De 10 beste vakantie apps - Deze apps moet je hebben voordat je op pad gaat

  De vakantieperiode is in volle gang. Tijd om je koffertje in te pakken en op pad te gaan. De smartphone mag daarbij niet vergeten worden, want dat is een bron van informatie en kan je veel geld besparen in het buitenland. Tenminste, als je de juiste apps hebt. Wij zetten de beste vakantie apps op een rijtje voor je.

  10. CityMaps2Go

  We trappen deze special over vakantie apps af met een hele handige app. Iedereen heeft tegenwoordig Google Maps op zijn of haar smartphone staan, maar deze app gebruikt data, tenzij je vooraf de kaarten gaat downloaden. Daarnaast worden op de kaart niet altijd alle toffe stekjes aangeduid die je misschien zou willen bezoeken. De app CityMaps2Go van Ulmon heeft de oplossing.

  De app is gemaakt op basis van OpenStreetMap en bevat zelfs de kleinste straatjes in de omgeving. Op de offline te gebruiken kaarten van onder andere wereldsteden als New York, Barcelona, Berlijn en Wenen kun je makkelijk navigeren en zelfs een hele route met tussenstops plannen. Het toffe aan deze app is dat niet alleen de populaire en dus toeristische plekken aangeduid worden, maar ook de onbekende plekjes vaak aangegeven worden die de moeite waard zijn. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android met in-app aankopen.

  9. Google Translate

  Als je op vakantie gaat naar België, het Verenigd Koninkrijk of Duitsland, dan lukt het vaak nog wel om een broodje te kopen bij de lokale bakker of dat drankje te bestellen in de lokale kroeg. Maar zodra je verder van huis gaat wordt het al snel lastiger om jezelf duidelijk te maken op je vakantie-adres. Vaak komt er dan het nodige handen- en voetenwerk aan te pas en dan nog ben je vaak niet begrepen.

  Met Google Translate kun je dit probleem heel eenvoudig verhelpen, want deze app vertaalt alles redelijk nauwkeurig voor je. Geef je eigen taal aan en de taal waarin je wil dat iets omgezet wordt. Google Translate is gratis te downloaden voor iOS en Android en ondersteunt maar liefst 103 talen online. Zodra je offline bent kun je nog steeds 59 talen begrijpelijk maken en met je camera of via een gesprek kun je zonder moeite iets in ruim dertig talen omzetten. De app is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

  8. Tripadvisor

  In een hotel is vaak wel een rek te vinden waarin een stapel folders met activiteiten in de omgeving te vinden is. Er staat van alles tussen van karten in de buurt tot een restaurant waar je lekker kunt eten. Vaak is er veel meer te doen in de buurt, maar moet je zoeken om de echt goede plekken te vinden. Zomaar een restaurant in lopen kan, maar of het dan goed is valt altijd nog te bezien. Met Tripadvisor is dat verleden tijd, want in deze vakantie app kom je altijd wel een toffe plek tegen.

  Op Tripadvisor vind je niet alleen een lijst met plekken om te bezoeken of leuke activiteiten, maar kun je ook meteen zien of het ook goed is door middel van recensies van eerdere bezoekers. Mensen kunnen bijvoorbeeld restaurants beoordelen met een aantal sterren en daarbij direct aangeven of het er duur is, hoe uitgebreid de kaart is, of er rekening gehouden wordt met speciale wensen en of de wachttijd een beetje te doen is. Datzelfde geldt natuurlijk voor andere activiteiten waardoor je altijd op de hoogte bent of iets de moeite waard is. Tripadvisor is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  7. Uber

  Op je vakantiebestemming wil je vaak wel een beetje rondkijken. In het hart van een stad is vaak genoeg te doen, maar soms is het fijn als je wat verder de stad uit gaat om daar eens rond te kijken. Dan kun je ervoor kiezen om een auto te huren, met het openbaar vervoer te gaan of zelfs een taxi te bellen. Voor alles is wel wat te zeggen, maar vooral aan die laatste twee is vaak een nadeel verbonden.

  Zo is het openbaar vervoer niet overal even goed geregeld en bindt je aan gezette tijden en de taxi is in veel landen duur. Om dit op te lossen is er sinds een tijd een andere oplossing: de Uber. Met een Uber boek je eigenlijk een soort taxi via een app, maar dan weet je wie je chauffeur is (en vice versa). Daarbij is een Uber vaak goedkoper dan een reguliere taxi. Sterker nog, je kunt vooraf zien wat een ritje gaat kosten en dat eenvoudig met je creditcard betalen. Daarbij zijn de gesprekken met de chauffeurs vaak erg leuk en kun je nog eens iets over het land leren of dat ene toffe plekje ontdekken. Uber is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  6. Polarsteps

  Als je op vakantie bent is het leuk om bij te houden wat je allemaal gedaan hebt. Meestal doe je dat door een berg aan foto’s te maken van de omgeving die je dan aan je vrienden en familie laat zien. Veel mensen maken achteraf ook een leuk fotoboek om de herinnering voor altijd vast te leggen en sommigen leggen iedere stap van hun reis vast in een online reislogboek zodat iedereen thuis mee kan genieten van de trip.

  Dit kan makkelijker en wel met Polarsteps. Deze toffe app legt zodra er een internetverbinding is iedere stap van je reis vast in een gedetailleerd reisverslag. Zo kunnen vrienden en familie je reis makkelijk met een geheime link volgen en heb je zelf een reis die tot in de puntjes vastgelegd is, compleet met een kaart en statistieken. Polarsteps combineert dit met de foto’s die je onderweg maakt en geeft je achteraf de optie om een mooi fotoboek te kopen. Een laatste toffe functie van de app is dat je later nog eens terug kunt kijken waar je overal bent geweest. Handig voor als je een bucket list hebt waarin je de door jou bezochte landen afvinkt! Polarsteps is gratis voor Android en iOS.

  5. Ticketlens

  Als je eenmaal op vakantie bent kun je je handdoekje bij het zwembad leggen en de hele dag luieren, maar je kunt er ook op uit gaan. Er is overal wel wat leuks te doen, maar hoe kom je aan kaarten voor die toffe activiteiten? Vaak worden deze wel op veel plekken verkocht, maar betaal je teveel. Met Ticketlens ben je verzekerd van een goedkoop kaartje voor de meeste activiteiten op je bestemming.

  Het toffe van Tickelens is dat je de topattracties per land in kunt zien, zoals de Tower of London en Westminster Abbey, maar dat ook de minder bekende activiteiten in de app zitten. Daarbij kun je in de app vaak een Citypass kopen met korting. Deze geeft je daarna dan ‘gratis’ toegang tot een heleboel bezienswaardigheden. Op die manier hoef je niet voor iedere attractie los te betalen. Wel zo makkelijk! Ticketlens is gratis voor iOS. Android gebruikers kunnen helaas nog geen gebruik maken van deze handige app.

  4. Douane Reizen

  Deze app heb je vast al op tv voorbij zien komen in de vele reclamespots en dat is niet voor niets. De Douane Reizen app is een verzameling van regels en richtlijnen rondom reizen. Voor veel mensen is het een uitdaging om erachter te komen wat je nou wel en niet mee mag nemen in je koffer van en naar vakantie en met deze app is daar in één klap duidelijkheid in geschept. Mag je bijvoorbeeld die medicijnen in je handbagage meenemen? En is het mee terugnemen van die mooie schelpen op de markt van Costa Rica een goed idee? Je leert het met de Douane Reizen app.

  De Douane Reizen app laat je niet alleen zien wat je wel of niet mee mag nemen naar je bestemming, maar laat je ook bedragen omrekenen naar euro’s en laat je bonnen bewaren van gekochte spullen in de app. Dit laatste is vooral handig wanneer je terugkomt in Nederland, want je hebt dan alle bonnen op één plek bij de douane. De Douane Reizen app is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

  3. Skyscanner

  Voordat het zover is dat je op vakantie kunt, moet je natuurlijk wel eerst een vakantie regelen. Nu kun je je rot surfen op het internet op zoek naar het voordeligste ticket, maar dan ben je onnodig veel tijd kwijt. Een app als Skyscanner kan je daarbij namelijk heel eenvoudig helpen.

  Skyscanner zoekt namelijk op verschillende websites naar vliegtickets voor jouw volgende bestemming. Hierbij wordt dan altijd de meest voordelige deal gegeven voor jouw trip. Als je voor een bepaalde deal kiest wordt je doorverwezen naar de website van de desbetreffende aanbieder zodat je je reis rond kunt maken. Voor iOS en Android is Skyscanner gratis te downloaden.

  2 AirBnB

  Voordat je op pad gaat moet er natuurlijk gezorgd worden dat je op de plek van bestemming een leuk onderkomen hebt. Je kunt dan kiezen voor een 5-sterren hotel met een bubbelbad voor een hele berg geld, maar wij hebben een toffere optie. Via AirBnB kun je namelijk vaak ook een mooi onderkomen vinden, dat je minder geld kost en nagenoeg dezelfde luxe biedt als een hotel.

  Op AirBnB worden appartementen, huisjes, kamers en nog veel meer aangeboden in allerlei landen. Er is voor ieder wat wils te vinden: van een kamer met alleen een bed erin tot een heel appartement, compleet met luxe bad en uitzicht over zee. Dit is vaak nog goedkoper dan een chique hotel en heeft nog een ander voordeel. De verhuurders zijn namelijk vaak locals die de weg weten in de omgeving en voor een leuk praatje kunnen zorgen. AirBnB is gratis voor zowel iOS als Android.

  1. Expedia

  De laatste app die we in lijst met de beste vakantie apps melden is Expedia. Deze app laat je niet alleen zoeken naar de beste reizen, maar combineert dit met de mogelijkheid om naar hotels of vakantiehuizen te zoeken en huurauto’s te regelen. Daarbij geeft Expedia je toegang tot exclusieve deals die alleen via Expedia te boeken zijn en is er een handig overzicht te vinden met reiscollecties om je te inspireren voor je volgende reis.

  Als je via Expedia reist verzamel je ook nog eens punten via het Expedia Rewards-systeem waardoor je weer allerlei voordelen ontgrendelt op de plek van je bestemming. Denk aan kortingen op een volgende reis, priority klantenservice en kamerupgrades. Expedia is als app gratis te krijgen op iOS en Android.

  De 10 beste vakantie apps – goed voorbereid op vakantie!

  Met deze tien apps ben je zeker goed voorbereid voor je aankomende vakantie. Er is van alles te vinden tussen deze apps, van het boeken van de reis tot het vervoer en het vinden van dat ene leuke restaurantje. Staat jouw favoriete vakantie app hier niet tussen? Deel hem met ons door hieronder te reageren!

  Los van de apps in het overzicht hebben wij nog een special voor je die je de leukste boeken laat lezen op je mobiele apparaat. Lees hiervoor onze beste boeken apps special. Heerlijk als je even lekker onderuit gezakt een momentje voor jezelf wil pakken!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.