Star Fox Zero features - Dit is er allemaal nieuw

Article
donderdag, 28 april 2016 om 17:50
xgn google image
Fox is terug, maar hij is niet helemaal hetzelfde. Er zijn namelijk een paar nieuwe Star Fox Zero features. Wat deze zijn, kan je in de special van XGN.nl lezen!
Na jaren van afwezigheid is Star Fox eindelijk weer terug op de Wii U. Natuurlijk hartstikke leuk, maar wat is er nou eigenlijk allemaal nieuw in Star Fox Zero? In deze special zetten we de nieuwe Star Fox Zero features en toevoegingen op een rijtje. Let’s go!

De besturing

De grootste vernieuwing in Star Fox Zero is ongetwijfeld de nieuwe besturing in de game. Het zijn controls waar je wel even aan moet wennen, maar die wel erg vernieuwend zijn.
Je bestuurt jouw voertuigen net als in de oude Star Fox games met de linker stick op de Wii U Gamepad. Typisch gezien, vlieg je in een level op een soort rails en met de stick beweeg je op het scherm om tegenstanders te ontwijken. In eerdere Star Fox games richtte je ook in de richting waar je naartoe vloog. Hier is dat anders.
Nu richt je door de Wii U Gamepad fysiek rond te bewegen, te vergelijken met de optionele gyroscoop besturing in Star Fox 64 3D. Barrel rolls, en koprollen doe je nu met de rechter stick en schieten wordt met de ZR knop gedaan.
Dit betekent dus dat je onafhankelijk van elkaar vliegt en schiet. Je moet leren omgaan met de samenwerking tussen de Wii U gamepad en het televisiescherm.
90311

Transformerende voertuigen

In Star Fox Zero heb je een heleboel nieuwe speeltjes onder de knoppen. Als eerst heeft de traditionele Arwing, het oude vertrouwde vliegtuig van het Star Fox team, een flinke make-over gekregen. De Arwing kan nu namelijk veranderen in de Walker, een soort looptank waarmee je de grond onveilig kan maken. Je kan gigantische schepen infiltreren of geheimen vinden met de Walker.
Gloednieuw is de Gyrowing, een soort helikopter-achtig voertuig. Dit is geen snel ruimteschip als de Arwing, maar een langzamer vliegtuig voor missies die wat meer precisie vereisen. Uit de onderkant van de Gyrowing komt namelijk de kleine robot Direct-i. Direct-i kan computers hacken en zo zoeklichten en schilden uitschakelen.
Tot slot zal je ook achter het stuur van de Landmaster gaan zitten. Deze tank is niet zomaar een tank met een gigantisch kanon; het kan ook veranderen in de vliegende Gravmaster. Dit vliegtuig is sterker dan de Arwing, maar is een stuk minder manoeuvreerbaar en je kan er niet oneindig mee vliegen. Tja, je kan niet alles hebben in het leven!
90312

Co-op

Star Fox is naast de verdwaalde multiplayer modus, hier en daar, altijd vooral een singleplayer ervaring geweest. In Star Fox Zero kan je, voor het eerst in Star Fox geschiedenis, samen met een vriend het universum redden van Andross. Je zal alleen niet alletwee in een eigen Arwing rondvliegen. Het werkt net iets anders.
Eén speler vliegt rond met de controller, terwijl de persoon met de gamepad moet richten en schieten. Dit betekent goed samenwerken! En natuurlijk niet boos worden op elkaar als het eventueel fout gaat.
Star Fox Zero ligt nu in de winkel. Haal de game in huis als je helemaal honds (vos?) dol wordt van de avonturen van Star Fox, en check ook onze Star Fox Zero Review!