Streamingdienst Disney Plus kent zowel voor- als nadelen -

  Nog even en dan kunnen we genieten van de streamingdienst Disney Plus. Hierdoor wordt het landschap van streamingdiensten alleen maar groter en moet er goed worden nagedacht hoeveel streamingdiensten nog compatibel zijn met de smaller wordende portemonnee. We bekijken daarom enkele voor- en nadelen van de dienst.

  Disney

  Ontzettend veel content

  Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat de streamingdienst Disney Plus een ontzettende grote hoeveelheid content kan gaan bieden. Zo komen er flink wat Marvel-series aan, komt er een serie gebaseerd op High School Musical, komen er live action-remakes van klassiekers (Lady en de Vagebond bijvoorbeeld) en bezit Disney zoveel bedrijven dat ook content van Fox, Marvel, Star Wars en National Geographic aanwezig zal zijn.

  Al vanaf dag 1 zal er een heleboel content staan. In de loop van de tijd wordt het alleen maar groter. Eerder schreven we al een special waarin we duidelijk maakten welke MCU films en series er voor Phase 4 komen, plus werden later nog meer Marvel series bekendgemaakt voor Disney Plus. Tussen die enorme stormvloed aan streamingsdiensten, lijkt Disney in ieder geval voldoende vlees op het bot te hebben om gebruikers urenlang verslaafd te laten kijken.

  Marvel Studios

  4K Kijken

  Een hoop toffe content zal in 4K Dolby Vision of HDR10 met Dolby Atmos worden aangeboden. Samengevat: in erg goede kwaliteit, dus. Hierdoor kan je op de beste manieren van je favoriete films en series genieten. Disney Plus maakt hierbij direct een flinke vuist richting concurrenten als Netflix. Wanneer je bij Netflix content in 4K wilt bekijken heb je op dit moment het duurste abonnement nodig. Bij Disney Plus hoeft dit vooralsnog niet.

  Het is daarentegen nog niet duidelijk hoeveel series en films daadwerkelijk in 4K worden aangeboden. Er is onduidelijkheid of het hele aanbod in 4K wordt aangeboden of maar een deel. In ieder geval is wel duidelijk dat met 4K Disney Plus een serieuze poging doet om haar concurrentie af te troeven.

  Marvel Studios

  Extra content

  Een ander voordeel aan de streamingdienst Disney Plus is dat je naast de normale content ook een heleboel extra content kunt verwachten. Dan spreken we niet alleen over series die exclusief voor de dienst worden ontwikkeld, denk aan High School Musical: The Musical: The Series of de vele Marvel releases. We spreken voornamelijk over bonuscontent zoals verwijderde scènes en kijkjes op de filmset door middel van behind the scène-video's.

  Ook hierin biedt Disney Plus een duidelijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Netflix. Deze streamingdienst biedt over het algemeen geen extra's aan. Natuurlijk heb je aparte series als Beyond The Stranger Things, maar dit is niet echt vergelijkbaar met wat Disney van plan is. De extra's komen eerder in de buurt van extra's zoals je die normaal zou zien wanneer je een DVD van je favoriete Disney-film in huis haalt.

  Profielen

  Op veel andere vlakken lijkt de Disney Plus ervaring gewoon op wat we al van Netlix kennen. Zo helpt een interface je om nieuwe content te vinden, of een overzicht te bewaren over welke series en films je nog af moet kijken. De dienst zal ook aanbevelingen doen door te kijken welke films en series je in het verleden op Disney Plus hebt bekeken. Dit is iets wat we ook al gewend zijn van Netflix, dus hierin weet DIsney Plus zich niet echt te onderscheiden.

  Voor de rest kunnen abonnees net als bij Netflix profielen aanmaken en voor dat profiel een avatar kiezen. Er kunnen maximaal 7 profielen worden gemaakt, maximaal vier profielen kunnen tegelijkertijd op vier verschillende apparaten naar een film of serie kijken en net als bij Netflix heb je de optie om een speciaal kinder-account te maken. In vergelijking tot Netflix heb je geen duurder account nodig om op vier apparaten te kunnen kijken.

  Heeft streamingdienst Disney Plus geen nadelen?

  Jawel. Naast het feit dat je nu dus een versplinterde markt krijg waarbij je extra betaalt als je alles wilt zien, haakt Disney Plus niet in op een trend die door Netflix ontstond: bingewatchen. Waar het voor Netflix gebruikelijk is geworden om de afleveringen van een serie allemaal tegelijk op het platform te gooien, zal Disney Plus niet meegaan in de hype. Veel series zullen een pilot-aflevering krijgen en vervolgens worden nieuwe afleveringen wekelijks toegevoegd.

  Dit voelt weer even alsof je terug gaat naar het ouderwetse TV-format. Hier word je met cliffhangers telkens warm gehouden voor de volgende aflevering. Voor sommige kijkers is dit een reden om een serie te vermijden. Disney Plus zal dus geen favoriet zijn onder mensen die echt liefhebber zijn van het begrip bingewatchen. Als je als Disney-fan wilt bingewatchen heb je dus een tweede abonnement op bijvoorbeeld Netflix nodig, of moet je maanden wachten voor heel het seizoen online beschikbaar is.

  Wat zijn voor jou redenen om wel of niet aan Disney Plus te beginnen? Deel ze hieronder zodat anderen een duidelijk beeld kunnen vormen of de dienst geschikt voor ze is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.