Square Enix op E3 2018 - Games, Geruchten en Verrassingen

  Square Enix op E3 2018 zal in ieder geval gaan om games. Het is aan de andere kant ook een groot mysterie. Wat er allemaal gaat komen is niet bekend, maar dit kun je in ieder geval verwachten.

  BagoGames

  Square Enix heeft dit jaar wederom alvast een paar games uit de doeken gedaan voor E3 2018. Square Enix lijkt uit te willen pakken dit jaar, want het is voor het eerst sinds 2015 dat de studio weer een persconferentie houdt. De aanwezigen die we tot nu toe weten, kun je hieronder vinden.

  Square Enix op E3 2018 - De aanwezigen

  Er zijn maar twee games waarvan al bekend is dat deze naar E3 komen. Op basis hiervan kunnen we in ieder geval uitkijken naar een paar grote titels. Square Enix op E3 2018 zal in ieder geval draaien om deze titels.

  Kingdom Hearts III

  De weg van Kingdom Hearts III is een lange geweest die als het goed is dit jaar tot een einde komt. De game werd in 2013 officieel onthuld tijdens de Sony E3 2013 persconferentie en later werd bevestigd dat de game ook naar de Xbox One zou komen. Sindsdien zijn er veel teases en trailers geweest, maar er kwam maar nooit een releasedatum.

  In 2017 begon de marketing machine van Kingdom Hearts III weer te rollen toen tijdens D23 een Toy Story 3-wereld werd onthuld. Later dat jaar werd ook bekendgemaakt dat Monsters Inc een speelbare wereld had in de nieuwe Kingdom Hearts. Uit de meest recente berichten blijkt dat de game tussen oktober en december uit moet komen, dus de aankondiging van een releasedatum lijkt eraan te komen.

  Shadow of the Tomb Raider

  Van Shadow of the Tomb Raider weten we al wanneer deze uitkomt en dat is op 7 september. In het derde deel van de Tomb Raider-reboot gaan we tempels van de Maya-cultuur verkennen. Dat klopt, de setting verschuift van de ijzige bergtoppen naar de tropische hitte in Zuid-Amerika en we weten al dat we de game van Square Enix op E3 2018 gaan zien.

  Zoals je in onze Shadow of the Tomb Raider preview kan lezen, krijgen we in het derde deel wel vanaf het eerste moment een doorgewinterde grafschenner zijn. Je begint met al je wapens en zal het wederom moeten opnemen tegen Trinity. Wat we precies gaan zien tijdens de persconferentie is nog onduidelijk, maar verwacht in ieder geval flink wat gameplay.

  Geruchten

  Er zijn natuurlijk ook games waar we echt nog heel weinig over weten en die nog niet eens een vast releasejaar hebben. De kans is dan ook minder groot dat we ze gaan zien tijdens de E3. De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat we ze zien, maar de vraag is dan op welke manier.

  Final Fantasy VII Remake

  Het is alweer drie jaar geleden sinds we helemaal gek werden wegens de aankondiging van de remake. Sindsdien hebben we alleen maar verontrustende berichten gehoord over de ontwikkeling van het spel. Het allerbeste voor het vertrouwen zou daarom ook een nieuwe trailer en gameplay zijn.

  Het hoeft niet eens een gigantische onthulling te zijn of een releasedatum. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als we in ieder geval een indicatie van de release krijgen, maar we durven het haast niet te hopen. Toch zou het wel mogelijk moeten zijn om een indicatie te krijgen, want de game wordt immers in verschillende afleveringen uitgebracht.

  Octopath Traveler

  Deze Nintendo Switch-exclusieve game lijkt ook naar E3 2018 te komen. De kans is natuurlijk groot dat we de titel gaan zien tijdens de Nintendo-persconferentie, maar waarom zou Square Enix de game niet tonen. Square Enix ontwikkeld de game namelijk, dus het is heel goed mogelijk dat we deze hier al gaan zien.

  De game komt ook al een maand na E3 uit, dus het zou zelfs een hele gekke actie zijn als we de titel niet zien. De vraag is of we een flinke gameplay-demo krijgen of dat we toch meer van het verhaal gaan zien. Over een paar dagen weten we het in ieder geval zeker.

  Avengers van Crystal Dynamics

  Dit mysterieze project werd zomaar ineens aangekondigd vorig jaar. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder sinds de aankondiging en E3 lijkt het perfecte moment voor de onthulling. De wereld is klaar om een Avengers game van Crystal Dynamics, ontwikkelaar van de eerste twee Tomb Raider-reboot games aan de slag te gaan.

  Niet alleen willen we weten wat de hashtag Reassembled betekend, maar ook met wie we mogen spelen. Misschien zijn er zelfs wel meerdere speelbare karakters en het is ook wel handig om te weten wat voor soort spel het wordt. Die laatste vraag kunnen we deels zelf invullen, wegens het verleden van Crystal Dynamics. Toch zou de studio maar zo een andere kant opgegaan zijn, zoals Guerrilla Games haarzelf ook opnieuw uitvond met Horizon: Zero Dawn.

  Een verrassing?

  Er gaan nog geen grote geruchten over wat er misschien van Square Enix te verwachten valt, maar als we het over verrassingen hebben is er maar één die we kunnen noemen. Natuurlijk gaat het over de onderstaande game.

  Final Fantasy XVI

  De kans op deze aankondiging is natuurlijk klein. Sterker nog, de kans wordt alleen maar kleiner als we Final Fantasy VII Remake gaan zien. Toch is er een sprankje hoop dat we de game gaan zien.

  Voor zover bekend is, komen dit jaar de laatste uitbreidingen van Final Fantasy XV uit en dat zou een indicatie kunnen zijn. Dit kan namelijk betekenen dat de studio klaar is om met een nieuwe game begonnen is. Daarnaast begon de Final Fantasy XV ontwikkeling oorspronkelijk in 2006 en werd de game erg vroeg aangekondigd. Waarom zou dit niet kunnen gebeuren met een nieuw deel?

  Octopath Traveler

  Verkijgbaar vanaf 13 july 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.