E3 2018 hardware - dit willen we in onze vingers krijgen

Article
vrijdag, 08 juni 2018 om 12:42
hardware op de e3 dit willen we in onze vingers krijgen 132987 2
De E3 2018 hardware lijkt soms een beetje weg tijdens al het game-geweld. Maar naast de presentaties en trailers van nieuwe AAA games worden er vaak toch een aantal mooie dingen gepresenteerd. Van deze E3 2018 hardware hopen we dat het gepresenteerd wordt.

5 - Microsoft's virtual of augmented reality voor de Xbox One X

Toen Microsoft de Xbox One X (toen nog Project Scorpio) aankondigde op de E3 van 2016 was virtual reality één van de nieuwe speerpunten op de console. Maar de Xbox One X release is gekomen en gegaan terwijl Microsoft angstvallig stil blijft over een eventuele virtual reality-headset.
De Microsoft HoloLens, voor het eerst getoond tijdens de E3 van 2015, leek een tijd de oplossing te worden. Maar ondertussen is het drie jaar later, en is de HoloLens nog steeds alleen te krijgen als een bijna 3000 euro dure ontwikkelaarsversie, en het lijkt erop dat Microsoft in 2019 direct naar de HoloLens v3 springt.
Zullen we dan op de E3 van dit jaar eindelijk nieuws krijgen over een virtual of augmented reality headset voor de Xbox One X? Verwacht geen directe release, en zelfs geen volledige onthulling, maar een tipje van de sluier zou niet te veel gevraagd zijn.
132988

4 - Een verbeterde Nintendo Switch Joy-Con

Het lijkt erop dat Nintendo nog meer plezier in het leven gaat brengen door middel van een nieuwe versie van de Joy-Con Gamepad. Dankzij een aanvraag voor een aanpassing bij de Amerikaanse authoriteit voor patenten weten we dat Nintendo werkt aan een aangepaste versie van de Switch controller.
Verwacht alleen geen totaal nieuwe controller met allerlei nieuwe features; waarschijnlijk gaat het om een versie die problemen met de oude Joy-Con definitief moet oplossen. Vorig jaar werd bekend dat de linker Joy-Con te maken kon krijgen met verbindingsproblemen die niet door een software update waren op te lossen.
Misschien is een nieuwe Joy-Con niet het spannendste dat Nintendo op de E3 zou kunnen onthullen (kijk daarvoor verder op de lijst) maar wel zou het een essentiële toevoeging aan de Switch zijn.
132995

3 - Meer Nintendo Labo accesoires

Er zat maar een korte tijd tussen Nintendo Labo's aankondiging in februari en de release in april, maar nu we twee maanden met Nintendo's intrigrerende knutselpakket hebben kunnen spelen willen we meer.
Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat Nintendo op de E3 met een paar nieuwe toevoegingen komt voor Nintendo Labo. Het is het uitgelezen moment om ze te presenteren en te laten testen.
Dát er nieuwe toevoegingen komen is vrijwel zeker; in de trailer van Nintendo Labo zijn er acht onderdelen te zien die op dit moment niet zijn uitgebracht in de Variety Kit of de Robot Kit. Het betreft een shotgun, een camera, een stuurwiel, een drum-pedaal, een uitschuifbare arm en een joystick. Zeker genoeg voor een uitbreiding dus.

2 - De nieuwe Xbox Elite controller

Het is alweer twee jaar geleden dat Microsoft de eerste Xbox Elite controller aankondigde. De 130 euro kostende controller heeft volledig instelbare knoppen, zeer fijngevoelige trekkers en verwisselbare pedalen aan de achterkant.
Kort geleden werden er foto's gelekt op de Chinese website baidu waar op onderdelen van een nieuwe controller te zien zijn. Volgens de geruchten zou deze controller de 'Spider' moeten gaan heten. De opvolger van de Elite zou volgens de foto's een USB-C oplaadpoort gaan krijgen en pedalen die nog verder kunnen bewegen dan bij de vorige controller.
Bovendien heeft Microsoft eerder dit jaar patent aangevraagd voor aanpasbare thumbsticks. Deze thumbsticks zijn ook terug te zien op foto's die geplaatst werden op de Amerikaanse site Reddit. Het is niet meer dan logisch dat Microsoft de E3 uitkiest om de opvolger van de Elite, die overigens ook al eerder uitlekte, aan te kondigen.
133019

1 - Nintendo 64 Mini

De afgelopen twee jaar maakte Nintendo mensen enthousiast met de mini versies van de NES en SNES. De kleinere uitgaves van de klassieke consoles waren allebei immens populair. De mini NES werd tijdens in de zomer van 2016 aangekondigd, en de SNES in de zomer van 2017: allebei vlak na de E3.
Het lijkt ondertussen traditie te worden. Er worden geruchten gelekt over de mini console en vervolgens onthuld Nintendo de console een paar maanden later; zo ook met de Nintendo 64 mini. Eerder werd bekend dat Nintendo de handelsnaam van de N64 registreerde. Natuurlijk is dit geen garantie dat Nintendo ook de populaire console uit 1996 een tweede leven gaat geven.
Maar Nintendo zal niet gek zijn; met een N64 mini zouden ze gamers laten terugkeren naar klassiekers als Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, en Donkey Kong 64. Dit zal voor veel dertigers van nu een fijne nostalgietrip zijn, waar ze net zoals bij de Mini NES en SNES bereid zullen zijn aardig wat voor neer te tellen.

E3 2018 hardware - de geruchten blijven komen

Dit is de lijst van E3 2018 hardware waarvan het logisch lijkt dat het gepresenteerd wordt. Natuurlijk zijn er nog meer en veel grotere aankondigingen die gedaan kunnen worden. Zo heeft Sony de geruchten over een PlayStation 4 opvolger eerst aangewakkerd, en houden ze nu vol dat deze er voorlopig niet komt, maar we kunnen natuurlijk blijven hopen!

Populair Nieuws