Star Wars momenten - "Ik ben een Star Wars foetus"

Article
woensdag, 16 december 2015 om 10:28
xgn google image
Star Wars fans hebben de Stormtrooper uitrusting alweer uit de kast gehaald. Star Wars VII: The Force Awakens komt deze week in de bios! Ook in onze redactie zitten de nodige fans van de franchise. In deze Star Wars special lees je wat de franchise voor ons betekent!
Deze week wordt het dringen bij de bios. Talloze Star Wars fans, wellicht gekleed in Wookie. Stormtrooper en Ewok pakken bestormen dan de zalen om de nieuwe Star Wars film te gaan bekijken. De franchise heeft voor veel mensen een grote plek in het hart ingenomen. Zo ook onder onze redactieleden.
Star Wars momenten

Ramon

Star Wars betekent voor mij een hoop sound effects. Onder andere de beruchte ademhaling van Darth Vader, het gekreun van Chewie, maar ook de lightsabers, lasers, Wilhelm Screams en ga zo maar verder. Iedereen kent deze geluiden wel, of je de films hebt gezien of niet.
Bovenal betekent Star Wars voor mij een jongensdroom om met een lichtsaber te kunnen zwaaien, bijzondere krachten te hebben en bijzonder veel avontuur te beleven.

Kasper

Star Wars is voor mij een van de beste filmseries ooit gemaakt. De films zitten vol memorabele karakters, scènes en muziek. Al sinds ik jong was spraken de films tot mijn verbeelding en dat zal nooit meer veranderen. De vele games van Star Wars die over de jaren zijn uitgekomen zijn over het algemeen ook megavet.
Ik zou mezelf wel omschrijven als een Star Wars superfan. Ik heb dan ook megaveel zin in The Force Awakens en kan niet wachten om 'm in de bioscoop te zien!

Riffy

Star Wars is zo'n allesomvattend universum dat het de realiteit van hier en nu kan vervagen en zelfs laten verdwijnen zodra je een van de zeven films kijkt. George Lucas heeft aan alles gedacht: politiek, militair, etniciteit, logistiek en wetenschap; alles lijkt, hoe onvoorstelbaar voor ons ook, zeer overtuigend en echt.
Ook al speelt Star Wars zich volgens de iconische schuine intro 'a long time ago' af in een 'galaxy far, far away'.

Theo

Voor mij betekent Star Wars waarschijnlijk minder dan voor de meeste redactieleden. Ik vind de films tof en de setting erg goed. Verder kan ik de aspecten waar Lucas aan gedacht heeft (oorlog, diplomatiek, politiek en het gewone leven) waarderen. Dat er in de laatste (of eigenlijk de eerste) films wat meer ‘bad guys’ voorbij komen waardeer ik enorm.
Vooral General Grievous en Darth Maul waren erg tof! De films an sich vind ik dan ook heel vermakelijk, maar ik durf mezelf geen superfan te noemen. O, en ik ben ervan overtuigd dat Jar Jar Binks stiekem Sith is.

Ralph

Star Wars is voor mij mijn jeugd. Ik ben met de films opgegroeid en ik wist niet wat ik zag. De eerste keer dat Darth Vader in Cloud City de legendarische frase 'Luke, I am your father' uitsprak, staat nog steeds bij mij in het geheugen gegrift.
Die sci-fi wereld die Lucas heeft neergezet is ongekend en ik ben ook zeer benieuwd wat Abrams ervan heeft gemaakt. Ik kan niet beloven dat ik met droge ogen de zaal uitloop.

Calvin

Star Wars is voor mij altijd een van de meest prominente elementen in mijn leven geweest. Ik grap altijd dat ik een Star Wars foetus ben. Maar dat komt, omdat ik me niet meer kan herinneren dat ik ooit fan ‘geworden’ ben. In mijn ogen ben ik het altijd al geweest. De films kan ik dromen en ook de games zijn voor mij ontzettend nostalgisch. May the force be with you!
Star Wars: The Force Awakens is vanaf 16 december in de bios te bewonderen. Daar zal de film nog wel even blijven voordat deze op Blu-ray verschijnt, maar je kunt wel alvast de soundtrack kopen. En natuurlijk kun je altijd nog met Battlefront vooruit!