Spyro Reignited Trilogy gameplay analyse [gespeeld op gamescom]

  De Spyro Reignited Trilogy gameplay is precies zoals je je herinnert. Er gaat niets boven een flinke dosis nostalgie en die zal je dan ook zeker gaan ervaren met het paarse draakje. Je merkt van alle kanten dat de game niet alleen voor fans van vroeger is, maar ook voor de jongere generatie.

  In tegenstelling tot Crash Bandicoot waren de Spyro-games erg toegankelijk en wat vergevingsgezind richting de speler. De Reignited Trilogy houdt deze gedachte aan. Dit is het eerste dat tijdens het spelen van de levels zal opvallen. Het is springen, vuurspugen en rammen geblazen in de Spyro Reignited Trilogy.

  Oud en vertrouwd

  Spyro begon natuurlijk als een 3D-platformer waarbij je de controle kreeg over een schattig paars draakje dat vuur kon spugen om zichzelf te verdedigen. Niet alleen dat, want hij kon ook springen (en zweven door een tweede keer de spring-knop in te drukken en deze vast te houden) en zijn kop gebruiken om bijvoorbeeld vijanden te rammen. In de Spyro Reignited Trilogy gameplay is aan deze gouden combinatie niets veranderd.

  Alle bekende acties zijn nog steeds uit te voeren, maar dan met geüpdate besturing en een nieuw 4K-jasje. Hierdoor kun je goed zien waar je heen moet springen om de door de levels heen te komen, terwijl je verschillende diamanten verzamelt. Dit is nu eenvoudiger dan vroeger, want de platformen die je moet bereiken zijn vrij gemakkelijk te vinden.

  Een platformer voor jong en oud

  Spyro heeft nooit bekend gestaan om zijn moeilijke gameplay en de Spyro Reignited Trilogy gameplay zal daar geen verandering in brengen. De vlammen die je schiet zijn genoeg om vijanden met één klap van kant te maken en door de ram-knop te gebruiken ren je zonder al te veel moeite als een sneltrein door de levels heen. Het is opvallend hoe gemakkelijk en soepel het allemaal gaat.

  Er is geen moment waarop je een flinke uitdaging voelt, maar dat is juist wel lekker en bovendien is dit de charme van de game. Het is een keer wat anders dan constant zweethanden krijgen van intense gameplay. Je voelt je veilig wanneer je met Spyro op stap bent en dat is voor zowel kinderen als de nostalgische gamer een fijn gevoel om te hebben.

  Spyro Reignited Trilogy gameplay is een goed startpunt

  De Spyro Reignited Trilogy gameplay is ook een goed voor nieuwelingen in de serie. Het komt juist door de toegankelijkheid die ontstaat van de makkelijke gameplay en de milde moeilijkheidsgraad. Hierdoor kan iedereen plezier aan de game beleven en spreekt de game een grotere doelgroep aan dan alleen de gamer die de games in zijn kindertijd speelde.

  Dat is juist, je zou bijna vergeten dat de drie games die de remake bevat in een tijdsbestek van drie jaar uitkwamen. In 1998 startte het avontuur van het draakje toen Spyro the Dragon uitkwam, 1999 toen Rypto’s Rage uitkwam en 2000 toen Year of the Dragon haar opwachting maakte. Het valt je niet kwalijk te nemen als je dit niet merkt, want de remakes zien er bijzonder goed uit.

  Een prachtplaatje

  De visuele stijl ziet eruit zoals je de games in je gedachten hebt zitten en dat wordt alleen nog maar beter door de 4K mogelijkheden op de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Hierbij komt de HDR-functionaliteit ook nog eens om de hoek kijken, waardoor de kleuren nog feller stralen en het contrast tussen licht en donker nog beter te zien is. Als iets zwart moet zijn, is het ook echt zwart en er zijn zelfs kleine verschillen in kleur te vinden in de schaduwen.

  Toch hoef je niet te treuren als je niet over al die luxe beschikt, want de artstyle komt in HD ook simpelweg fantastisch uit de verf. Dat heeft te maken met dat de games er nu uitzien als een tekenfilm die je in de vroege zaterdagochtend als kind op de tv zou kijken. Het voegt alleen maar toe aan de charme van het paarse draakje en doet je handen jeuken om het spel te spelen.

  Gelukkig hoef je niet meer zo heel lang te wachten totdat de game uitkomt, want de game ligt vanaf 13 november 2018 in de schappen. De game komt uit op de PlayStation 4 en Xbox One.

  Als je nu nog meer wilt weten van wat we tijdens gamescom hebben gezien, kun je onze speciale gamescom pagina bezoeken.

  Spyro Reignited Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.