Alle State of Play juli 2021 geruchten op een rij

Article
zondag, 04 juli 2021 om 11:00
state of play juli 2021 geruchtf1624978163
E3 2021 is gekomen en gegaan, maar Sony was in geen velden of wegen te bekennen. Er wordt gespeculeerd dat Sony ergens deze zomer weer met een State of Play PS5 event komt. Dit zijn de geruchten rondom het vermeende evenement voor je op een rijtje.
Sony is sinds een paar jaar geleden flink begonnen met het investeren in een gloednieuw format rondom het brengen van informatie. In een Nintendo Direct-achtige presentatie wordt vaak nieuwe informatie uit de doeken gedaan. Vorig jaar kwam een grote presentatie daarover in juli waarbij we de eerste details kregen rondom de PlayStation 5. Nu gaan er geruchten dat er in juli weer een presentatie aan moet gaan komen.

Releasedatum

We trappen af met wanneer we dat mogelijke State of Play PS5 event gaan zien. Er zijn geruchten die stellen dat Sony voor 8 juli een nieuwe State of Play op de planning heeft staan. Dit wordt in ieder geval door Roberto Serrano gemeld, iemand die het in het verleden wel vaker juist heeft gehad omtrent evenementen van PlayStation.
Tevens zou het wel ongeveer tijd zijn voor een nieuw evenement, want de vorige, uitgebreide State of Play stamt alweer uit februari. Daarna kwam natuurlijk nog wel de Horizon Forbidden West State of Play, maar daar werd slechts wat gameplay getoond. Of 8 juli daadwerkelijk het geval een nieuwe State of Play brengt, moet nog blijken uiteraard.
Sony heeft zelf nog niets bekendgemaakt uiteraard. Doorgaans doet het bedrijf dit ook slechts een paar dagen van tevoren, dus het zal nog even afwachten blijven. Wel zijn er al genoeg titels die mogelijk een opwachting gaan maken.
death strandingf1583226840

Death Stranding: Director’s Cut

Uiteraard moeten we wel aftrappen met de Death Stranding Director’s Cut. Hideo Kojima liet vorige maand tijdens Summer Game Fest immers doorschemeren dat hij aan een vernieuwde versie van zijn 2019-titel werkte. Opvallend is dat hij na het tonen van de trailer ook aangaf dat meer informatie “in een aantal weken” zou volgen.
De verwachting komt daarmee ook direct dat binnen twee maanden meer informatie volgt, wat natuurlijk weer de geruchten van een State of Play op 8 juli doet versterken. Het is immers de ideale plek om daadwerkelijk meer van de game te tonen. Een releasedatum verstrekken zou tevens leuk zijn, want die is er nog niet.
god of war 2f1622100933

God of War Ragnarok gameplay

Bovenaan het lijstje van vele fans staat het zien van de eerste beelden van God of War Ragnarok. Fans lijken dan ook geluk te hebben, want volgens de geruchten staat er daadwerkelijk gameplay van de nieuwe God of War op de planning. Shpeshal Nick meldt dit op Twitter.
Met het recente nieuws dat de game is uitgesteld naar volgend jaar zou het niet verkeerd zijn om nu alvast een tipje van de sluier te lichten. Dit zou juist enorm goed vallen bij fans. Als kers op de taart zou vervolgens een indicatie zijn voor wanneer de game in 2022 verschijnt, maar dat is zeker niet iets wat fans moeten gaan verwachten.
ghost of tsushima arcof1627918990

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

Naast dat er een Director’s Cut komt van Death Stranding lijkt hetzelfde te gelden voor Ghost of Tsushima. De 2020-titel van Sucker Punch heeft sinds de release in juli een eigen multiplayer gekregen, maar daar lijkt in 2021 nog meer bij te komen. Via de ESRB lekte namelijk het bestaan van een speciale Ghost of Tsushima: Director’s Cut.
Deze zou in 2021 moeten verschijnen en naar de PS4 en PS5 komen. Het lijkt dan ook vrijwel zeker dat de Ghost Of Ikishima-expandalone waarover gesproken wordt hier onderdeel van is. Het zou immers raar zijn als het niet zo is gezien Ghost of Tsushima al een PS5-upgrade kreeg die gratis was en Legends ook gewoon onderdeel is van de versie die in 2020 verscheen.
gta v main charactersf1623854617

GTA V Expanded & Enhanced

Om af te sluiten moeten we het natuurlijk nog hebben over de nieuwe versie van GTA V die later dit jaar verschijnt. Op 11 november 2021 verschijnt de vernieuwde versie van de 2013-titel, maar heel veel over wat we daadwerkelijk van die versie van de game mogen verwachten weten we eigenlijk nog niet.
Gezien de game meer dan een jaar geleden bij Sony’s State of Play voor het eerst uit de doeken werd gedaan, mag daarom toch wel verwacht worden dat Rockstar Games bij Sony de volgende reveal doet. Dit zou dan ook ideaal zijn om te doen tijdens een State of Play. Daarmee zou Sony immers ook met een klein klappertje afsluiten, ook al is de game al acht jaar oud.