Vijf toffe The Sinking City features - Deze game vist niet achter het net

  Wij zijn naar Parijs afgereisd voor een preview event van The Sinking City en de lange reis was het meer dan waard. The Sinking City wordt vanaf het moment van de release dé game die elke horror-fan in huis moet halen. Vandaar dat wij vijf toffe The Sinking City features bespreken om jullie alvast enthousiast te maken voor de game.

  1. Een nieuwe cultuur

  In The Sinking City ben je als detective naar een plaats die sinds kort is omgetoverd tot een eiland. Na The Flood is Oakmont namelijk compleet afgesloten van het vaste land. Dit was geen alledaagse tsunami, want deze overstroming heeft namelijk te maken met bovennatuurlijke krachten. Deze bovennatuurlijke krachten hebben niet alleen invloed op de mensen uit het stadje, maar ook op jou.

  Vandaar dat jij als detective naar Oakmont reist om de vreemde capriolen tot op de bodem uit te zoeken. Aan het begin van de game merk je direct dat er een hele eigen cultuur zwerft door Oakmont, compleet met eigen taaltje, een dialect en een gehele eigen god genaamd Kay. Wij zijn nu nog benieuwd wat deze god allemaal inhoudt, aangezien we dit in de preview niet hebben ervaren. Deze cultuur is zonder twijfel één van de toffe features in The Sinking City.

  2. Verschillende rassen

  De game bevat tot nu toe al drie verschillende rassen, maar helaas heb je niet de optie om te kiezen welke jij bent. In The Sinking City zul je normale mensen tegenkomen, een soort aapmensen onder de naam van de Throgmortors en heel verrassend genoeg bestaan er ook een soort van vis-mensen onder de naam van Innsmouthers. Dat vonden wij één van de toffe features in The Sinking City.

  Daarnaast zijn er veel verschillende personages die zonder dat wij het weten hun eigen achtergrondverhaal hebben. Op deze manier hebben de makers een beter idee kunnen krijgen over hoe een personage in elkaar zit. Zo zie je aan het begin bijvoorbeeld Johannes van de Berg, die volgens de makers van Nederland naar Amerika is verhuisd. Dit omdat het in 1920 wel vaker gebeurde en dat is het tijdperk waar de game zich in afspeelt.

  3. Een kledingkast vol

  In The Sinking City kijk je vanuit het derde persoonsperspectief. Vandaar dat één van de toffe features te maken heeft met je kledingkast. Die heb je namelijk in deze game en wij kijken er zeker naar uit om hier gebruik van te maken. Helaas dames, we zullen hier geen roze jurkjes in vinden. Wel vinden we bijvoorbeeld een typische klederdracht uit 1920, zoals een masker voor pestdokters.

  Het kan best fijn zijn om van kleding te kunnen wisselen, vooral wanneer je vanuit de derde persoon speelt. In dat geval is variatie namelijk een lust voor het oog. Daarnaast is het ook tof om te zien dat je outfit voor een klein deel effect kan hebben op de gameplay. Zo zagen wij bijvoorbeeld een briefje waarin stond dat zij gevolgd werden door een man met een lange zwarte jas.

  4. Een bijzondere vorm van betaling

  In Oakmont heeft de dollar compleet zijn waarde verloren en dat is flink te merken. De dollar wordt namelijk niet eens meer gebruikt. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van kogels, aangezien de inwoners van het stadje daar op dat moment veel meer aan hebben. Deze interessante aanpak vinden wij één van de toffe features van The Sinking City.

  Tot nu toe hebben wij alleen maar kogels ontvangen als betaling, maar wij zijn benieuwd hoe cruciaal het zal zijn om na te denken over je uitgaven. Nadenken is namelijk een groot onderdeel van de gameplay van The Sinking City, want de game geeft bijna geen hints over wat je moet doen en waar je heen moet. Het lijkt ons dus niet meer dan logisch dat dit ook het geval zal zijn bij de economische toestand.

  5. Hallucinaties

  Eén van de toffe features (en misschien ook wel de tofste)ââ in The Sinking City is het hallucineren. Dit is een groot onderdeel van deze thriller, aangezien dit de angstaanjagende sfeer het beste naar boven brengt. Wanneer je iets naars ziet, ga je namelijk hallucineren en hoe langer je hiernaar kijkt hoe erger het wordt.

  Deze hallucinaties hebben een grote invloed op de gameplay en het kan soms zelfs behulpzaam zijn voor de voortzetting van de game. Deze game geeft namelijk absoluut geen hints, behalve als er op een lastig punt gehallucineerd wordt. Op deze manier is het tof om te zien dat er uit iets vreselijks toch nog iets goeds kan komen.

  Deze toffe The Sinking City features maken dit een must-have voor horror-fans

  Deze game zal over het algemeen niet zo snel “boe” roepen, maar dankzij de hallucinaties en de angstaanjagend atmosfeer krijgt deze game het heel goed voor elkaar om onder je huid te kruipen. The Sinking City zal uitkomen op 27 juni 2019 en zal beschikbaar worden voor PlayStation 4, PC en Xbox One.

  Benieuwd naar meer details over deze game? Dit kun je lezen in onze The Sinking City preview.

  The Sinking City

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.