25 leuke Star Wars weetjes

  We worden de laatste jaren enorm verwend met alle Star Wars films, series, games, boeken en comics die uitkomen en dit gaat zeker nog jaren zo door. In de films en series zijn een hele hoop feiten en geheimen die je in eerste instantie niet op zullen vallen.

  LucasArts

  Star Wars barst van de weetjes. Wij hebben er een aantal voor je geselecteerd en op een rijtje gezet.

  25. Nederlands in Star Wars

  Wie kent Darth Vader nou niet? De bekendste Sith Lord uit Star Wars heeft iets Nederlands in zijn naam. George Lucas heeft namelijk het Nederlandse woord voor vader gebruikt om hem zijn unieke naam te geven en dat is maar beter ook, want Darth Father klinkt minder bad-ass.

  24. Mysterie in Star Wars

  Je zou zeggen dat de groene Jedi zijn voornaam gewoon Yoda is, maar dat heb je dan verkeerd gedacht. De over 900 jaar oude Jedi heeft namelijk de voornaam Minch. Deze naam is nooit gezegd in de Star Wars films, aangezien George Lucas het beter vond om Yoda zijn achtergrond zo mysterieus mogelijk te houden.

  23. Diepgaande hints in Star Wars

  In films is het spelen met licht erg belangrijk, het geeft meer diepgang aan sommige scènes. Het spelen met licht is iets wat veel gebruikt wordt in Star Wars, zo ook in Star Wars Episode III: Revenge of The Sith.

  Obi-Wan en Anakin hebben een scène waarin ze tegen elkaar zeggen: "Obi-Wan, may the Force be with you." terwijl Anakin in de schaduw staat. Obi-Wan: "Goodbye old friend, may the Force be with you." terwijl hij in het licht staat. De conversatie die ze hebben is de laatste als vrienden van elkaar, de volgende keer dat ze elkaar zien zijn ze dan Obi-Wan en Darth Vader (Dark Side Anakin). Door het licht en wat ze zeiden kon je al weten hoe het zou verlopen.

  LucasArts

  22. Star Wars Rebels en Rogue One

  In december 2016 konden we genieten van de Star Wars spin-off Rogue One. In de film volgen we de Rebels die de blueprint moeten stelen van de Death Star. In de film zien we in een specifieke hangar scène enorme aantallen rebellen lopen, maar als je goed kijkt kan je ook de robot Chopper uit de serie Star Wars Rebels zien. (zie links op de afbeelding).

  21. Oren gespreid in Star Wars: Rogue One

  In de zojuist genoemde hangar scène waren nog meer zogenaamde cross-overs te vinden. Op een bepaald punt wordt er namelijk de naam General Syndulla omgeroepen. General Syndulla, beter bekend als Hera Syndulla is ook een karakter uit de serie Star Wars Rebels.

  20. Voorspellende naam in Star Wars: The Clone Wars

  In de door fans geliefde serie, Star Wars The Clone Wars is er in één aflevering een Jedi met de naam Ima-Gun Di. De naam lijkt verdacht veel op I'm gonna die. En dat was door de makers expres gedaan als grap. Ima-Gun Di houdt het namelijk niet lang vol zoals zijn naam al voorspelde.

  LucasArts

  19. Meerdere Yoda's in Star Wars?

  Van welke soort Yoda is weet niemand. We weten wel dat er meerdere van zijn soort zijn. In Star Wars Episode I: The Phantom Menace kan je als je goed kijkt in de Jedi Council scène een vrouwelijke variant van Yoda spotten. De naam van deze vrouwelijke variant is Yaddle. (Je ziet haar links van de lange nek op de afbeelding).

  18. Dr. Evazan en Ponda Baba in Star Wars: Rogue One

  In Star Wars Episode IV: A New Hope kon je het duo Dr. Evazan en Ponda Baba zien in de beroemde Cantina scène. In deze scène vallen ze Luke Skywalker lastig en komen daar niet zonder slag of stoot mee weg. Het duo is als cameo te zien in de film Star Wars: Rogue One in een scène op de planeet Jedah.

  17. Anthony Daniels in alles van Star Wars

  De acteur Anthony Daniels die C-3PO speelt en inspreekt is de enige acteur die aan alle films en series heeft meegewerkt. Hij is natuurlijk te zien in alle zes de Star Wars films die er al een tijd zijn, maar ook in de film Star Wars The Clone Wars, Star Wars Episode VII The Force Awakens, de serie Star Wars The Clone Wars, de serie Star Wars Rebels en als korte cameo in Star Wars Rogue One.

  LucasArts

  16. Terugkerende karakters in Star Wars

  Saw Gerrera is een karakter dat je voor het eerst te zien kreeg in The Clone Wars serie. Hij is een extremist als je hem vergelijkt met andere van zijn groep. In de recente film Rogue One kreeg hij een belangrijke rol in de film, gespeeld door de acteur Forest Whitaker.

  Aangezien de Star Wars Rebels serie het gat tussen Episode III en Episode IV aan het verhalen is, nemen ze Saw Gerrera ook mee om nog dieper in te gaan op zijn verhaal. (Op de afbeelding zie je links Saw uit The Clone Wars, in het midden uit Rebels en rechts uit Rogue One).

  15. Anagram gebruik in Star Wars

  Letterkeer, ook wel anagram genoemd, is het veranderen van het woord of zin door alle letters te gebruiken in een andere volgorde. In Rogue One heet de planeet waar Jyn Erso gered werd door K-2SO, Wobani. Dit komt natuurlijk van de naam Obi-Wan.

  14. Hints in Star Wars

  Het is een algemene regel om in films de bad-guys van rechts naar links te laten lopen in de compositie. In onder andere Star Wars Episode II: The Clone Wars zie je dat de (op dat moment good-guys) Clones van rechts naar links lopen en de Droids (bad-guys) van links naar rechts. Dit is een hint naar de verandering later in Star Wars, wanneer de Republic en hun Clones de Empire worden met de Stormtroopers.

  LucasArts

  13. Star Wars Rebels schip

  De Star Wars Rebels serie volgt een groep rebellen die als ruimteschip The Ghost hebben. Dit schip heeft een unieke vorm en is dus makkelijk te herkennen. Zo ook in Star Wars Rogue One. Daar was The Ghost te zien in de startformatie van het ruimtegevecht. (Op de afbeelding te zien in de groene cirkel).

  12. Voornamen in Star Wars

  Je weet nu de voornaam van Yoda, maar weet je de voornaam van Palpatine? Ook de Sith Master heeft natuurlijk een voornaam, namelijk Sheev. Sheev Palpatine dus.

  11. Hergebruik in Star Wars

  De naam Starkiller zou in eerste instantie de achternaam zijn geweest van Luke Skywalker. De naam is uiteindelijk wel gebruikt voor de hoofdpersoon in The Force Unleashed games. De naam Starkiller is ook recent nog gebruikt, namelijk in Star Wars The Force Awakens, daar heet de basis van The First Order namelijk Starkiller Base.

  LucasArts

  10. John Williams en Star Wars

  De legende John Williams heeft de muziek gemaakt voor alle Star Wars films op één na, namelijk Rogue One. In deze film is de muziek gecomponeerd door Michael Giacchino. Michael heeft het zeker niet verkeerd gedaan, maar we zijn blij dat John Williams de muziek voor Star Wars Episode VIII: The Last Jedi gaat componeren.

  9. Mark Hamill in Star Wars The Clone Wars

  De acteur Mark Hamill, speelt Luke Skywalker in de films. Wat leuk is om te weten, is dat hij ook de stem inspreekt van The Joker in de cartoon serie. Mark Hamill is ook de stem van Darth Bane in de serie The Clone Wars, dit is bijzonder, want Darth Bane en The Joker zijn allebei bad-guys terwijl Luke Skywalker het tegenovergestelde is.

  8. Vreemde objecten in Star Wars

  Let goed op in Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back bij de asteroïdenscène, want je ziet een schoen en een aardappel voorbij vliegen. Je zal het waarschijnlijk hebben aangezien als asteroïde, omdat het bijna niet te zien is.

  De schoen en aardappel zijn volgens geruchten er expres ingedaan nadat George Lucas meerdere malen heeft gevraagd aan de SFX afdeling om de scène opnieuw te maken of aan te passen. De SFX afdeling was uiteindelijk zo geïrriteerd dat ze de twee objecten hebben toegevoegd. (Op de afbeelding zie je de schoen in het midden en de aardappel links).

  LucasArts

  7. Bekende quotes uit Star Wars

  De bekende zin: "Luke, I am you father", is erg beroemd. Het klopt alleen niet, in de film wordt namelijk echt gezegd: "No, I am your father".

  6. Technologie tijdens Star Wars

  De helm van Darth Vader is in Episode IV, V en VI handgemaakt en dus niet symmetrisch. Toen Episode III gemaakt werd, hebben de filmmakers de helm met machines laten maken, waardoor die volledig symmetrisch is.

  5. R2D2 in Star Wars

  Droïde R2D2 is een robot die niet is weg te denken uit het Star Wars universum. R2D2 heeft meerder eigenaren gehad, namelijk: Padme, Anakin, Bail Organa, Leia Organa, Luke Skywalker, voor een tijdje Jabba The Hutt, Luke Skywalker en in Episode VII was hij van Leia Organa.

  LucasArts

  4. De Millennium Falcon uit Star Wars

  Het bekende schip van Han Solo heeft een cameo in Episode III, je kan het schip zien landen in een korte scène op Coruscant.

  3. R2D2 vliegt in de Star Wars prequels

  Zoals je misschien is opgevallen kan R2D2 vliegen in Episode I, II en III. Veel fans vonden het niet leuk dat de robot dit kan, omdat hij in de originele drie films niet kan vliegen. Het verhaal erachter is heel simpel. De rocket boosters van R2 zijn ergens na Episode III kapot gegaan en het bedrijf die de rocket boosters maakt is gestopt.

  2. Spionnen in Star Wars

  Daniel Craig, beter bekend als James Bond heeft een kleine rol in Star Wars The Force Awakens. Hij speelt de Stormtrooper die Rey heeft bevrijd. (Op de afbeelding is hij te zien als Stormtrooper).

  LucasArts

  1. Qui Gon had gelijk in Star Wars

  In het eerste deel kwam Qui-Gon de jonge Anakin Skywalker tegen en constateerde dat Anakin The Chosen One is uit de voorspellingen. De voorspellingen zeggen ook dat The Chosen One de balans in het Star Wars universum zou herstellen.

  Hoewel Mace Windu en andere Jedi anders dachten heeft Qui-Gon toch gelijk. Als je naar de films kijkt zie je dat er in Episode I en II meer "Light Side" aanwezig is en in Episode IV tot en met VI meer "Dark Side". Anakin die Darth Vader werd zorgde er dus voor dat die overhand van de Light Side minder werd en uiteindelijk op het einde in Episode VI weer meer werd, omdat er toen te veel Dark Side was.

  Als het allemaal erg vaag voor je is, raden we je aan om de films (nogmaals) te kijken en er goed op te letten. Ook is het verstandig, maar vooral leuk om de series niet te vergeten, aangezien die verder ingaan op Anakin zijn verhaal.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.