Spyro Reignited Trilogy games uitgelicht

  Nog heel even wachten en dan is het zover: Spyro Reignited Trilogy komt binnenkort uit! Vele fans hebben jaren gewacht op de terugkeer van het welbekende paarse draakje. En dat mag ook wel, want Spyro Reignited Trilogy bestaat uit maar liefst drie games! Benieuwd welke dit zijn? Wij lichten ze voor je uit.

  Spyro the Dragon

  Een van de drie games uit die je in Spyro Reignited Trilogy terug zal zien, is Spyro the Dragon. De game is een klassieker uit 1998 die bij veel mensen een grote invloed op hun jeugd was. Dit is de eerste Spyro game ooit, is ontwikkeld door Insomniac Games en uitgegeven door Sony voor PlayStation. Ondanks de verkoop van de game in het begin nogal traag ging, is Spyro inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste mascottes van PlayStation.

  Spyro the Dragon volgt het verhaal van de enige echte Spyro en zijn libelvriend Sparx. Samen gaan ze op avontuur om andere draken te redden uit een spreuk. De game kreeg veel positieve recensies van critici en werd uiteindelijk een commercieel succes met een verkoop van bijna 5 miljoen exemplaren.

  Spyro

  In de game speel je Spyro en reis je door verschillende werelden om andere draken te redden, de gestolen schat te herwinnen en uiteindelijk Gnasty Gnorc te verslaan. Er zijn twee hoofd aanvallen die de draak kan doen: vuur ademen en (kleine) vijanden omver beuken. Terwijl de tweede aanval beter op kleinere vijanden werkt, werkt vuur juist weer op grote vijanden, tenzij zijn tegenstander een harnas draagt. Spyro kan tijdens het springen zweven, zodat hij nieuwe gebieden kan bereiken. Om het spel te verslaan moet je naar de laatste wereld reizen, om vervolgens het hol van Gnasty Gnorc binnen te gaan en hem te verslaan.

  Spyro 2: Ripto’s Rage!

  Ook Spyro 2: Ripto's Rage is één van de 3 games die in Spyro Reignited Trilogy te spelen is. Het is de tweede game uit de trilogie en kwam een jaar later uit dan de originele Spyro the Dragon. Het verhaal volgt Spyro en Sparx, die samen op vakantie willen naar Dragon Shores. Het klinkt alleen niet zo mooi als dat het lijkt, want er gaat wat mis bij het portaal. De twee vrienden belanden in het rijk van Avalar en roepen per ongeluk een schurk genaamd Ripto op. Ripto ziet draken als ongedierte en wil ze dus ook graag weg hebben. Lukt het Spyro hem te verslaan en alsnog zijn welverdiende vakantie naar Dragon Shores te krijgen?

  Avalar bestaat uit drie verschillende rijken: Summer Forest, Autumn Plains en Winter Tundra. Elk rijk heeft een eigen kasteel, die Ripto probeert te veroveren. Ook heeft elk rijk allerlei werelden, zoals een dungeon waar Ripto en zijn handlangers zich soms schuilhouden. In Spyro 2: Ripto’s Rage! komen nieuwe personages voor in latere Spyro games terugkeren. Alle draken uit de voorgaande game zijn vervangen en veranderd.

  Spyro & Hunter

  Spyro: Year of the Dragon

  De laatste van de 3 games uit Spyro Reignited Trilogy is Spyro: Year of the Dragon. Het is de derde game uit de trilogie en kwam uit in 2000. Een opvallend feitje is dat deze game niet in Japan is uitgekomen, terwijl dat bij de voorgaande Spyro games wel gebeurde. Toen de game uitkwam, was het het jaar van de draak. De Spyro: Year of the Dragon heeft dan ook haar naam te danken een deze Chinese horoscoop.

  Het verhaal volgt Spyro die het ‘’Jaar van de Draak’’ viert met zijn familie. Tijdens dit evenement worden er drakeneieren gestolen door Rhynocs, wezens die op een soort neushoorn lijken. Samen met zijn vrienden Sparx en Hunter moet Spyro de dieven en de drakeneieren vinden. Een gevaarlijke tovenares die draken vleugels wil gebruiken om zichzelf onsterfelijk te maken, is nu dan ook Spyro’s grootste vijand. De enige manier om de baby draken te redden is om haar te verslaan.

  De 3 games uit Spyro Reignited Trilogy

  Ondanks Spyro nu zo succesvol is, heeft ook een lastige tijd achter de rug gehad. Dat blijkt wel uit ons artikel over Spyro the Dragon fails. Toch zijn er genoeg redenen om naar de nieuwe game uit te kijken. Drie klassiekers zijn samengevoegd met prachtige graphics die de wereld van Spyro compleet tot leven wekken. Wij hebben 5 redenen om uit te kijken naar de Spyro Reignited Trilogy release voor je op een rijtje gezet.

  Spyro Reignited Trilogy komt op 13 november 2018 uit voor PlayStation 4 en Xbox One.

  De 3 games uitgelicht

  Spyro Reignited Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.