Star Wars The Force Awakens release - 5 Redenen om hem te kijken!

Article
woensdag, 16 december 2015 om 18:10
xgn google image
Vandaag is het eindelijk zo ver! De Star Wars The Force Awakens release vond plaats . Iedereen die maar een beetje fan is van de science fiction klassiekers is natuurlijk heel erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat dat zich a long time ago, in a galaxy far far away afspeelt!
Wij hebben de film vandaag in de première kunnen zien en waren dan ook positief verrast. J.J Abrahams heeft een topprestatie neergezet, met name omdat een nieuwe Star Wars titel eigenlijk niet tegen mag vallen. In onze The Force Awakens review spreken we zelfs over de beste Star Wars film in jaren!
Wij willen jullie gelijk laten weten wat er zo gaaf aan de film is, maar uiteraard zonder spoilers! Ter ere van de Star Wars The Force Awakens release hebben we voor jou de 5 redenen waarom je deze film moet zien!

Een grafisch spektakel

Het is inmiddels alweer 32 jaar geleden Star wars VI: Return of the Jedi op het witte doek verscheen. Vervolgens kwamen The Phantom Menace(1999) , Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005) wel wat nieuwer uit, maar The Force Awakens borduurt voort op de laatste film van de originele trilogie.
Bij de productie van de oude Star Wars klassiekers moesten de makers logischerwijs roeien met de riemen die ze toentertijd hadden. Daar waar voorheen gebruik werd gemaakt van poppen en er beperkte mogelijkheden waren om spectaculaire beelden te gebruiken, is er nu op technologisch gebied veel meer mogelijk. In de prequel werd er nog wel eens een overkill aan computer-effecten toegevoegd, maar met de nieuwe Star Wars titel is er een perfecte balans gevonden
Grafisch gezien spat The Force Awakens dus van het scherm en er is een flinke dosis actie in futuristisch voertuigen als TIE-Fighters en X-Wings te zien. Poppen van fictieve wezens zijn al enige tijd vervangen door animaties, maar vergeleken met Star Wars episode I, II en III ogen deze zeer realistisch.
Deze ontwikkelingen pakken voor een sciencefiction titel alleen maar positief en komen in Star Wars Episode VII: The Force Awakens dan ook zeer goed tot hun recht.

Oude bekenden

Toen The Force Awakens werd aangekondigd was één van de grote vragen, hoe wordt de cast ingevuld? Zullen de rollen van de oorspronkelijke acteurs worden vervangen, of komen zij terug?
Enige tijd later werd bekendgemaakt dat Han Solo gewoon gespeeld wordt door Hollywood held Harrison Ford, evenals dat de rol van Leia wordt vertolkt door Carrie Fisher. Deze zijn inmiddels al wel een jaartje ouder geworden, maar dit sluit juist goed aan op het verloop van het verhaal.
Naast deze oude rotten die in de nieuwe film te bezichtigen zijn, komen er ook nog meer bekenden voorbij, maar dan in de vorm van robots en andere wezens. Zo komen R2D2 en 3CPO in de film voor, maar is er ook een optreden van de harige co-piloot van de Millenium Falcon, Chewbacca! Op deze manier is de film ondanks de nieuwe ontwikkelingen een feest der herkenning!

Een geweldige soundtrack

Wat is een goede film zonder goede muzikale ondersteuning? Een film kan nog zoveel potentie hebben, maar als de soundtrack niet genoeg te bieden heeft, wordt het gevoel een stuk minder goed overgebracht. Gelukkig zit het met de reeks Star Wars films wel snor met de muziek.
De geweldige soundtrack heeft Star Wars te danken aan John Williams. Nee, we hebben het dan niet over de RTL 4 presentator, dit gaat natuurlijk over dé koning der filmcomponisten! Vanaf de eerste Star Wars film is hij al verantwoordelijk voor de voor iedereen herkenbare muziek, die niet bij de films weg te denken is.
Het is dan ook niet meer dan logisch dat de beste man maar liefst vijf Oscars in de wacht heeft gesleept. Een geweldige prestatie voor dit muzikale genie en we zijn dan ook maar al te blij dat hij ook voor The Force Awakens de muziek componeerde.

Oud en nieuw mengen perfect

Eerder in dit artikel werd er al gesproken over oude bekenden als Han Solo en Leia, die inmiddels al redelijk op leeftijd zijn. Desalniettemin mogen we erg blij zijn dat we deze iconen weer in The Force Awakens te zien krijgen. De vraag is wel, hoe goed combineren de oude personages met de nieuwe?
Het antwoord is simpel, heel erg goed dus! Gezien het verloop van vorige films en de doorlopende tijdlijn, moest er dan ook wel plaats gemaakt worden voor zowel nieuwe protagonisten als antagonisten.
Rey is een nieuw meisje binnen de Star Wars serie. Ze is erg dapper en het is al snel duidelijk dat zij haar eigen boontjes wel kan doppen. De jongen Finn is ook een nieuw belangrijk Star Wars karakter, hij is tegen zijn zin tot een Stormtrooper gemaakt en wil maar al te graag ontsnappen van The First Order.
Deze nieuwelingen binnen de serie gaan verbazingwekkend goed samen met de mensen die al meer dan dertig jaar vereerd worden. De oude karakters hebben in die tijd een hoop levenservaring opgedaan. Toch lijken de personages, met name Han Solo, afgezien van het uiterlijk geen steek te zijn veranderd. Zet je dus maar schrap voor een aantal sarcastische opmerkingen!

Nieuwe spannende cliffhangers

Star Wars The Force Awakens is uiteraard het eerste deel van wederom een nieuwe trilogie. Ondanks dat mensen die de film nog niet gezien hebben erg benieuwd zijn naar wat er gaat gebeuren, moeten er natuurlijk ook nog voldoende interessante mysteries overblijven voor de twee komende Star Wars films.
Voor de volgende titel uit de sciencefiction reeks, moet er gewacht worden tot 2017. Voor nu houdt Star Wars The Force Awakens in ieder geval genoeg onopgeloste vraagstukken over, waar de die-hard fans ongetwijfeld complottheorieën op los zullen laten.
Wil je naar de film en heb je alles nog niet helemaal helder, check dan deze Star Wars Recap. Ook is deze Star Wars box een echte aanrader om te kijken!