Star Wars The Last Jedi verwachtingen - Wat gaat de film ons bieden?

Article
dinsdag, 24 januari 2017 om 15:29
xgn google image
Het volgende deel van Star Wars gaat eraan komen en nu de titel van de film bekend is kunnen we allemaal aan bord van de 'hype train'. Wat betekent The Last Jedi? Wat kunnen we verwachten? Wij zetten in deze special vijf Star Wars The Last Jedi verwachtingen op een rij!
Star Wars Episode VII: The Force Awakens bracht ontzettend veel nieuwe verhaallijnen en personages naar het Star Wars universum. Het was een vermakelijke film met prachtige momenten, maar het verhaal gaf toch wel een aantal vraagtekens. Dit hebben Disney en LucasArts natuurlijk expres gedaan voor de komst van de gehele trilogie, en Star Wars The Last Jedi zal ongetwijfeld veel van deze vraagstukken beantwoorden.
De nieuwe film gaat in december komen, maar wat kunnen we nou van Star Wars The Last Jedi verwachten? Beetje bij beetje wordt er meer informatie over de nieuwe episode bekendgemaakt. Wij behandelen in deze special vijf Star Wars The Last Jedi verwachtingen! Let op: deze special bevat spoilers.

The Knights of Ren

Star Wars: The Force Awakens gaf ons al een hele kleine blik op The Knights of Ren. Het is een groep geleid door Kylo Ren en wordt gesteund door Supreme Leader Snoke. Zij zijn verantwoordelijk voor het doden van alle Jedi leerlingen in Luke Skywalker’s Jedi Academy, die kort in The Force Awakens ter sprake kwam. Naar aanleiding van deze gebeurtenis verdween Luke Skywalker ook!
In The Force Awakens kwam er verder niet heel veel over The Knights of Ren naar buiten. We zagen in een visioen van Rey dat ze lijken op Kylo Ren en beschikken over verschillende wapens, maar daar blijft het ook bij. Het ligt dus voor de hand dat er in Star Wars: The Lost Jedi veel meer aandacht aan deze ‘groep’ wordt gegeven.
Daarbij heeft Adam Driver, acteur van Kylo Ren, tegenover website Collider gemeld dat de volgende Star Wars film een stuk duisterder zal worden. Waar denk je aan bij het woord duister in Star Wars? Juist, de personages die The Force gebruiken om kwaad in de wereld te brengen. Dit bevestigt eigenlijk alleen maar meer dat we wellicht veel meer gaan zien van The Knights of Ren in Star Wars: The Last Jedi.
105004

Luke Skywalker, hoe sterk is de Jedi master?

Voor de Star Wars fans is het geen verrassing dat Luke Skywalker hoog op de lijst met Star Wars The Last Jedi verwachtingen staat. Niet alleen wordt er wellicht gerefereerd in de titel naar Luke Skywalker, maar regisseur Rian Johnson vertelde eerder al dat Luke Skywalker centraal staat in de film. De vraag ‘Wat is er aan de hand met Luke Skywalker?’ is volgens de regisseur een belangrijk onderwerp van de nieuwe film.
Star Wars: The Force Awakens eindigt met een korte scène waar we eindelijk de vermiste Luke Skywalker weer zien. Star Wars: The Last Jedi gaat verder waar we waren gebleven en gaat dus gelijk al over Luke Skywalker.
Ongetwijfeld gaat The Last Jedi ons veel meer vertellen over Luke Skywalker, want wat is er eigenlijk gebeurd met Luke? Hoe denkt hij na zijn verleden nog over de Force?
Het allerbelangrijkste is wellicht wel: Hoe sterk is de Jedi Master? Er werd verteld dat hij meerdere leerlingen in dienst had, waaronder Ben Skywalker (Kylo Ren), en Luke Skywalker is wellicht wel de sterkste Jedi die ooit heeft bestaan! Waarschijnlijk gaat Star Wars: The Last Jedi ons veel meer vertellen over de absolute 'kracht' van Luke. Of is hij alle kracht met zijn verdwijning verloren?
105005

Terugkeer van Han Solo?

Star Wars: The Force Awakens bevatte ontzettend veel mooie momenten. Van toffe lightsaber duels tot mooie gevechten tussen de Resistance en de First Order. De film ging niet alleen maar om mooie momenten, zo stond The Force Awakens ook geheel in het teken van de dood van Han Solo.
De dood van Han Solo kwam binnen als een enorme shock. De overvolle bioscoopzalen raakten tijdens dit moment muisstil. Het kon toch niet dat we nu afscheid moesten gaan nemen van Han Solo? Die gedachte galmde ongetwijfeld door de hoofden van de aanwezige Star Wars fans.
Goed nieuws voor de Star Wars fans, want het kan wellicht zo zijn dat Han Solo een ‘comeback’ maakt! Als we de geruchten moeten geloven gaat Han Solo terugkeren als geest, zodat hij nog in contact kan blijven met degene die over The Force beschikken. Dit is niet officieel bevestigd, maar het gerucht is ook niet ongeldig verklaard. Er wordt simpelweg vrij weinig over Star Wars: The Last Jedi naar buiten gebracht.
Dat is ook te zien aan Harrison Ford, die in de talkshow van Jimmy Kimmel weinig over de film naar buiten durft te brengen. Op de vraag van Kimmel of Han Solo in enige vorm terug zal keren in Episode 8, weet Harrison Ford subtiel geen antwoord op te geven. Dit bevestigt natuurlijk vrij weinig, maar het is leuk om te blijven hopen op een terugkeer!
105006

Een mooi einde voor Leia

Het jaar 2016 werd niet mooi afgesloten. Eind december werd namelijk bekendgemaakt dat Carrie Fisher, bekend van haar rol als Princess Leia Organa in de Star Wars Saga, op 60-jarige leeftijd is overleden. Een absolute shock en het duurde niet lang voordat er door de Star Wars fans werd nagedacht over haar rol in de komende Star Wars films.
Kort na het overlijden kwam naar buiten dat Carrie Fisher waarschijnlijk toch nog minimaal één keer te zien is. Ze had namelijk al haar opnames voor Star Wars: The Last Jedi al afgerond. Er volgden nog meer geruchten, zo zou Disney mogelijk plannen hebben om Carrie Fisher uit de volgende Star Wars Episode te halen.
Uiteindelijk publiceerden Disney en LucasArts een officieel bericht dat er in ieder geval geen gebruik gaat worden gemaakt van een digitale Carrie Fisher in Star Wars Episode 9.
Het lijkt er dus op dat Star Wars Episode 8 de laatste Star Wars film wordt waar we Carrie Fisher kunnen zien schitteren. Zonder twijfel gaan de makers van Episode 8 hier zorgvuldig mee om en doen ze hun best om er een prachtig einde van te maken.
105007

De nieuwe Jedi: Rey

Het mooie van de nieuwe Star Wars trilogie is dat we kennismaken met geheel nieuwe personages en werelden. Een van de hoofdrollen in The Force Awakens was weggelegd voor Daisy Ridley als Rey. Rey heeft een gevoel voor The Force en weet ook al hoe ze met een lightsaber om moet gaan. Natuurlijk is het mooi om Luke Skywalker weer te zien, maar uiteindelijk staan de nieuwe films toch geheel in het teken van Rey.
Ondanks dat we Rey ontzettend veel in The Force Awakens hebben gezien zijn er nog honderden dingen waar we nog geen antwoord op hebben. Wat is de achtergrond van Rey? Is ze een Skywalker? Het zijn zomaar een paar vragen die iedere Star Wars fan wel in zijn hoofd rond heeft spoken.
De titel van Star Wars Episode 8 kan ook naar Rey verwijzen. Rey is namelijk de nieuwe Jedi, maar aangezien we niet heel veel weten over Luke Skywalker kan ‘The Last Jedi’ ook zomaar over Rey gaan. Zo kan het namelijk zijn dat Luke Skywalker geen Jedi meer wil zijn, en ja, dan heb je alleen nog Rey over.
Regisseur Rian Johnson heeft in ieder geval toegegeven dat we in Episode 8 veel meer over Rey te weten gaan komen. Zo wordt er volgens Johnson veel aandacht gegeven aan de ‘achtergrond’ van Rey.
Het is allemaal nog even afwachten op de eerste trailer en de uiteindelijk release in december, maar het is vooral leuk om alvast goed na te denken over de nieuwe film. Wat zijn jouw grootste Star Wars The Last Jedi verwachtingen? Wat hoop je te zien?