Beste Stranger Things Seizoen 3 Easter Eggs - Ouderwetse verwijzingen

  Seizoen 3 van Stranger Things zit weer vol met toffe easter eggs. Omdat de meesten zo goed verborgen zitten, is het niet makkelijk om ze allemaal te spotten. Dit zijn gave easter eggs uit het nieuwste seizoen van deze Netflix serie.

  Netflix

  Let op! Dit artikel bevat spoilers voor het derde seizoen van Stranger Things. Heb je het derde seizoen nog niet gezien, dan hebben wij voor jou een artikel met daarin vijf redenen om Stranger Things te gaan kijken. Wil je een overzicht wie nu eigenlijk allemaal in die Stranger Things 3 cast zit, dan hebben wij daar eerder een special over geschreven.

  5. Krantenkoppen

  De serie zit ook vol grappige verwijzingen naar de makers zelf. In veel gevallen gebeurt dit wanneer er bijvoorbeeld weer een krantenkop moet worden bedacht. In dat soort gevallen wordt er vaak gekozen om namen van mensen uit de productie als hoofdpersonages te gebruiken. Neem bijvoorbeeld Caitlin Schneiderhan, de assistent van de Duffer Brothers, wiens naam is gebruikt om als schrijver te dienen van een een krantenartikel.

  Verder werd Dean Zimmerman, editor, in een krant vermeld als een dorpsbewoner in een verhaal over hoe door de journalist schandaal na schandaal werd ontdekt.

  Netflix

  4. Back to the Future

  Sowieso staat Stranger Things erom bekend om bepaalde situaties uit bekende jaren ’80 films en series te lenen. Ook bij deze easter egg is dat zo. Niet alleen wordt een scène uit Back To The Future groot op een bioscoopscherm afgespeeld tijdens één van de bioscoopscènes. Daarnaast is er een klein moment in de serie die regelrecht is gekopieerd uit deze tijdreisfilm.

  In die scène zien we Nancy en Jonathan samen in een slaapkamer. De easter egg is zo klein dat je hem gemakkelijk kunt missen, maar wanneer je weet dat hij er is, zie je hem altijd. Jonathan probeert in de scène namelijk klungelig zijn kleding aan te trekken. Vervolgens struikelt hij onhandig, terwijl hij zijn broek te snel wil aandoen, net zoals dat in Back to the Future gebeurde.

  Netflix

  3. Gremlins

  Als we het over filmverwijzingen hebben, dan mogen fans van de groene jaren '80 monsters even goed opletten. We hebben het over die beesten die je niet nat moet maken en niet na twaalf uur moet voeren, anders worden ze groen, lelijk en hongerig naar mensenvlees. De makers van Stranger Things kennen duidelijk de Gremlins nog.

  Zo doet Dustin op een gegeven moment een uitvinding die The Slammer heet. Dit is een elektrische hamer. Natuurlijk hebben we dit eerder gezien. Mr. Peltzer, de vader van de hoofdrolspeler in Gremlins, is een uitvinder. Ook hij heeft een soortgelijke uitvinding gemaakt in de eerste Gremlins film. En als we dan toch de Gremlins bespreken: later in episode 7 komt nog een Gremlin speeltje voorbij, al is dat speeltje wel een stukje beter verstopt.

  Netflix

  2. Blauwe bandjes

  Voor de oplettende kijker is het misschien opgevallen dat minimaal één van de personages altijd een bandje om zijn of haar arm heeft zitten. Het gaat om een bandje met emotionele waarde die oorspronkelijk om de arm van Hopper zat. Dit bandje was van zijn overleden dochtertje. Opvallend is dat in het derde seizoen van Stranger Things plots iemand anders dat armbandje draagt. Als het je opvalt, voegt het een heleboel extra's aan de serie toe.

  Dit keer is dit niemand minder dan Eleven. Gezien het verhaal van Stranger Things seizoen 3 is het heel mooi dat zij dit bandje plots draagt. Het duidt erop dat Hopper haar echt als een nieuwe dochter ziet. Dit sluit naadloos aan op bepaalde scènes waarin hij echt als vaderfiguur op wil treden. Eigenlijk is hij best een goede vader.

  Netflix

  1. Never Ending Story

  Een van de tofste Stranger Things easter eggs is eentje die we aan het einde van seizoen 3 tegen zullen komen. Gaten Matarazzo and Gabriella Pizzolo zingen als hun personages 'Dusty Bun' en 'Suzie Poo' het bekende nummer van de jaren ’80 filmserie The Never Ending Story. Iedereen die ooit dit eeuwenoude verhaal heeft gezien kan het hele nummer van begin tot einde meezingen. Die neiging heb je ook wanneer je Dustin en Suzie hoort zingen.

  De timing van deze easter egg is wat raar, maar daardoor niet minder leuk. Terwijl iedereen zich druk moet maken over of ze nog in leven blijven, wil Suzie graag een karaokesessie starten. De hele situatie tovert zo een grote glimlach op je gezicht dat je deze scène van Stranger Things niet vergeet. Stiekem is dit de tofste scène uit alle drie de seizoenen.

  Beste Stranger Things Seizoen 3 Easter Eggs

  Wat zijn volgens jou de beste Stranger Things Seizoen 3 easter eggs? Deel jouw ervaringen hieronder in de reacties en help anderen om Stranger Things easter eggs te vinden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.