Tijdens Star Wars Celebration dit weekend werd de eerste Star Wars Jedi Fallen Order trailer getoond. De video is hierboven terug te kijken. Met deze eerste beelden doet ontwikkelaar Respawn eindelijk haar nieuwe Star Wars game uit de doeken en weten we wat we kunnen verwachten later dit jaar.

Speel als een Jedi

In de video zien we een jonge Jedi Padawan op de vlucht voor de Empire. Na Order 66, waarmee de Keizer de macht grijpt en alle Jedi door de kloontroepen laat omleggen, zijn de Jedi verslagen. Om niet gepakt te worden verbergen de overgebleven Jedi zich, zo ook deze vroegere leerling. De game speelt zich daarmee af tussen Episode III en Episode IV, de periode tussen de prequel trilogie en de originele films.

Echter lijkt er iets te gebeuren waardoor hij zijn Force krachten toch moet gebruiken en zichzelf zo openbaart aan de Empire. Wat volgt is een strijd tegen de slechteriken in een poging de Jedi-orde opnieuw op te bouwen, waarbij je je lichtzwaard skills moet ontwikkelen en een oude beschaving verkennen om meer over de Force te weten te komen.

Star Wars Jedi Fallen Order release dit najaar

We wisten al dat de game dit jaar zou verschijnen, maar nu is er ook een specifieke releasedatum. Vanaf 15 november zal Star Wars Jedi Fallen Order in de winkels liggen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Waarschijnlijk is de game al wat eerder te spelen in combinatie met EA en Origin Access.

Star Wars Jedi Fallen Order release bekend

Meer Star Wars games

Star Wars Jedi Fallen Order is niet de eerste Star Wars game die recent is uitgekomen. Eerder bracht EA al twee delen van Star Wars Battlefront uit. Echter werd een ander project juist geannuleerd.

Jedi Fallen Order komt later dit jaar op tijd uit om mee te gaan met de hype rondom de nieuwe Star Wars film. Van die film, Rise of Skywalker genaamd, werd eerder deze week ook een trailer onthuld.