De 10 beste Star Wars cosplay van de Star Wars Celebration

Article
zondag, 17 juli 2016 om 9:48
xgn google image
Star Wars is een gigantische franchise. De serie heeft veel fans, waarvan sommigen ook zichzelf verkleden als de personages uit de films, games, series, strips en andere uitingen van de franchise. Dit verkleden als een karakter heet cosplay. Wij zijn bij de Star Wars Celebration 2016 in Londen en laten je de 10 beste Star Wars cosplay zien!

Darth Vader

Elke keer dat je hem ziet klinkt het wereldbekende deuntje alweer in je hoofd. De Imperial March natuurlijk! Iedereen kent het riedeltje, en meestal ook de legendarische villain die eraan verbonden is.
Dan hebben we het natuurlijk over de enige echte Darth Vader. Dit duistere figuur met ademhalingsproblemen is misschien nog wel meer het icoon van de Star Wars films dan dat de helden van het verhaal dat zijn.
Als je de ‘’echte’’ Darth Vader wilt ontmoeten, dan moet je van 27-28 augustus naar de Amsterdam Comic Con waar je Dave Prowse kunt ontmoeten, de man in het Darth Vader pak in de original Star Wars trilogy.
De vele Darth Vader’s die op de Star Wars Celebration rondliepen zorgden voor een imposant aangezicht. Sommige met een iets uitgebreider kostuum dan de ander, maar tof waren ze allemaal. ‘’I am your father!’’ riepen ze nog na bij het verlaten van de beursvloer.

Kylo Ren

Het zoontje van Han Solo en Princess Leia heet Ben Solo. Na voor Jedi opgeleid te zijn door Luke Skywalker werd de kracht van de Dark Side hem te veel en stichtte hij de First Order om in de voetsporen van zijn grootvader (Darth Vader) te volgen.
De First Order is in essentie de reïncarnatie van het Galactic Empire. Dertig jaar na de val van het Darth Vader imperium heeft de First Order een aardig krachtig wapen gebouwd. Een, wonder boven wonder, het is eigenlijk de derde Death Star.
Toen Ben Solo de duistere kant omarmde nam hij de naam Kylo Ren aan en werd zodoende de nieuwste villain uit de sequel trilogy van Star Wars. Aan het einde van The Force Awakens (spoiler alert, alhoewel het bijna onvergeeflijk is als je nu nog niet The Force Awakens hebt gezien) worden we in het duister gelaten of Kylo nog leeft of niet na het lightsaber-duel met Rey en Finn.
In ieder geval was hij in groten getale springlevend te vinden op de Star Wars Celebration dus als de nieuwe film Star Wars Episode 8 nog een acteur nodig heeft als Adam Driver plotseling besluit te stoppen is hier de ideale plek om te zoeken.

C-3PO

Iedereen houdt wel van het geinige samenspel tussen C-3PO en R2-D2 in de films. Velen vonden dan ook dat er te weinig hiervan was te zien in The Force Awakens. Maybe next time
In ieder geval was dit opvallende karakter te vinden op de Star Wars Celebration 2016. Niet dat dat heel moeilijk was, gezien het opvallende en immens reflecterende materiaal waaruit de humanoid gebouwd is.
De robot, die overigens door Anakin Skywalker (later bekend als Darth Vader) werd gebouwd in Episode I: The Phantom Mance, liet op de beurs niets zien van al het leed dat hij tijdens zijn carrière als sidekick tijdens de films heeft ondergaan en was een zeer genodigde gast bij de Star Wars Celebration.

Darth Maul

Een Sith Lord (of eigenlijk een leerling van Emperor Palpatine) die veel te weinig tijd op het grote doek heeft gekregen is Darth Maul. Met zijn gevaarlijk uitziende gezichtsdecoratie was hij in Episode I de Jedi-meester van Obi-Wan genaamd Qui Gon de baas.
Deze slechterik heeft naast zijn imposante uitstraling ook nog eens zijn eigen bekende Star Wars thema muziekje gekregen. Zijn extravagante uitstraling zorgde ervoor dat ook Darth Maul aanwezig was op de Star Wars Celebration.

Princess Leia

Vroeger was Princess Leia (Carrie Fisher) de droomvrouw van vele jongens die met de Star Wars saga zijn opgegroeid. Leia is de dochter van Padmé Amadalin en Anakin Skywalker.
Al sinds het begin van het fenomeen cosplay is Princess Leia een populaire gegadigde om als verkleed te gaan. De aanwezige dames op de beurs waren dan veelal of Princess Leia of het volgende karakter in deze lijst.

Rey

Rey is een van de twee hoofdpersonages uit Star Wars Episode 7: The Force Awakens. Voor een hoofdpersoon weten we eigenlijk verrassend weinig van haar! We weten niet wat haar achtergrond is, wie haar familie is, hoe het kan dat ze de Force bezit… We weten alleen dat ze een gigantische badass is die schijnbaar zonder al te veel moeite met de Millenium Falcon weet te onstappen aan een aantal kwaadgezinde TIE-fighters.
De nu al bijna iconische look van Rey in The Force Awakens als ze wordt gevonden op de woestijnplaneet Jakku is veelgewild en nagedaan. Vandaar deze plek in de beste Star Wars cosplay!
Beste Star Wars cosplay - Rey

First Order Stormtrooper

Ja ja, de iconische Stormtroopers hebben onder het regime van de First Order ook een mooie makeover gekregen. Een strak ogende helm hier, een comfortabeler stukje borstpantser daar en we hebben een mooi nieuw karakter om te cosplayen.
Het karakter Finn uit de nieuwe film(s) is een ex-First Order trooper, dus op aanwijzing van hem hebben de vele First Order Stormtroopers die te vinden waren bij de beurs hun kostuum ontworpen. Nu alleen nog goed leren richten en klaar is Kees!

Chewbacca

Dit pluizige monster mag natuurlijk niet ontbreken. Chewie is maar al te bekend met alle uithoeken van het sterrenstelsel vanwege zijn avonturen als sidekick van iedereens favoriete smokkelaar: Han Solo.
Chewbacca is een zogenaamde Wookiee, van de planeet Kashyyyk. Hij heeft zelfs een partner genaamd Mallatobuck waarmee hij een gezin heeft gesticht. Dat is te zijn in de beruchte Star Wars Holiday Special-film. Een ding is zeker: als het gaat om creatieve namen verzinnen kun je sowieso bij George Lucas terecht.
We hebben geprobeerd om deze Wokiee te interviewen, maar het enige antwoord dat we kregen was een vreemde schreeuw.

Obi-Wan Kenobi

Volgens velen het beste gedeelte van de prequel trilogy: Obi-Wan Kenobi! Er viel niet te ontkennen dat Ewan McGregor (Trainspotting, Big Fish) een heel charmante versie van het karakter portretteerde, die veelal ook werd verkozen boven de Obi-Wan die we kennen uit Star Wars Episode 1: A New Hope.
Alhoewel we hoogstwaarschijnlijk Obi-Wan niet meer op het grote doek zullen zien verschijnen (in tegenstelling tot Han Solo, die zijn eigen film gaat krijgen) was zijn aanwezigheid op de Star Wars Celebration 2016 zeker gewild.

BB-8

Unaniem verkozen als ‘’schattigste droid van 2015’’, BB-8 is het hulpje van Poe Dameron en later Rey in The Force Awakens. BB-8 is tevens de sleutel naar de kaart die naar Luke Skywalker leidt.
Deze BB-8 zeemeermin crossover vonden we zeker origineel, en de drietand die za bij zich draait kan zeker vak pas komen mocht je een akelige aanvaring hebben met de First Order...
Dat was de 10 beste Star Wars cosplay die wij hebben gevonden op de Star Wars Celebration 2016.