State of Decay 2 gameplay tips voor Daybreak [gespeeld op gamescom]

Article
zondag, 26 augustus 2018 om 16:01
state of decay 2 gameplay tips voor daybreak gespeeld op gamescom 137857 1
State of Decay 2 kwam eerder dit jaar op 22 mei uit en in onze review kun je lezen hoe we de wereld van de game erg levend vonden. Ook waren we te spreken over de State of Decay 2 gameplay, maar met de nieuwe Daybreak DLC gaat die op de schop. Er komt een nieuwe modus aan.
De nieuwe modus die de State of Decay 2 gameplay gaat veranderen in Daybreak is een modus waarin je een bepaald punt moet verdedigen tegen de zombies die in rondes op je barricade afkomen. Ze worden steeds sterker, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. De modus is namelijk bedoeld om samen met vrienden in co-op te spelen. Om jou alvast voor te bereiden op de State of Decay 2 gameplay in het Daybreak Pack geven we je hier de gouden tips.

Tactische koning

Het eerste waar je op moet letten tijdens een potje ‘zombie siege’, de term die de makers zelf gebruiken voor deze horde modus, is dat je tactisch nadenkt over wat je gaat doen. Er is namelijk maar een gelimiteerd aantal wapens waarover je beschikking hebt en ook zijn de kogels niet oneindig. Hierdoor kan de speler met schietgrage vingers de eerste ronde wel goed doorkomen, voordat hij de tweede ronde compleet van de kaart geveegd wordt.
Het is dan ook slim om conservatief om te gaan met je kogels en zoveel mogelijk te werk te gaan met een handgemeen. In de eerste ronde zijn de zombies nog redelijk goed van de kaart te vegen door middel van het gebruiken van je knuppel zonder dat je sterft. Zorg er alleen voor dat er één iemand bovenop de barricade achterblijft om speciale zombies uit te schakelen, want een bloater of ferral met je blote handen uitschakelen is iets wat je nooit wilt meemaken.
137858

Conservatief klussen

De barricade die de spelers en zombies van elkaar scheid, blijft helaas niet voor eeuwig staan. De zombies kunnen deze als ze maar goed genoeg hun best doen met de grond gelijk maken. Gelukkig kun je daar iets tegen doen, naast het volpompen met lood natuurlijk. Er zijn namelijk bouwkits te vinden in de barricade, maar ook hier is de conservatieve gebruiker de koopman.
Het gelimiteerde aantal bouwkits wil je eigenlijk bewaren totdat één van je muren helemaal met de grond gelijk is gemaakt. Wanneer je de bouwkit vervolgens gebruikt staat er weer een stevige muur die meer profijt oplevert. De nieuwe muur is namelijk gelijk een stukje sterker, waardoor tussentijds versterken alleen maar zonde is.
137859

Vriendjespolitiek

Het leukste element van de originele State of Decay 2 gameplay was toch wel het samenspelen met vrienden en in Daybreak is dat niet anders. Wanneer je met een team van bekenden aan het spelen bent, kun je namelijk goed alles bespreken en uitwerken. De planning die je maakt zal je al sneller door wat rondes loodsen, waardoor jullie allemaal een flinke lading aan upgrades kunnen verdienen voor de basis in de gewone game.
Het verschil tussen spelen met vrienden of mensen die je niet kent is namelijk dat iedereen als een kip zonder kop zijn eigen ding aan het doen is. Hierdoor sta je automatisch al 1-0 achter, want er ontstaat dan al vrij snel een flinke dosis chaos. Die kun je tot op zekere hoogte wel goed gebruiken, maar je zult het daarmee niet lang redden

State of Decay 2 gameplay wordt met Daybreak leuker

De State of Decay 2 gameplay lijkt zeker de goede kant op te gaan met de toevoeging van het Daybreak update. De uitbreiding verschijnt op 12 september op de Xbox One en PC.
Check onze speciale gamescom 2018 pagina voor alles wat we hebben gezien en gespeeld tijdens de beurs.

Populair Nieuws