5 Redenen om Star Wars The Mandalorian op Disney+ in de gaten te houden

  Disney+ is nu al een tijdje in Nederland te gebruiken, maar pas op 12 november zullen er exclusieve series te kijken zijn op de dienst. Hieronder valt Star Wars The Mandalorian, een spin-off van de gelijknamige filmreeks. Lees hier waarom jij deze serie in de gaten moet houden!

  5. Jon Favreau heeft de touwtjes in handen

  We trappen onze lijst af met de regisseur van de serie. Star Wars The Mandalorian wordt geregisseerd door niemand minder dan Jon Favreau. We kennen deze man van films als Iron Man en Iron Man 2, waar hij zowel op het doek schijnt als achter de camera. Favreau is zelfs verantwoordelijk geweest voor de live action-versie van The Lion King, die dit jaar in de bios uit kwam.

  Als we één ding weten over het werk van Favreau is dat het keer op keer een ware hit is. Laten we hopen dat hij met deze serie de fans niet teleurstelt en dat we weer met veel plezier kunnen kijken naar een nieuw stukje Star Wars. De serie zal acht delen hebben op Disney+. Dit is nu het vooruitzicht, maar mocht de serie een hit worden, dan kunnen we in de toekomst misschien wel meer verwachten.

  4. Het verhaal na de ijzeren vuist van The Emperor

  Star Wars The Mandalorian speelt zich af na de gebeurtenissen van Return of the Jedi. Voor Star Wars-noobs zullen we dat even verder uitleggen. In de laatste film van de serie wordt The Emperor verslagen, mede door zijn eerdere leerling Darth Vader. Dit is alleen niet het einde van het conflict tussen The Rebel Alliance en The Empire.

  Door het hele sterrenstelsel zijn er nog aanhangers van The Emperor die proberen om The Empire weer op te bouwen naar zijn voorgaande glorie. The Mandalorian zal meer licht schijnen op deze conficten. Welke conflicten we precies gaan meemaken is nog niet duidelijk, maar als er nog in het hele universum mensen worden geteisterd door aanhangers van The Empire kunnen we veel spektakel verwachten.

  3. Niet te vergelijken met andere Star Wars instellingen

  Je houden aan bepaalde regels uit de Jedi Code was altijd een eis voor de Jedi en soldaten aan The Light Side. Hierdoor werd er nooit echt buiten de boekjes gespeeld, wat namelijk tegen de regels inging. In Star Wars The Mandalorian zal de scheiding tussen goed en kwaad tot een bepaalde hoogte verdwijnen.

  Onder andere Jon Favreau heeft aangegeven dat het verhaal van de serie een complete andere kant op zal gaan ten opzichte van vorige Star Wars films of series. De serie zal de grenzen van goed en kwaad, en de scheiding daartussen steeds verder gaan opzoeken. Dit zal een interessante serie gaan beloven, waar wij niet op kunnen wachten.

  2. Een compleet nieuwe cast

  Misschien is dit punt wat tegenstrijdig, maar het feit dat we een compleet nieuwe cast gaan zien is juist iets goeds. Natuurlijk hebben we genoten van het optreden van onder andere Luke Skywalker, Obi-Wan-Kenobi en Princess Leia, maar het wordt wel eens tijd voor iets nieuws. Alle films uit de originele trilogie volgen natuurlijk hetzelfde verhaal op.

  Het is een fijne verandering dat we nu een compleet andere kant op gaan met Star Wars. Even een pauze van de Lightsabers en Force-krachten, wat natuurlijk helemaal niet verkeerd is. Dit keer krijgen we een normale groep 'soldaten' dat geen gebruik kan maken van bovenmenselijke krachten of een zwaard waarmee je iemand binnen een seconde door midden kunt hakken.

  1. The first of many

  Star Wars The Mandalorian is vanaf 12 november exclusief te zien op Disney+. Zal dit de enige Star Wars-serie zijn? Nee, we weten namelijk al dat er een serie op de planning staat met karakters uit Rogue One en zelfs een serie over geliefd personage Obi-Wan-Kenobi. Dit werd door Ewan McGregor zelf bevestigd.

  Dave Filoni, de andere regisseur van de serie heeft zelfs aangegeven dat de geanimeerde serie The Clone Wars zijn opmars zal maken naar de dienst, waarbij er ook een zevende en laatste seizoen zal worden toegevoegd. Tot nu toe is dit wat we weten, maar waarschijnlijk zal er nog veel meer volgen. Laten we het in ieder geval hopen.

  Waar is Star Wars The Mandalorian te zien?

  Je kunt The Mandalorian vanaf 12 november gaan kijken, exclusief op Disney+. Dus pak je smartphone, smart-TV of tablet maar bij de hand en ga lekker klaarzitten voor wat waarschijnlijk een fantastische serie zal gaan worden. Want om eerlijk te zijn, mocht de serie zwaar tegenvallen, dan blijven de echte die-hard Star Wars-fans het toch wel kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.