Alle FIFA 22 geruchten op een rij

Article
zondag, 04 juli 2021 om 13:00
fifa 22f1625048405
Het voetbalseizoen is voorbij en de transfermarkt ligt open. Fans van het virtuele voetbal weten dan ook dat het tijd is om langzaam voor te bereiden op een nieuwe FIFA. Wij zetten alvast alle FIFA 22 geruchten voor je op een rijtje.
Recent zijn er nog allerlei zaken rondom de nieuwe FIFA gelekt. Dit zou namelijk uit een gesloten bèta komen, maar officieel is nog niets bevestigd uiteraard. Wel werden er door testers flink wat screenshots gelekt die sterk doen vermoeden dat het slechts een kwestie van tijd is voor EA de geruchten daadwerkelijk officieel bevestigd.

Onthulling

Toch trappen we niet af met al die lekken, maar met wanneer de game precies onthuld gaat worden. Dit lijkt namelijk ook al relatief vast te staan. Op 22 juli houdt EA namelijk haar eigen EA Play-evenement. Eerdere jaren werd dit evenement kort voor E3 georganiseerd, maar dit jaar neemt EA wat meer tijd om alles klaar te maken.
Verwacht wordt dat hier de nieuwe sporttitels van EA ook uit de doeken worden gedaan, waaronder dus FIFA 22. Naast de nieuwe FIFA gaan er ook nog flink wat geruchten over andere titels die mogelijk verschijnen. Zo wordt er gesproken over de nieuwe Dragon Age en een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order.
fifa3f1607435114

Releasedatum

Tijdens EA Play wordt hoogstwaarschijnlijk ook direct de releasedatum bekendgemaakt van FIFA 22. Toch kunnen we voorafgaand aan het evenement wel al een gokje plaatsen rondom wanneer we de game kunnen verwachten. Daarvoor kunnen we simpelweg naar de releasekalender van de afgelopen jaren kijken.
FIFA 21 kwam iets later dan we normaal van FIFA gewend zijn, maar dat had grotendeels te maken met COVID-19 en de vertraging die daarbij hoorde. Dit was bij onwijs veel studio’s het geval. Mocht dat dit jaar weer het geval zijn lijkt 8 oktober de uiterste datum voor de release van FIFA 22, al zien we de game op z’n vroegst al op 24 september verschijnen.
fifa chelseaf1601815345

Nieuwe speelopties

Voordat je de nieuwe FIFA zomaar even ophaalt in de winkel wil je uiteraard alleen wel weten wat je allemaal qua nieuwe features kunt verwachten in de game. Dankzij recente lekken is in ieder geval al duidelijk dat er nieuwe formaties naar de game lijken te komen. Specifiek betreft het de onderstaande formaties:
  • 3-5-1-1, 5-4-1 (diamant)
  • 5-2-3
  • 4-2-3-1 waarbij de flankspelers nu als spitsen dienen
De kous is daarmee nog niet af, want ook wordt er esthetisch progressie geboekt. EA heeft namelijk bij de line-ups voorafgaand aan een wedstrijd een nieuwe toevoeging gemaakt. Teams zullen vooraf nu eerst te zien zijn in hun trainingskleding, zoals ook bij het hedendaagse voetbal gedaan wordt tegenwoordig.
fut21 icons fernando torresf1597149270

Nieuwe Icons in FIFA 22

Verder gaan er ook geruchten over een aantal gloednieuwe Icons die naar de footie zouden komen. Met de nieuwe lading iconische spelers zouden fans in ieder geval drie nieuwe Nederlandse voetballers mogen verwachten. Als de geruchten kloppen komen Robin van Persie, Wesley Sneijder en Jaap Stam onder andere als Icon terug naar FIFA 22.
Andere nieuwe toevoegingen zijn Gabriel Batistuta, Lucio, Park Ji Sung, Cha Bum-Kun, Diego Forlan, Xabi Alonso, John Terry en Iker Casillas. Een flinke waslijst aan spelers die weer speelbaar worden dus. De vraag is natuurlijk wel of je Casillas wil verzamelen gezien hij in 2010 Nederland de eerste WK-titel ooit afsnoepte.
fifa 21 data scaledf1592549568

Weekend League op de schop

Verder gaat het gerucht ook dat Weekend League ten opzichte van FIFA 21 best wel op de schop gaat. Er zouden in de komende editie namelijk een stuk minder wedstrijden op de planning staan. In FIFA 21 zijn er in totaal 30 wedstrijden in de Weekend League, maar dat aantal gaat waarschijnlijk dus omlaag.
Wat het nieuwe aantal wordt is alleen nog niet bekend. Daarvoor moeten we dus nog even afwachten, al valt er wel al te lezen dat spelers voor goede rewards beter hun best moeten gaan doen. Betere versies van rewards lijken namelijk gereserveerd te worden in FIFA 22 voor de hogere ranks in de Weekend League.
fifa 20 ajaxf1603192378

Nieuwe statistieken

Als laatste is er ook nog het gerucht rondom twee nieuwe toevoegingen rondom statistieken in FIFA 22. Voor het nieuwste deel zou namelijk de heat map eindelijk toegevoegd worden. Hierdoor kun je zien waar je spelers precies over het veld rennen, maar daar blijft het niet bij.
Ook krijgen spelers een nieuwe voorspellings-tool. Het betreft een Expected Goals feature. Hieraan kun je zoals de naam al doet vermoeden, aflezen hoeveel doelpunten je met bepaalde spelers zou moeten kunnen maken. Voor laatstgenoemde is alleen nog geen bewezen lek, zoals een screenshot of iets dergelijks.
Het is dus nog even afwachten tot EA Play waar we FIFA 22 waarschijnlijk voor het eerst zien.
Waar kijk jij het meest naar uit in de volgende FIFA? Laat het ons weten in de reacties!