Star Wars 2015 - Dit wist je nog niet over Star Wars The Force Awakens

Article
zondag, 20 december 2015 om 5:32
xgn google image
Zoals je waarschijnlijk niet is ontgaan, is Star Wars The Force Awakens in première gegaan en de film is een daverend succes. Dat Star Wars 2015 zou aandoen weet inmiddels iedereen. Maar wij hebben voor jou een aantal weetjes over Star Wars The Force Awakens, die voor jou wellicht onbekend zijn!

Het concept van een nieuwe droid

Trouwe Star Wars fans zijn natuurlijk al lang bekend met de klassieke droids R2D2 en C-3PO. In de allereerste trailer van Star Wars The Force Awakens maakten we echter kennis met een nieuwe droid met een wel heel bijzonder design. Deze droid, BB-8 genaamd, ziet er uit als een kleine R2-unit op een grote rollende bal. Maar waar komt dit concept vandaan?
Het antwoord op deze vraag vinden we in het oorspronkelijke idee voor R2D2. R2D2 zou namelijk een grote R2-unit bovenop een kleinere bal worden in de eerste Star Wars-film. Dit bleek echter niet mogelijk te zijn met de bestaande techniek in de jaren '70. Het design van BB-8 is dus een hergebruikt en enigszins aangepast concept van R2D2!
Vind je de nieuwe droid ook zo tof? Haal BB-8 dan zelf in huis!

De lightsaber van Kylo Ren

Naast het nieuwe type droid, kregen we in de eerste trailer nog een concept te zien wat nog nooit eerder in een Star Wars-film getoond werd. We hebben het natuurlijk over de kruisvormige lightsaber van het mysterieuze gemaskerde personage Kylo Ren. Wat deze lightsaber zo merkwaardig maakt, is dat deze twee korte, dodelijke zijstukken heeft.
Ook dit concept blijkt echter niet helemaal nieuw te zijn binnen het universum van Star Wars. Een soortgelijke lightsaber werd ook al gebruikt in het 61e deel van de stripboekreeks Star Wars: Republic. Een Jedi met de naam Roblio Darté gebruikt hierin een lightsaber met één zijstuk. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, zullen we maar zeggen!

De dood van een Gungan

Het universum van Star Wars zit vol met geliefde, iconische en herkenbare personages. Wie is er nou niet bekend met karakters zoals Yoda, Chewbacca en Han Solo? Helaas zijn er ook een paar minstens zo iconische, maar veel minder geliefde karakters, waarvan het bekendste voorbeeld nog wel Jar Jar Binks is.
Ook regisseur J.J. Abrams was duidelijk geen fan van deze Gungan. Hij heeft namelijk in interviews aangegeven dat hij het in overweging heeft genomen om Jar Jar aan zijn einde te laten komen in Star Wars The Force Awakens. Het plan was om in de eerste seconden van de film het skelet van Jar Jar te tonen, wat uiteindelijk toch maar niet is doorgevoerd.

Millennium Falcon

Naast een grote hoeveelheid fantastische personages heeft het Star Wars-universum natuurlijk ook een enorme vloot aan ruimteschepen te bieden. Zoals te zien in de trailer keert de Millennium Falcon, het iconische ruimteschip van Han Solo, terug in Star Wars The Force Awakens.
Er is in Star Wars The Force Awakens echter iets nieuws op te merken aan de Millennium Falcon. De oude, ronde schotelantenne op het ruimteschip die er in Return of the Jedi af werd geschoten, is namelijk vervangen door een rechthoekige schotelantenne. Een klein, maar erg tof detail, als je het ons vraagt!

Geheimhouding van het script

Zoals we net al even benoemden, deed J.J. Abrams er alles aan om het verhaal van Star Wars The Force Awakens zo veel mogelijk in mysterie te hullen. Dit kwam natuurlijk duidelijk naar voren in de trailers, waarin weinig tot niets van het daadwerkelijke plot naar voren kwam, maar er werden ook veel zwaardere maatregelen in getroffen.
Acteur Anthony Daniels, die weer terugkeert in zijn rol als C-3PO, deed hier in een interview een boek over open. Hij vertelde in dit interview dat het script in zwarte letters op helrood papier afgedrukt was, zodat het niet gekopiëerd kon worden. Naar eigen zeggen kreeg Anthony Daniels alleen al van het lezen van het script een enorme kater.
Krijg je nog geen genoeg van Star Wars? Begin dan je eigen avontuur in Star Wars: Battlefront!

Populair Nieuws