maar krijgt helaas heel weinig tijd om van zichzelf te laten zien op het scherm. Ook Killer Croc en Katana zijn makkelijk om te vergeten aangezien ze eigenlijk maar weinig toegevoegde waarde hebben.

  Hoewel Diablo makkelijker is om te onthouden voelt zijn tijd op het scherm soms wat gek aan. Het personage blijft bijna de gehele film in de achtergrond en daarna noemt hij de Suicide Squad ineens zijn familie. Na zijn dood in de film wordt er heel kort stilgestaan en daarna vergeet je bijna dat hij is overleden. Wij hopen meer van deze personages te zien bij de release van de nieuwe Suicide Squad.

  Warner Bros. Pictures

  Een onvoorspelbaar plot

  Voor een film die in ieder geval twee van de meest onvoorspelbare personages ooit in huis heeft bevatte de eerste Suicide Squad maar weinig verrassingen. Er zat een hele kleine plottwist in de film, aangezien de film je eerst liet denken dat The Enchantress bij de Suicide Squad zou horen maar uiteindelijk de bad guy bleek te zijn.

  Voor de rest was het plot best wel bleek en waren er weinig schokkende momenten die je echt bij blijven. Diablo’s dood kon bijna niemand interesseren omdat hij bijna de gehele film geen woord had gezegd en niemand weet überhaupt nog wie Slipknot is aangezien hij alleen een excuus was om in ieder geval één hoofd te laten exploderen.

  Daarnaast moeten de introducties, die een groot deel uitmaken van de film, iets korter en voor elk personage even lang blijven. In dat geval zul je bij de release van The Suicide Squad meer het gevoel hebben dat we kijken naar een daadwerkelijke squad in plaats van “deze twee personages ken ik en de rest is soms handig voor de verloop van het plot”.

  Een speciaal team

  Een van de dingen die Suicide Squad compleet anders maakt dan elke andere superheldenfilm is dat deze mensen geen superhelden zijn. Het zijn schurken, maar afgezien van hun achtergrondverhaal en hun moralen is hier vaak weinig van te merken. Ze kunnen misschien niet wegrennen vanwege de bommen in hun nek, maar dat hoeft hun ware aard niet compleet te veranderen.

  De enige memorabele scène waarin een lid van de Suicide Squad daadwerkelijk iets slechts doet is wanneer Harley Quinn een tasje steelt. Hoewel het logisch is dat de superschurken gefocust zijn op het stoppen van massale wereldvernietiging, past het niet helemaal in hun karakter en zit het de specialiteit van de film flink in de weg.

  Wij hopen dat we bij het kijken van de release van The Suicide Squad meer te zien krijgen van hun schurkachtige persoonlijkheden, dit geldt voor het verleden van de personages en het heden van de film. Op deze manier krijgt de film namelijk een extra vleugje originaliteit wat nodig is om een reboot van de film nog een stuk interessanter te maken.

  The Suicide Squad kijken - Verbeteringen voor de toekomst

  Hoewel het kijken van The Suicide Squad voor sommigen misschien onnodig lijkt zo kort na de release van de eerste film, is er nu wel ruimte voor verbetering. Aangezien de makers van de film alle kritiekpunten al hebben kunnen bekijken is de kans groot dat de film deze keer nog beter wordt aangepakt. Benieuwd of de eerste film iets voor jou is? Dit kun je lezen in onze Suicide Squad review.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.