Star Wars Episode 8 release - Alles wat we weten

Article
zaterdag, 16 juli 2016 om 21:05
xgn google image
Er is één ding dat Mark Hamill beloofde tijdens zijn Q&A panel tijdens de SWCE. En dat is dat hij in Star Wars Episode 8 in ieder geval meer tekst zou hebben dan in de voorgaande film. Daarmee was ook alles gezegd over de film, maar desalniettemin hebben we genoeg informatie over de Star Wars Episode 8 release!
Er werd gehoopt dat we in ieder geval een beetje nieuwe info kregen over Star Wars Episode 8 maar helaas, het mocht niet zo zijn. Gelukkig is er hier en daar al wel wat bekend en gelekt dus hebben wij het voor je op een rij gezet.

Het verhaal

We weten al een tijdje dat Rian Johnson de film gaat regisseren. Maar we weten ook dat hij het hele script heeft geschreven. Over het script had Mark Hamill het volgende te zeggen tijdens zijn Q&A panel.

Het filmen is klaar

Verschillende acteurs (waaronder Mark Hamill, Anthony Daniels en John Boyega) hebben aangegeven dat het filmproces erop zit! Dat betekent dat het post-productie team, flink aan de slag kan gaan om de film af te maken. Misschien dat we ergens in november al de eerste teaser trailer kunnen verwachten, want de voorgaande film The Force Awakens kreeg ook haar eerste trailer meer dan een jaar voor de release in december vorig jaar.

Nieuwe karakters


Verschillende medewerkers aan Episode 8 hebben aangegeven dat er meerdere nieuwe karakters zullen voorkomen in de film. Een van de karakters die prominent de boventoon voert onder de geruchten is de dochter van Han Solo gaan zien.
De laatst bekende informatie over de karakters is dat er drie actrices streden om de rol: Gina Rodriguez ( bekend van Jane the Virgin), Tatiana Maslany (bekend van Orphan Black), en Olivia Cooke (bekend van Me and Earl and the Dying Girl)
Ook zijn er geruchten dat er een royaal tintje wordt toegevoegd aan Star Wars Episode 8. Prince William en Prince Harry van het Verenigd Koninkrijk hebben namelijk de set in Pinewood Studios te Londen bezocht en vermoedelijk een cameo als First Order-trooper gefilmd. Ook krijgt Tom Hardy wellicht een cameo in de film.
In Episode 7 had Daniel Craig overigens ook een cameo. Dit kwam mooi uit omdat gelijktijdig de nieuwste Bond-film Spectre werd gefilmd in dezelfde studio als The Force Awakens.

De sets

Episode 8 is grotendeels gefilmd in Kroatië. Fans hebben stiekem foto’s van de sets gemaakt waarin een variëteit aan aliens en andere karakters is te zien. Waarschijnlijk gaan we Episode 8 een nieuwe planeet bezoeken, die het stadje Dubrovnik in Kroatië moet vertegenwoordigen.
Een fun fact: de hoofdstad van Westeros uit Game of Thrones genaamd King’s Landing is ook gefilmd en gebaseerd op Dubrovnik. De parallel met Game of Thrones gaat nog verder, want Gwendoline Christie die ook in Game of Thrones speelt zit ook in Episode 7 (en vermoedelijk Episode 8) van Star Wars als Captain Phasma van de First Order.

De eerste teaser

The Force Awakens was nog geen 3 maanden uit en we kregen al een eerste soort ‘’teaser’’ voor Episode 8. Regisseur Rian Johnson is daarin te zien die officieel het eerste shot van de nieuwe film bezegelt.
Dat is alles wat we weten over de Star Wars Episode 8 release. Helaas nog niet veel dus! Maar wees gerust, zoals al eerder is gezegd zou Episode 8 nog best wel eens in november een teaser als het hetzelfde patroon volgt als The Force Awakens. In ieder geval draait Episode 8 in december 2017 in de bioscoop.