5 redenen om uit te kijken naar de Spyro Reignited Trilogy release

  Vorig jaar zagen we hoe één van de PlayStation 1 mascottes nieuw leven in werd geblazen met de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Maar in de jaren '90 was er ook nog een paars draakje dat draken bevrijdde en met zijn brandende adem het opnam tegen een heleboel schurken. Nu volgt de Spyro Reignited Trilogy release.

  Oorspronkelijk zou Spyro Reignited Trilogy nog deze maand uitkomen, maar Toys For Bob en Activision hebben het spel uitgesteld naar 13 november. We moeten dus nog even wachten voor we Spyro door drie toffe avonturen mogen loodsen. Het ziet er naar uit dat het de moeite waard is om nog even te wachten. Dit zijn enkele redenen om uit te kijken naar de Spyro Reignited Trilogy!

  Een remake van de beste Spyro games

  Net als bij de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy worden er in deze bundel drie games opnieuw leven ingeblazen. Dat was ook wel nodig, want in ons artikel met Spyro the Dragon fails werd al wel duidelijk dat Spyro een lastige tijd achter de rug heeft. Games die na het PlayStation 1-tijdperk uitkwamen wisten niet hetzelfde gevoel en dezelfde sfeer te vatten als de oorspronkelijke drie Spyro The Dragon games. Dat lijkt met Reignited Trilogy anders te zijn.

  De drie beste Spyro the Dragon games die ooit zijn uitgebracht, krijgen een flinke lik verf. In de trailers wordt al duidelijk hoeveel Spyro er grafisch op vooruit is gegaan. Er is sprake van verbeterde texturen, veel meer details en net als de Crash Bandicoot remasters proberen de makers deze remasters zo dicht mogelijk bij de ervaring van de oorspronkelijke games te houden. De Spyro Reignited Trilogy release lijkt tot nu toe met vlag en wimpel te slagen.

  Spyro Reignited Trilogy release vol detail

  In het beeldmateriaal dat tot nu toe is getoond voor de Spyro the Reignited Trilogy release is te zien dat niet alleen bekende dingen opnieuw leven worden ingeblazen, maar dat er ook een heleboel details aan de games worden toegevoegd. Neem bijvoorbeeld de allereerste Spyro the Dragon game waarin je een aantal draken uit ijs moet bevrijden. Dit was in de oorspronkelijke games al heel gaaf omdat al die draken een eigen stem hadden gekregen en je daardoor echt het gevoel had beloond te worden voor het bevrijden van al die draken.

  De release van Spyro Reignited Trilogy lijkt er een schepje bovenop te doen. De draken lijken voor wat we tot nu toe op beeldmaterial zagen levendiger dan ooit tevoren. Ze hebben opnieuw een stem gekregen, maar zijn nu grafisch ook veel meer uitgedost.

  De draken hebben bovendien veel meer persoonlijkheid gekregen waardoor echt elke draak anders is. Zo zien we draken die heel energiek met hun spieren lopen te pronken, maar ook een oude draak die maar al te graag verhalen wil blijven vertellen en daarom door Spyro moet worden afgekapt.

  Pure nostalgie

  Het is grappig hoe tot nu toe is getoond hoe bekende taferelen opnieuw een likje verf krijgen. Hierdoor wekt Spyro al bij het tonen van trailers en gameplayvideo's nostalgische gevoelens op naar die periode waarop elke PlayStation-gamer wel eens door een spelwereld vloog met dit paarse draakje. Dit spel lijkt een perfecte manier om je jeugd te herbeleven als je bent opgegroeid met dit draakje. Eerder sprak N. Sane trilogy ook de oude garde aan en de Spyro Reignited trilogy lijkt geen uitzondering te gaan worden.

  En ben je niet nostalgisch tegenover de oorspronkelijke spellen? In tegenstelling tot Crash Bandicoot is Spyro The Dragon altijd een serie geweest waar je heel makkelijk in kunt stappen. Crash Bandicoots platformlevels konden soms frustrerend moeilijk zijn, terwijl de 3D wereld van Spyro zo is ontworpen dat iedereen er veel makkelijker in kan stappen. Hierdoor kunnen fans van Skylanders ook heel makkelijk dit spel erbij pakken.

  Speel niet enkel met Spyro

  Net als bij Skylanders is Spyro niet de enige held van heel het avontuur. Voornamelijk in de tweede en derde Spyro the Dragon games komen er ook andere figuren om de hoek kijken die ervoor zullen zorgen dat de gameplay verfrissend blijft. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met Sheila de Kangaroo, wat een personage is dat door haar springrage kangaroopoten in de oorspronkelijke games toch al enigszins anders speelde dan ons fladderende paarse draakje.

  Daarnaast wordt door die games heen het roster van speelbare personages alsmaar groter. Denk hierbij an Hunter de Cheetah, de gevaarlijke pinguïn Sgt. James Byr en de aapachtige geheimagent Agent 9. Ook heb je nog de yeti Bently en als je dat niet voldoende vind moet je eens stilstaan bij de grote hoeveelheid andere niet-speelbare personages die deze wereld kent. In de oorspronkelijke games kon je een heleboel personages leren kennen en het zal een feest zijn om te zien hoe al deze personages er nu uitzien in Spyro Reignited Trilogy.

  Veel content met Spyro Reignited Trilogy release

  Toch blijft natuurlijk Spyro de grote held van de dag in zijn eigen drie avonturen. Met hem ga je op pad om weer een heleboel vijanden te verslaan, diamanten te verzamelen en levels te doorlopen. Uiteindelijk krijg je maar liefst 3 spellen voor de prijs van 1 en daarom krijg je met deze remaster een belachelijke grote hoeveelheid aan content. De verschillende Spyro games kennen misschien zelfs meer content dan Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

  Het voltooien van de verhaallijn van Spyro Year of the Dragon (deel drie) kon op de PlayStation 1 al ruim tien uur van je tijd vragen. Voor Spyro 2 Ripto's Rage moet je ook ongeveer aan dit aantal uren speelplezier denken. Het kortste deel in de reeks was uiteindelijk de allereerste game die volgens de website How Long To Beat website een verhaallijn van gemiddeld zes en half uur heeft. In ieder geval ben je eventjes zoet met het uitspelen van het verhaal, laat staan met de extra uren die je in dit avontuur kunt pompen om echt alles uit de drie games te halen.

  De Spyro Reignited Trilogy release is op 13 november. Kun jij nog wachten?

  Spyro Reignited Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.