The Mandalorian season 2 is al in pre-productie voor Disney+

  Het eerste seizoen van The Mandalorian komt pas over een paar maanden uit, maar een tweede is al in pre-productie. Dat vertelt showrunner Jon Favreau in een interview met Collider. Favreau vertelt dat een speciale aanpak voor visuele effecten een vroege start voor The Mandalorian season 2 noodzakelijk maakt.

  The Mandalorian wordt de eerste live-action Star Wars-serie ooit. Het lijkt dan ook vroeg om al te werken aan een tweede seizoen voordat de eerste reacties op het eerste binnen zijn. Toch zijn er redenen om nu al te beginnen aan The Mandalorian season 2.

  Wat betekent The Mandalorian voor Disney?

  Jon Favreau’s Star Wars serie moet gelijktijdig uitkomen met Disney+. Dat betekent dat de serie een belangrijke rol speelt in het vroege succes van de streamingdienst. Een vroege aankondiging van seizoen 2 kan de interesse in het eerste seizoen verhogen en meer kijkers opleveren.

  Daarnaast suggereert deze aankondiging dat Disney en Lucasfilm groot vertrouwen hebben in The Mandalorian. Op zichzelf is dit geen verrassing, want dat Star Wars goed werkt in televisievorm weten we al van de verschillende animatieseries. In live-action is dat alleen nog niet bewezen.

  Waarom moet productie voor The Mandalorian season 2 zo vroeg beginnen?

  Een belangrijk aspect van de productie van The Mandalorian is dat de effecten met een ingewikkelde VR-technologie gemaakt worden. Hoewel dat het mogelijk maakt om in relatief beperkte tijd effecten van Star Wars-kwaliteit te maken betekent het ook dat er vroeg begonnen moet worden met het plannen van die effecten. Dat is waar Jon Favreau en zijn team nu mee bezig zijn.

  Waar gaat The Mandalorian over?

  The Mandalorian volgt - niet geheel tegen verwachtingen in - een premiejager afkomstig van de planeet Mandalore. Vijf jaar na Return of the Jedi moet hij zijn weg zien te vinden in een deel van het sterrenstelsel waar de New Republic nauwelijks autoriteit heeft. Verder weten we nog weinig, aangezien zelfs een eerste echte trailer nog niet getoond is.

  The Mandalorian komt uit op Disney+ op 12 november 2019. Deze datum geldt voor de Verenigde Staten en een datum voor Nederland is nog niet bekend. Als je dezelfde VR-technologie die voor deze serie gebruikt wordt nu alvast in actie wil zien kun je vanaf 17 juli naar Jon Favreau’s remake van The Lion King.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.