Vijf namen voor Spider-Man 3 in MCU - Parodieën op Sony VS Disney discussie

  Momenteel lijkt het er niet op dat er een Spider-Man 3 film voor het MCU komt. Maar stel dat deze er wel komt? Hoe zou die dan heten? In dit artikel bespreken wij vijf parodie-namen die perfect aansluiten op de huidige discussie. Omdat vorige titels beide Home in hun naam hebben, is dit natuurlijk ook een eis voor de parodie.

  Columbia Pictures

  Let op! Dit artikel bevat spoilers voor Spider-Man: Far From Home. Neem verder betreft de titels dit artikel met een flinke korrel zout. De titels zijn puur voor vermaak.

  Spider-Man: Please Come Home

  Deze titel zou mooi aansluiten aan de huidige gang van zaken betreffende de ontwikkelingen rondom het personage Spider-Man. Zo wil Disney Spider-Man in haar MCU gebruiken en wil Sony Spider-Man haar rechten niet afstaan. Sommige fans vragen zich daarentegen af of het niet beter is als Sony de rechten aan Disney zou verkopen. Op die manier zou Spider-Man zich samen met alle andere Marvel-helden kunnen voegen en verzamelt Stan Lee zijn erfenis zich op één plek. De kans dat Sony dit gaat doen is daarentegen ontzettend klein.

  Waarom zou het bedrijf ook? Sony verdient veel geld aan Spider-Man-films. Sony zou gek zijn. Toch hopen veel fans dat Spider-Man terugkeert naar het MCU. Al is het maar om de verhaallijn af te maken die nu is gestart. Het einde van Far From Home voelt namelijk als één grote cliffhanger aan. Dat valt bij fans op dit moment wel het zwaarst.

  Marvel Studios

  Spider-Man: Homes For Sale

  Een alternatieve titel voor Please Come Home zou Home For Sale kunnen zijn. Een manier waarmee Disney de rechten van Spider-Kan zou kunnen krijgen, is wanneer de filmstudio van Sony wordt gekocht. De vraag is of dat kan. Disney heeft in het verleden al veel opgekocht, maar door antitrustwetgevingen kan het nog eens lastig worden voor Disney om dit sowieso te doen. In ieder geval kocht Disney veel op. Mogelijk wil ze Sony ook wel kopen.

  In het verleden liet Disney zien een enorme koopdrang te hebben. Fox is gekocht. Star Wars is onderdeel geworden van Disney. Disney is zo'n gigant geworden dat je je bijna kunt gaan afvragen wat niet Disney is. Je bent dan bij wijze van spreken sneller klaar met opsommen dan wanneer je opsomt wat Disney allemaal al in bezit heeft.

  Marvel Studios

  Spider-Man: Home Alone

  Disney werkt momenteel aan een reboot van de Fox-titel Home Alone. Toffe aanleiding om die titel even als inspiratie te laten dienen voor een Spider-Man 3 titel. Na de gebeurtenissen van Spider-Man Far From Home staat in ieder geval Spider-Man er helemaal alleen voor. Hij wordt afgeschilderd als een schurk. En wie staat er ook alleen voor wanneer schurken het huis binnen willen dringen? Inderdaad, de hoofdrolspeler van Home Alone.

  Als het een serieuze filmtitel zou zijn, zou het ook aansluiten op de huidige gebeurtenissen. Spider-Man lijkt door Disney op het moment volkomen in de steek te worden gelaten. Dit tot ergernis van bepaalde MCU-acteurs die ook al hebben laten weten dat Spider-Man onlosmakelijk met MCU verbonden is. Zo reageerde Jeremy Renner (Hawkeye) eerder al verontwaardigd over hoe de huidige stand is. Wat is MCU zonder Spider-Man?

  Warner Bros. Pictures

  Spider-Man: Homeless

  Een andere titel die fijntjes aansluit op eerdere titels is Spider-Man: Homeless. Deze is al meermalen voorbijgekomen in discussies. Eerst werd die als grapje gebruikt toen bekend werd dat de tweede film Far From Home zou gaan heten. Nu wordt die als grapje gebruikt in discussies rondom het hele conflict tussen Sony en Disney. Tom Hollands Spider-Man kan geen kant op. In het MCU kan die niet terugkeren en in Sony haar films zijn er ook heel veel complicaties als er niet voor een reboot wordt gekozen. Het zijn lastige tijden.

  Deze titel zou, ook als het geen parodie-titel was geweest, ook nog kunnen werken. Zo sluit Spider-Man: Homeless perfect aan op het open einde waar de laatste Spider-Man film, Spider-Man: Far From Home, ons mee achterliet. Een vluchtende Spider-Man moet namelijk op zoek gaan naar onderdak. Hij kan niet in zijn eigen huisje blijven wonen, want dat is de eerste plek waar anderen hem zouden zoeken. Zeker nu zijn ware identiteit is gelekt.

  Warner Bros. Pictures

  Night Monkey: A New Home als Spider-Man 3 in MCU

  We sluiten af met een titel zonder de naam Spider-Man erin. Dit is een directe parodie op een gebeurtenis uit Far From Home. In die film wil Peter Parker niet dat mensen hem herkennen als Spider-Man. Omdat het wat gek is als Spider-Man overal opduikt waar hij is, krijgt hij een zwart pakje. Deze wordt Night Monkey genoemd wanneer er een nepnaam voor de nieuwe held moet worden bedacht. Is dit Tom Hollands ticket voor een nieuw personage?

  Uiteraard gaat het nooit gebeuren en zou het echt heel maf zijn als het wel gebeurt. Maar bedenk je eens dat Tom Holland dat zwarte pak nog eens zou aantrekken en dan gewoon een nieuwe superheld wordt. Night Monkey, de held die niet het eigendom is van Sony. Mogelijk kunnen er dan nog wat andere personages om de hoek komen kijken. Niet de Green Goblin, maar Grean Meanie. En Dr. To Much Tentacles in plaats van Dr. Octopus?

  Wat vind jij een leuke naam voor een eventuele Spider-Man 3 voor in het MCU?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.