Streamingdienst Disney niet als enige in aantocht - Stormvloed aan nieuwe diensten

  Er ontstaat steeds meer versplintering op de markt van streamingdiensten. Hier bieden wij een overzicht welke diensten op dit moment nog in de maak zijn. Deze toekomstige streamingdiensten gaan allemaal de concurrentie met elkaar en de bestaande platformen aan. De Disney streamingdienst is niet de enige die eraan zit te komen!

  Disney

  Disney Plus

  De streamingdienst van Disney, Disney Plus, is tot nu toe de meest besproken nieuwe streamingdienst. Disney Plus lijkt een gigantische streamingdienst te gaan worden met titels van Disney zelf, maar ook titels van dochterondernemingen als 21th Century Fox. De laatste berichten geven aan dat rond release in Amerika de dienst ruim 300 films en 7.000 serie-afleveringen zal tellen. Aan het eind van 2020 zijn dit er nog veel meer.

  Disney Plus lijkt één van de grootste concurrenten van Netflix te gaan worden. Niet alleen worden er series aangeboden die aansluiten op Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe, ook komen er reboots van Fox-franchises als Night at the Museum, Diary of a Wimpy Kid, Cheaper by the Dozen en Home Alone. Kortom, er staat flink wat op de agenda. Gaat Disney Plus snel Netflix K.0. slaan? 12 november wordt de dienst uitgerold in Amerika, wanneer het hier zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt.

  HBO

  HBO Max

  Op het moment is Warner Brothers ook bezig met haar eigen streamingdienst. Dit wordt HBO Max. Momenteel is er nog niet bijzonder veel over de streamingdienst bekend, behalve dat het betekent dat Netflix series als The Fresh Prince of Bel Air en Pretty Little Liars gaat verliezen. Deze zullen namelijk bij HBO Max worden ondergebracht. Net als Netflix zal HBO Max eigen unieke content krijgen die in de loop van de tijd op de dienst zal worden uitgegeven. Warner Bros. werkt nu bijvoorbeeld aan een nieuwe versie van Dune.

  Vooralsnog is het onbekend wanneer de dienst exact verschijnt. Het lijkt erop dat de dienst in het voorjaar van 2020 voor het eerst uitkomt. Het is de vraag of Nederland direct met de dienst aan de slag kan gaan. Ziggo heeft in Nederland een exclusieve deal met HBO, dus het kan nog even duren voordat HBO Max in Nederland uit zal komen.

  NBCUniversal

  Deze dienst heb je mogelijk nog niet voorbij zien komen. Dat komt omdat er nog weinig over bekend is en het sowieso nog onduidelijk is of we in Nederland met deze service te maken krijgen. Toch is het een dienst die in ontwikkeling is. Daarom is het interessant om er toch even bij stil te staan. Ook hier versplintert de markt weer verder.

  De dienst gaat content van de Amerikaanse internetprovider Comcast tonen. Eén van de series die op de dienst wordt aangeboden is The Office. Comcast gaat namelijk haar deal met Netflix rondom deze serie niet verlengen. Op het moment kunnen wij alle negen seizoenen van The Office nog via Amazon Prime kijken. Ook bezit Comcast content van het Britse Sky Studios. Tot nu is het onduidelijk of Comcast plannen heeft om de dienst wereldwijd uit te gaan brengen.

  Apple TV Plus

  Later dit jaar gaat ook nog Apple TV Plus van start. Het lijkt erop dat we veel unieke content kunnen verwachten want grote namen als Oprah Winfrey en Steven Spielberg zouden zich al aan dit project hebben verbonden. Toch is het nog maar afwachten wat voor succes Apple TV Plus wordt. Tot nu toe zijn er nog niet echt beelden of gedetailleerde informatie voorbijgekomen. Er is bovendien nog veel onduidelijkheid over de line-up van Apple TV Plus.

  Het lijkt erop dat Apple de focus op ‘kwaliteit’ wil leggen en dus niet zoveel shows tegelijk erop wil zetten. Dit wordt dus geen massale dienst die een serieuze poging gaat doen om Netflix van de troon te stoten. Mogelijk krijgt Apple TV Plus eerst een proefperiode. Dan kan iedereen zelf ondervinden of deze dienst het waard is om een tot nu toe onbekend geldbedrag neer te leggen iedere maand.

  Streamingdienst Disney niet de enige dienst in aantocht

  Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van streaming. Wat gaat dit voor jou betekenen? Welke streamingdiensten trekken jouw interesse en welke zou jij liever links laten liggen? Deel het in de reacties hieronder en laat weten waarom bepaalde diensten jouw aandacht trekken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.