Voordelen van gamingdiensten - Abonneren op topgames!

  Een beetje game kost tegenwoordig al een paar tientjes. Dat is nog exclusief eventuele DLC of exclusieve pre-order content. Tegenwoordig is er een alternatief waarbij je een maandelijks bedrag neerlegt om een aanbod aan games te kunnen spelen. Maar wat zijn de voordelen van gamingdiensten ten opzichten van normale aankopen?

  De prijs

  Wij Nederlanders willen alles zo goedkoop mogelijk. Logisch, want waarom meer betalen dan nodig is? Als een game bij release zestig euro kost, zou je elk dubbeltje een aantal keer omdraaien voordat je overgaat tot de aanschaf. De rest worden dan toekomstige budgetbak titels wanneer er weer geld is.

  Het probleem daarvan is weer dat er in de budgetbakken altijd teveel titels liggen om in één keer te kopen (of mee te nemen). Zelfs als de games maar een tientje zijn, ben je na tien titels alsnog een behoorlijk bedrag armer.

  Handiger is het om dan een hele hoop voor een prikkie te hebben. Met de gamingdiensten kan dat. Voor een maandelijks bedrag heb je toegang tot vele honderden games die naar hartelust gespeeld kunnen worden. Of, als sommige titels niet in je straatje liggen, links kunnen worden laten liggen. Er is genoeg om uit te kiezen!

  Ruimte

  We leven gelukkig in een digitaal tijdperk waarin de mogelijkheden op het gebied van opslag enorm zijn. De fysieke opslag is helaas soms nog gelimiteerd. In een kast passen maar zoveel games voordat ze eruit puilen.

  Een van de voordelen van de abonnementsdiensten is dat alle games op de harde schijf belanden en vaak ook nog eens een stuk kleiner zijn dan een volledige download via een platformdienst als Steam.

  Je download enkel de bestanden die echt nodig zijn en daarna wordt de rest tijdens het spelen rustig binnen gehengeld. Perfect voor als je niet kan wachten met een game aan de slag te gaan. Want wachten tot je 50 gigabyte binnen hebt gehaald met een ADSL verbinding is geen pretje.

  Keuze

  Er zijn van die momenten waarop je door je gamelijst scrollt en van weinig enthousiast wordt. Op zo’n moment wil je gewoon een leuke nieuwe game spelen en verrast worden. Maar hoe bepaal je welke game echt de moeite waard is?

  Met een gamingdienst wordt die vraag voor je weggenomen. Met een groot aanbod aan verschillende soorten games, is er altijd wel iets waarvan je hart sneller gaat kloppen. Dan loop je ook niet het risico een kat in de zak te kopen!

  Daar komt bij dat er vrijwel elke maand nieuwe games aan de waslijst met beschikbare titels worden toegevoegd. Dus tegen de tijd dat je een bepaalde game uit hebt gespeeld, ligt er hoogstwaarschijnlijk alweer wat anders tofs voor je klaar!

  Geen gedoe met savegames

  Voornamelijk een puntje voor de PC eigenaren. Iedereen heeft wel eens een keer een defecte harde schijf gehad. Ontzettend vervelend, maar het wordt pas echt janken zodra je je beseft dat al je Dark Souls 1, 2 en 3 profielen enkel lokaal op waren geslagen door Steam.

  Zelfs als het de bedoeling is om zelf de harde schijf eens leeg te gooien, is het soms lastig om precies te achterhalen waar savegames staan opgeslagen. De ene keer in de Windows map, de andere keer in ‘mijn documenten’. Voor je het weet is de schijf schoon en ben je op zoek naar opgeslagen progressie die al niet meer bestaat.

  De meeste gamingdiensten werken met een cloud. In deze wolk staan alle savegames van alle spellen opgeslagen. Zolang je de inloggegevens van je account hebt, kan je er altijd bij. In sommige gevallen zelfs als je abonnement af is gelopen. Progressie kwijtraken behoort tot de verleden tijd!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.