Top 5 beste third-person shooters van 2015

Article
zaterdag, 19 december 2015 om 17:00
xgn google image
Ook in 2015 kon er weer genoeg in het rond geschoten worden. Zo zijn er een aantal super toffe third-person shooters verschenen dit jaar. In deze top 5 beste third-person shooters van 2015 special bespreken we de beste shooters van het jaar!

5. Zombie Army Trilogy

Op nummer vijf vinden we de co-op shooter Zombie Army Trilogy. In deze bundel kun je met de drie delen binnen de Zombie Army aan de slag, plus er zit een horde modus in. Dit alles is ook nog eens samen te spelen met drie vrienden. Voor fans van co-op is de Zombie Army Trilogy dus een echte musthave.
De gameplay is vergelijkbaar met die van de Sniper Elite serie, en het is daarom ook niet verrassend dat ontwikkelaar Rebellion beide series onder zijn hoede heeft. Wie na Wolfenstein nog steeds de drang voelt om op (ondode) nazi's te schieten, dan is de Zombie Army Trilogy helemaal jouw ding.
83406

4. Just Cause 3

De vierde plek wordt ingenomen door de knotsgekke open-wereldgame Just Cause 3. De game is net als zijn voorgangers heerlijk over de top, en de explosies vliegen je om de oren. Rico krijgt weer de meest aparte opdrachten die hij moet uitvoeren, en aan jou om het fictieve Medici te bevrijden van de onderdrukking van de dictator Sebastiano Di Ravello.
De gestoorde physics samen met de prachtige graphics van Just Cause 3, is de game een waar spektakel. Tel daarbij op dat je met de grootste wapens aan de slag kunt, en je hebt een shooter van formaat. Just Cause 3 heeft dus terecht de vierde plaats verdiend.
83407

3. Splatoon

Nintendo is ook goed bezig geweest dit jaar, en daarom vinden we Splatoon op de derde plaats. Deze kleurrijke shooter gebruikt in plaats van echte kogels verfballen, en het is aan jou om samen met jouw team zoveel mogelijke terrein met jouw kleur te bedekken. Echter is er het andere team die precies dezelfde opdracht heeft, en daar begint het kat-en-muisspel.
Splatoon is naast dat het een toffe shooter is, ook leuk voor de jongere gamers onder ons. Met al het geweld op de markt is het leuk om te zien dat Nintendo de moeite neemt om een bestaand genre eens een keer vanuit een ander perspectief onder de aandacht brengt. Een terechte nummer drie!
83408

2. Star Wars Battlefront

Vecht je een weg over de toendra's van Hoth, of klim door de bomen op Endor. We hebben het hier natuurlijk over Star Wars Battlefront. De hype rond Star Wars is met de zevende film, The Force Awakens, groter dan ooit tevoren. Dat er na tien jaar dus weer een nieuwe Battlefront game is, verrast ons niet.
Star Wars Battlefront is ook terug te vinden in de top 10 first-person shooters, maar omdat de game in beide perspectieven te spelen is, nemen we de game ook mee in deze lijst. De grafische pracht en solide gameplay die DICE heeft afgeleverd zet Star Wars Battlefront op nummer twee.
83409

1. Gears of War Ultimate Edition

En op de eerste plaats vinden we een oude game die in een nieuw jasje gestoken is. In Gears of War Ultimate Edition kun je opnieuw aan de slag met het inmiddels klassieke eerste deel uit de Gears of War reeks. Met betere graphics en een stabiles 60 frames per seconde kun je als Marcus en Dom weer honderden Locust overhoop schieten in de campagne, en tevens is de multiplayer helemaal vernieuwd.
Gears of War was toen de game uitkwam in 2006 al een hele goede shooter, met mechanieken die vandaag de dag terug te vinden zijn in vrijwel alle third-person shooters. Dit gegeven samen met de toffe upgrade die de game mee heeft gekregen, verdient dit eerste avontuur van Marcus geheel terecht de gouden plak. Welke third-person shooter vond jij de beste van 2015? Laat het hieronder weten in de reacties!