Sports games op Nintendo Switch - De beste vervanging voor de sportschool

  Als je het teveel moeite vindt om naar de sportschool te gaan zijn deze titels een perfecte vervanging voor je wekelijkse work-out. Zo heb je toch het gevoel dat je intensief bezig bent geweest, ook al is het maar met een controller in je handen. Lees hier de beste sports games op de Nintendo Switch.

  10. Windjammers

  Op nummer 10 van onze beste Nintendo Switch Sports games staat Windjammers. Deze arcadegame zal je geen zweet op je voorhoofd geven of spierpijn in je gehele lichaam, maar wel een geweldig leuke game waar je schijven in elkaars gebied moet gooien. Je kunt het vergelijken met 1-op-1 tennis, maar dan met zware metalen schijven die je in luttele seconden in tweeën kan hakken.

  Windjammers heeft 5 spelstanden, namelijk Arcade, oneindig, lokaal versus, online quick match en ranked match. Je kunt het dus zelfs opnemen tegen spelers van over de hele wereld. De game kwam voor het eerst uit voor het Neogeo-spelsysteem en is nu ook te spelen op de Nintendo Switch.

  9. Sports Party

  Spelers herinneren zich misschien wel Wii Sports en Wii Sports Resort van de originele Wii-console, maar er is nu ook een soortgelijke game voor op de Nintendo Switch. Op nummer 9 van onze beste sports games op de Nintendo Switch staat dan ook Sports Party. In deze kun je zes verschillende sporten uitproberen als Frisbee, Jet Ski, Basketbal, Golf, Skateboarden en Beachtennis.

  Elk van deze titels zijn met de motion-controls van de Joy-Cons te spelen. Je zult dus echt van je luie kont af moeten komen als je deze games wilt spelen. Degene die geen zin hebben om naar de sportschool te gaan zullen genoeg beweging vinden in Sports Party. Het is dan niet de bedoeling om met een gigantisch grote zak chips op de bank te ploffen als je klaar bent.

  8. ARMS

  Voor sporters die van een beetje meer hand tot hand-gevechten houden is daar ARMS. Deze ludieke boksgame staat dan ook op de achtste plaats van onze beste Nintendo Switch sports games. In ARMS gebruik je de Joy-Cons om je verschrikkelijk lange mechanische armen in het rond te gooien. Net als in een echte bokswedstrijd blokkeer je aanvallen door je Joy-Cons voor je gezicht te houden en kun je verschillende slagen uitvoeren.

  Al de vijftien verschillende kleurrijke personages hebben unieke trucjes die je kunnen helpen in jouw gevechten. De Master Mummy krijgt levenspunten terug als hij zichzelf beschermt en Twintelle kan de klappen van haar tegenstanders vertragen.

  7. NBA 2K19

  Op de zevende plek van onze beste Nintendo Switch sports games staat NBA 2K19. Deze geweldige serie van sportgames levert keer op keer kwaliteit in een sportief jasje. De nieuwste titel in de franchise is nu ook te spelen op de Nintendo Switch. De graphics zijn erg verbeterd en de gameplay levert weer vernieuwende spelstanden.

  Elke basketbal-fan moet deze titel wel in huis halen. Als je een keer geen zin hebt om naar een veld te gaan om een paar balletjes te gooien pak je gewoonweg je Switch uit je tas en je kunt zo beginnen met basketballen. We weten niet of je schoten in het echt hier beter door worden, maar daar zul je vanzelf wel achter komen.

  6. Rocket League

  Wat zijn de twee essentiële ingrediënten voor een standaard man? Voetbal en auto’s natuurlijk. Hoe vaak gedragen mannen zich niet als een kind als zij de nieuwste Lamborghini zien langsrijden of als hun favoriete club een doelpunt scoort. Rocket League combineert deze twee elementen perfect en staat dan ook op nummer 6 van onze beste sports games voor de Nintendo Switch.

  Twee teams gaan de strijd tegen elkaar aan in een wedstrijd, waar je met auto’s de gigantisch grote bal in het doel van de tegenstander moet rijden. Je kunt kiezen uit een grandioos aanbod aan auto’s. Van Lamborghini’s tot aan de Bat-Mobile.

  5 . Trials Rising

  Het nieuwe deel van de Trials-serie is te spelen op de Nintendo Switch. Deze titel staat dan ook op nummer 5 van beste Nintendo Switch sports games. Met verschillende motoren trotseer je de extreem moeilijke levels als je door brandende hoepels springt of net de afgrond een knipoog na geeft. Trials Rising lijkt zo onschuldig, maar zal je zwetende handjes geven aangezien de moeilijkheidsgraad heel hoog ligt.

  Je kunt je eigen motor samenstellen om zo ook online te strijden tegen andere coureurs in de verschillende parcours. Of probeer je eigen beste tijd te verbeteren door tegen een spookversie van jezelf te rijden.

  4. FIFA 19

  Natuurlijk kunnen we de koning van voetbal-games niet links laten liggen in onze special van beste sports games voor de Nintendo Switch. Deze staat dan ook op de vierde plek. Een klassieke voetbal-ervaring zal FIFA je geven als je meedoet aan de Champions-league of gewoonweg een Aftrap speelt. Het gras is nog groener en de spelers zijn nog realistischer dan bij vorige delen.

  De grafische kwaliteiten van FIFA 19 op de Nintendo Switch zijn misschien iets inferieur vergeleken met andere consoles, maar de titel is nog steeds een genot om te spelen en dat kan nu ook onderweg.

  3. Mario Kart 8 Deluxe

  Ah, Mario Kart. Vele vriendschappen heb je vernietigd en je hebt gezorgd voor veel kapotte controllers, maar natuurlijk kun jij niet ontbreken als je praat over sports games op de Nintendo Switch. Deze titel staat dan ook op nummer 3 in onze lijst. Je kunt kiezen uit een grote bibliotheek aan Nintendo karakters die allemaal in een eigen kart kunnen rijden. Kies je ervoor om het simpel te houden? Of stel je de meest rare kart ooit samen?

  We willen wel even zeggen dat we niet verantwoordelijk zijn voor kapotte controllers of gebroken vriendschappen als jullie elkaar van de baan afgooien op Rainbow Road of keer op keer die Blue Shell in elkaars gezicht drukken.

  2. Mario Tennis Aces

  Rafael Nadal en Serena Williams opgelet! De karakters in Mario Tennis Aces zullen het jullie niet gemakkelijk maken. Deze titel staat dan ook op de tweede plaats in onze lijst van beste sports games op de Nintendo Switch. In Mario Tennis Aces neem je het op tegen je vrienden in tenniswedstrijden met 2 of 4 spelers. Naast tegen je vrienden te kunnen spelen heeft de titel ook een extreem uitdagende campaign.

  Hier strijd je tegen verschillende karakters en ook eindbazen die steeds moeilijker worden. Het is ook heel handig om alle zijmissies te doen, aangezien je daardoor nieuwe tennisrackets kunt verkrijgen waarmee je steeds sterker wordt.

  1. Just Dance

  Met Just Dance op nummer 1 sluiten wij deze lijst met beste Nintendo Switch sports games af. En nee, we hebben geen zonnesteek gekregen van dit mooie weer, want Just Dance is een extreem goede sportgame en deze is ook het beste van deze lijst. We zullen je haarfijn uitleggen waarom dat zo is.

  In de afgelopen titels op deze lijst beoefen je misschien wel verschillende sporten, maar echte inspanning zul je niet zo snel krijgen. Just Dance is daar de grote uitzondering in. De game is vrij simpel, je moet alleen maar de danspassen volgen die op het scherm langskomen. Nu kun je dit doen door simpelweg je hand te bewegen, maar als je er echt voor gaat staat het zweet al snel op je voorhoofd en de spierpijn zal al snel intreden. Just Dance is de ideale titel als je thuis een work-out wilt, zonder naar de sportschool te gaan.

  Dit waren de beste sports games op Nintendo Switch

  Deze titels zijn toch echt wel de beste sports games op de Switch. Vooral onze nummer één zal je genoeg spierpijn geven voor een hele week en ook nog wat litertjes zweet. Als je echt geen zin hebt om naar de sportschool te gaan moet je deze titels spelen.

  Just Dance 2019

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.