Nacon Revolution Unlimited Pro Review - Voor de pro's

  Gamen is altijd leuk, mits je een goede controller hebt om mee te gamen. Muis en toetsenbord is natuurlijk de standaard op PC en de DualShock is gebruikelijk op de PS4. In onze Nacon Revolution Unlimited Pro review lees je of de nieuwe Nacon-controller op beide platformen weet te imponeren.

  Er zijn anno 2019 nog maar weinig gamers te vinden die gebruikmaken van hun eerste DualShock 4 controller. Ze zijn versleten, voelen niet lekker of er werd gezocht naar een upgrade. Met de Nacon Revolution Unlimited Pro hoef je niet meer te zoeken naar een nieuwe controller. Dit is dé controller voor wie professioneel wil gamen. Ten minste, dat is waar Nacon voor gaat.

  Een uiterlijk om verliefd op te worden

  Het eerste wat opvalt zodra je deze Pro-controller uit de doos haalt, is hoe bijzonder mooi het uiterlijk wel niet is. Gemaakt met een matte zwarte afwerking en een aantal metallic knoppen, mag er wel gesteld worden dat het hier om een prachtplaatje gaat. De controller schreeuwt niet met een regenboog aan kleuren en zou door de zwarte en grijze kleuren zo in een vergaderruimte kunnen liggen ter decoratie.

  De enige kleur die de controller heeft, komt van de LED-verlichting rondom het rechter pookje. De kleur kun je zelf instellen en dat vervolgens per profiel. Door middel van de meerdere profielen, kun je twee persoonlijke voorkeursinstellingen gebruiken en met een druk op de knop ruilen. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld veel wisselt tussen shooters en racegames. Die kleuren instellen is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar het is slechts het tipje van de sluier wanneer het de nieuwe Nacon Pro-controller betreft.

  Nacon Revolution Unlimited Pro Review

  Ongekende vrijheid

  Nacon geeft je namelijk nog veel meer vrijheid als het gaat om hoe je je controller instelt. Met vier extra knoppen op de onderzijde van de handles kun je gemakkelijker de knoppen bedienen en je hebt de mogelijkheid om verschillende profielen in te stellen. Daarnaast kun je met de Nacon Revolution Unlimited Pro voor het eerst kiezen hoe je de controller gebruikt, namelijk draadloos of via een USB-C kabel.

  Die kabel is zo’n drie meter lang en van dik materiaal, waardoor je niet bang te zijn dat deze breekt en om draadloos te spelen hoef je slechts een USB-dongel in je PS4 of PC te steken. Vervolgens kun je draadloos een schappelijke zeven uur spelen voordat je een oplader nodig hebt. De controller kost immers 169 euro, een stevig prijskaartje (zelfs in vergelijking met concurrenten) en dus verwacht je uitstekende kwaliteit.

  Van die kwaliteit kun je dan ook zeker spreken door de verschillende mogelijkheden die er zijn buiten het instellen van de knoppen om. Zo kun je de ringen van de sticks aanpassen, waardoor de draaihoek groter of kleiner wordt. Op deze manier heb je meer controle over hoe je personage beweegt in een game en bij een game als Fortnite of Call of Duty zal je al snel merken dat dit voordeel oplevert. Daarbij kun je ook nog kiezen voor bolvormige- of komvormige sticks, waardoor iedereen bediend wordt op zijn persoonlijke voorkeuren.

  Nacon Revolution Unlimited Pro Review

  PS4-gebruikers opgelet

  Voordat je die persoonlijke voorkeur helemaal in kunt stellen, moet je als PS4-gebruiker wel eerst even gebruik maken van een PC of Mac. Hoewel de controller speciaal gelicenseerd is voor de PlayStation 4, kun je pas optimaal gebruikmaken van de controller door speciale software van Nacon te installeren. Deze is te vinden op de Nacon Revolution Unlimited Pro-website en nadat je deze gedownload hebt, kun je de profielen instellen via de PC.

  Het is natuurlijk niet nodig als je gewoon op zoek bent naar een nieuwe controller, maar je koopt deze speciale controller met een reden. Het is doodzonde om dan niet het optimale uit de controller te halen, ondanks dat we begrijpen dat het verleidelijk is om de controller gelijk in de PS4 te pluggen om te spelen. De controller ligt immers heerlijk in de hand en ondanks dat de sticks niet naast elkaar zitten zoals bij een DualShock voelt het ontzettend natuurlijk aan in gebruik.

  Aan de andere kant is het ergens ook wel weer jammer dat je niet zelf kunt bepalen hoe de lay-out van de sticks en D-pad geplaatst zijn. Dit kan bij de concurrent, de Razer Raiju Ultimate, bijvoorbeeld weer wel namelijk. Wel komt de Nacon Revolution Unlimited Pro, net als met de Raiju, geleverd met een harde beschermhoes zodat je de controller overal waar je naartoe gaat mee kunt nemen. Ook weet Nacon zich te onderscheiden door middel van een andere feature, namelijk het aanpassen van het gewicht van je controller.

  De Unlimited Revolution Pro komt met drie setjes gewichten (10-, 14- en 16 gram) die je in de onderkant van de uiteinden kunt stoppen. Het is handig voor wie wat meer gewicht aan zijn controller wil geven, maar het is niet iets waar je ontzettend veel gebruik van zal maken. Een gevalletje leuk om een keer te testen, maar praktisch gezien voegt het weinig toe.

  Nacon Revolution Unlimited Pro Review

  Nacon Revolution Unlimited Pro Review – Het volgende level

  Ondanks dat de verstelbare gewichtjes niet veel bijdragen past het wel binnen de visie van de Unlimited Revolution Pro en dat is het bieden van mogelijkheden. Met verschillende sticks, extra knoppen en leuke kleuren is er dan ook voor ieder wat wils. Maar de stick layout moet wel je voorkeur hebben. De mogelijkheid dat aan te passen heeft de controller niet.

  Wat dan wel een prima feature is, is het instellen van de draaischijf van je sticks. Dit is dan ook zeker één van de beste mogelijkheden van de controllers die bijzonder mooi is afgewerkt is betreffende design. Al met al is de Nacon Revolution Unlimited Pro een fantastische controller voor wie 169 euro wil spenderen om zich te voelen als een professionele gamer.

  8

  De plus- en minpunten

  • Fantastisch design
  • Met of zonder draad
  • Extra knoppen
  • Aanpasbare sticks
  • Ligt heerlijk in de hand
  • Prijzig in zijn soort
  • Gewichten aanpassen voegt weinig toe
  • D-pad en sticks wisselen niet mogelijk

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.