Beste gratis PC games in 2018 - Van battle royale tot MOBA

  Een game-pc is vrij prijzig. Daarbij moet je nog enkele accessoires aanschaffen, zoals een beeldscherm, toetsenbord en muis. Dan is het fijn om te weten dat er ook hele toffe gratis PC games zijn. Voor een Victory Royale gaan, je personage zo goed mogelijk trainen of een strategische zege behalen; het kan allemaal in de beste gratis PC games in 2018.

  10. Runescape

  Lumbridge, Varrock en Draynor. Als je deze namen herkend, heb je waarschijnlijk wel eens Runescape gespeeld. Het zijn namelijk drie van de 26 steden uit de klassieke versie van Runescape. Deze populaire massive multiplayer online role-playing game (MMORPG) heeft tot op de dag van vandaag enorm veel spelers. De originele game kwam in 2001 uit. Nadat het aantal spelers al een tijd aan het dalen was kwam er in 2013 een klassieke versie van de MMORPG uit om oude fans terug te halen.

  In Runescape is het de bedoeling dat je de verschillende quests probeert te voltooien. Maar de game heeft voor ieder wat wils. Of je nu de moeilijkste gratis quest, Dragon Slayer, probeert te voltooien of koeienhuiden aan het verzamelen en verkopen bent om een betere uitrusting te kopen. Runescape heeft voor ieder wat wils. Er zijn genoeg gratis skills die je kunt trainen om zo steeds moeilijkere quests te kunnen voltooien.

  9. Planetside 2

  Shooters zijn nu eenmaal enorm populair. Om naamsbekendheid op te bouwen moet de game zichzelf echt onderscheiden van de de andere games. En als er één iets is dat Planetside 2 doet, is het wel zichzelf onderscheiden. Hoe dan? Planetside 2 is een massive multiplayer online first-person shooter en die zijn er niet veel. Planetside 2 heeft het Guinness World Record voor het hoogste aantal spelers in een first person shooter gevecht. Er waren op dat moment 1158 spelers in gevecht.

  Planetside 2 speelt zich af in een open wereld, genaamd Auraxis. Hier is het de bedoeling dat er territorium van elkaar wordt afgenomen. Spelers kunnen zich te voet, in landvoertuigen en vliegtuigen verplaatsen over de map. Er zijn drie groepen in de game: Terran Republic, New Conglomerate en Vanu Sovereignty. Alle groepen moeten proberen een zo groot mogelijk gebied te beheersen, want daarmee kunnen er punten worden verdiend. Zo’n grote game met zoveel mogelijkheden en het is nog een gratis PC game ook.

  8. Path of Exile

  Path of Exile is een actie role-playing game die in oktober 2013 uitkwam voor de PC. De game is ontwikkeld door Grinding Gear Games. De game werd ontwikkeld uit frustratie, omdat er weinig nieuwe games uitkwam in het actie-RPG genre. Na een alpha fase, een gesloten beta en een succesvolle open beta werd Path of Exile volledig gelanceerd en het is sindsdien een groot succes.

  Path of Exile speelt zich af in een dark fantasy wereld. Als speler word je wakker in Wraeclast. Dit was vroeger het centrum van een machtig rijk, maar tegenwoordig is het een vervloekt land. Er wonen alleen criminelen en andere bannelingen die niet meer meer welkom zijn in Oriath.. Het is aan jou de taak om deze wildernis te overleven door bijvoorbeeld samen te werken met andere bannelingen. Je kunt je eigen karakter creëren en hebt daarbij keuze uit verschillende personages. Er zijn zes beschikbare classes, genaamd Duelist, Marauder, Ranger, Shadow, Templar en Witch.

  7. Rift

  Op de zevende plaats in deze lijst met de beste gratis PC games in 2018 staat wederom een massive multiplayer online role-playing game. De game is ontwikkeld door Trion Worlds en kwam in 2011 uit voor PC. In datzelfde jaar hadden meer dan één miljoen spelers de game al gespeeld. In maart 2018 werd er een progression server opgezet. In deze server kunnen cosmetische items worden gekocht en er kunnen uitbreidingen worden gedownload. Om toegang te krijgen tot deze server moet wel betaald worden.

  Rift speelt zich af in een fictieve wereld genaamd Telara. Je kunt je eigen karakter aanmaken en dit tot in de puntjes personaliseren. Je kunt items verzamelen en craften en je eigen uitrustingen upgraden. Alleen of samen met anderen ga je uitdagingen aan in een grote open wereld met veel andere spelers.

  6. War Thunder

  War Thunder is een online military game. Je gaat de oorlog aan met mensen op verschillende platformen, want het spel is cross-platform te spelen. Op de PC kun je samen of tegen PlayStation 4 eigenaren spelen. In deze game kun je gebruik maken van bijna alle wapens en voertuigen uit de recente geschiedenis. Zo kun je tanks uit de Tweede Wereldoorlog gebruiken en wapens uit de Koude Oorlog.

  Het gevecht kan worden gevoerd op het land, in de lucht en op zee. Er zijn veel verschillende manieren om jouw teamgenoten te ondersteunen. Zo kun je vanuit de grond proberen de vliegtuigen van de tegenstander te vernietigen, maar je kunt de strijd ook van wat dichterbij voeren. Stap zelf in een vliegtuig om korte metten te maken met de vijand in deze gratis PC game.

  5. Dota 2

  Na een aantal MMO’s gaan we nu over naar een multiplayer online battle arena, ofwel MOBA. Dit zijn games waarvan de basis hetzelfde is. Beide teams beginnen in een tegenovergestelde hoek van het speelveld. Er zijn drie lanes en twee jungles. Het is de bedoeling om de basis van de tegenstander te vernietigen. Er is keuze uit verschillende heroes, waardoor er veel tactiek komt kijken bij dit genre. Een van de meest populaire MOBA games is Dota 2.

  Er is keuze uit meer dan honderd heroes, die aan het begin van een match allemaal level één zijn. Het maximale level is 25. Strategie is zeer belangrijk in deze game en het wordt dan ook op hoog niveau gespeeld. Dota 2 is de game met de hoogste prijzen in professionele toernooien. Het spel is erg diepgaand, waardoor je er heel goed in kunt worden. Elke hero heeft een counter, maar ook die counter heeft weer een zwakte. Het spel is ongelooflijk goed gebalanceerd, waardoor iedere match anders is.

  4. Team Fortress 2

  Team Fortress 2, ook wel bekend als TF2, is een multiplayer first-person shooter game. Team Fortress begon in 1996 als modificatie voor de populaire game Quake. In 2007 werd TF2 uitgebracht in een video game bundel. In 2008 kon Team Fortress 2 ook los verkregen worden. De game heeft een cartoon-achtig uiterlijk.

  In TF2 kunnen spelers kiezen uit negen classes. Deze classes zijn onderverdeeld in drie rollen: offense, defense en support. Er zijn drie aanvallende personages: Scout, Soldier en Pyro. Er zijn ook drie defensieve karakters: Demoman, Heavy en Engineer. Tot slot zijn er nog drie karakters die vooral ondersteuning bieden: de Medic, Sniper en Spy. De spelers moeten een team samenstellen van een aantal van deze karakters. Dan kan de strijd beginnen!

  Heath Alseike

  3. Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Hearthstone is een online collectible card game die in 2014 werd uitgebracht door Blizzard. Het online kaartspel is gebaseerd op de karakters uit de Warcraft serie. Speler stellen voor een match een deck van dertig kaarten samen. Door matches te winnen en uitdagingen te voltooien speel je nieuwe pakketten met kaarten vrij. Ze kunnen ook gekocht worden door middel van microtransacties.

  In Hearthstone kun je casual en ranked matches spelen. Ook is er een singeplayer verhaal dat kan worden gespeeld. Er komen vaak nieuwe uitbreidingen uit, waar meestal wel voor moet worden betaald. Maar de basisgame is gratis en door iedereen te spelen.Ondanks dat de game gratis is, geven spelers massaal geld uit om de beste kaarten te bemachtigen.

  2. League of Legends

  League of Legends is geinspireerd op de Warcraft III: The Frozen Throne mod, Defense of the Ancients. Het is dus een MOBA net als Dota 2. Alle champions waar je mee speelt hebben persoonlijke vaardigheden die gedurende een match sterker worden. Er kunnen items worden gekocht met het geld dat wordt verdiend door NPC’s en vijanden te verslaan. De game kwam al in 2009 uit, maar is nog altijd heel erg populair.

  League of Legends is een van de grootste eSports games van dit moment. Er vinden gedurende het hele jaar toernooien plaats, waarin, ondanks dat het een gratis PC game is, miljoenen dollars te winnen zijn. De prijzenpot in 2016 was tot de nok toe gevuld met bijna 30 miljoen dollar. In Amerika zijn er zelfs teams op verschillende universiteiten die de strijd met elkaar aan gaan.

  1. Fortnite battle royale

  Je vindt Fortnite battle royale helemaal geweldig of je vindt het eigenlijk helemaal niets. Toch is de battle royale spin-off van Fortnite een vernieuwende game. Het battle royale genre was al een tijd populair door games als H1Z1 en PUBG. Deze games zijn niet gratis en op dit gebied heeft Fortnite battle royale dus al een voordeel. Daarnaast kun je in Fortnite bouwen. Tijdens een match verzamel je materiaal, hout, steen en metaal, waarmee je verschillende structures kunt bouwen. Er wordt op deze manier een hele nieuwe dimensie toegevoegd aan het battle royale genre.

  Je vijanden raak schieten is een ding, maar het bouwen is ook ontzettend belangrijk. Wanneer je goed bouwt, kan je tegenstander je niet eens raken. Het is dus constant een keuze tussen zelf schoten raken en niet geraakt worden. Deze combinatie maakt Fortnite de nummer één in deze lijst met de beste gratis PC games in 2018.

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.