Welke open world games moet je dit najaar gaan spelen?

  Je hoeft nog maar enkele nachten af te tellen voordat het grote geschut van najaarsgames losbarst. Watch Dogs Legion trapt dit jaar af en is slechts één van de vele open world games die in 2020 nog verschijnen. Maar wat doe je als je ze allemaal eigenlijk wil spelen? Wij zetten de open world games die je dit najaar kunt spelen én hoe je ze toch handig allemaal kunt spelen!

  Dit najaar staan er in een tijdspanne van nog geen twee maanden zo’n vijf open world games op de planning. Wie fan is van het genre kan zijn geluk niet op, maar zal gelijktijdig ook wel even slikken. Het zijn immers wel heel veel open world games die je in korte tijd krijgt en allemaal direct spelen lijkt een haast onmogelijke taak. Wij zetten ze daarom allemaal op een rijtje inclusief redenen waarom je ze wel of niet gelijk moet spelen!

  Watch Dogs Legion - 29 oktober

  Watch Dogs Legion, het derde deel in de hackerserie van Ubisoft trapt de grote open world games gekte van 2020 af. Het nieuwste deel brengt je naar een dystopische variant van Londen waarin een groot cyber bedrijf langzaam maar zeker als politiestaat de vrijheid van de bevolking inperkt. Aan jou om daar een stokje voor te steken met een leger dat zo groot (of klein) is als jij wil.

  Ubisoft introduceert namelijk een nieuwe, baanbrekende mechanic die je de mogelijkheid geeft om iedere NPC te rekruteren. Hierdoor is dus niet alleen de volledige wereld je speeltuin, maar krijg je ook de kans om als ieder personage in die speeltuin te spelen. Het is dan ook één van de toffere aspecten aan de game, waardoor we eigenlijk zo snel mogelijk een kijkje willen nemen in het dystopische Londen.

  Halen op release of afwachten?

  Door de nieuwe mechanic die de gamewereld op zijn kop kan zetten, kunnen we eigenlijk niet wachten om de game te spelen. Toch zijn we een beetje huiverig. De mechanic kan al snel gaan vervelen mits deze niet goed uitgevoerd is.

  Gelukkig heeft Ubisoft besloten om ook een oude bekende naar de game terug te halen: Aiden Pearce uit de originele 2014-titel. Fans van het eerste uur zullen hierdoor extra gemotiveerd zijn om de game vanaf releasedag te spelen. Logisch ook wel, want de game komt toch twee weken uit voor de volgende open world game van het najaar.

  Dat is genoeg tijd om ten minste het verhaal uit te spelen. We raden je de titel alleen af als je een sterke afkeer hebt voor futuristische settings waarin drones veelvoudig beschoten of juist bestuurd moeten worden. Deze taak zal je namelijk vaak genoeg krijgen, zoals in onze Watch Dogs Legion preview, ook al bleek.

  Assassin’s Creed Valhalla - 10 november

  Twee weken na de release van Watch Dogs Legion komt Ubisoft alweer met de volgende grote open world titel. Ditmaal is het de beurt aan Assassin’s Creed. De nieuwste telg in de serie heet Valhalla en brengt je naar de tijd van de vikingen.

  Naast dat de game door de studio achter een aantal van de beste Assassin’s Creed-delen (Black Flag en Origins) zit, brengt Valhalla ook een gloednieuwe regio met zich mee. Het Engeland van het vikingtijdperk is nog niet aangedaan en belooft dan ook redelijk wat vernieuwing mee te brengen. Zo kun je je eigen nederzetting opbouwen en worden verschillende grote locaties aangedaan (waarvan sommige mythisch).

  Tevens is het één van de eerste officiële titels die op next-gen verschijnt. De game komt namelijk gelijktijdig uit met de Xbox Series X. Via een next-gen patch maakt de game direct gebruik van alle toeters en bellen om de ervaring te verbeteren.

  Halen op release of afwachten?

  Assassin’s Creed Valhalla is absoluut een titel die gespeeld moet worden dit najaar. Het is misschien wel het paradepaardje voor de Xbox Series X. Dat deze open world game gelijktijdig met de console verschijnt, is dan ook geen verrassing. Fans van eerdere delen moeten het nieuwste deel eigenlijk dan ook wel in huis halen.

  Toch zijn er wel redenen om Valhalla eerst toch nog even in de schappen te laten liggen. De game binnen een week uitspelen lijkt immers een bijna onmogelijke opgave. Eerdere delen duurden met gemak 40 tot wel 100 uur. Tevens zal de structuur veel lijken op die van Watch Dogs Legion als het de map betreft, wat tevens een struikelblok is voor sommigen.

  Na een maand of twee is de kans immers aanwezig dat Assassin’s Creed Valhalla (en Watch Dogs Legion) via een uitverkoop alweer van korting is voorzien. Voor nu is de game, mits je geen die-hard fan van de serie bent, nog geen vereiste om te halen in dit drukke najaar vol open world games.

  Marvel’s Spider-Man Miles Morales - 12 november

  Twee dagen na de release van Assassin’s Creed Valhalla staat alweer de volgende open world game van 2020 op het programma. Marvel’s Spider-Man Miles Morales is dan namelijk aan de beurt. Wel betreft het hier de PS4-versie van de game, want op de PlayStation 5 verschijnt de game pas gelijktijdig met de console op 19 november.

  Het vervolg op de 2018-hit werd onverwachts onthuld voor de PS5, maar bleek achteraf ook naar de huidige generatie consoles te komen. Voor Nederlanders is dat een mooi gegeven, want de game komt namelijk een week voor de PS5 release uit. Wie alvast met Miles op avontuur wil, kan dit dus op de PlayStation 4 nog gewoon doen.

  Game Informer

  Halen op release of afwachten?

  Nadeel is wel dat je de met de PS4-versie nog een aantal toeters en bellen mist die op de PS5 wel beschikbaar zijn. Zo kun je geen ray tracing ervaren en zal 60 fps ook niet haalbaar zijn. Dit geeft je wat dat betreft ook genoeg reden om nog een weekje te wachten en de game op next-gen te spelen. Ten minste, als je een PS5 pre-order wist te krijgen.

  Gevaar is dan alleen wel dat je voor die tijd spoilers van de game tegenkomt. Gezien de game vergelijkbaar qua lengte is met Uncharted: The Lost Legacy is het daarom geen slecht idee om de game toch nog op PS4 te spelen. Binnen een week ben je dan wel klaar met de titel en kun je daarna, met de launch van de PlayStation 5, overschakelen naar die andere grote open world game.

  Cyberpunk 2077 - 19 november

  Op de dag dat de PlayStation 5 verschijnt, komt CD Projekt RED dan ook eindelijk met haar volgende open world game. Cyberpunk 2077 verschijnt op 19 november en komt ook gelijk uit op next-gen consoles. Met een enorme open world die steeds meer doet denken aan GTA V is de hype voor de titel enorm groot.

  Logisch ook wel, want de studio bracht in 2015 het fantastische The Witcher 3 Wild Hunt uit. De volgende titel belooft nog bruter te worden, maar dan met een futuristische setting. In deze wereld speel je als huurling V die zijn lichaam via tech tot dodelijk wapen kan ombouwen. Letterlijk.

  Dat je je compleet kunt verliezen in Cyberpunk 2077 lijkt dan ook een understatement te zijn. Door middel van first person gameplay gemixt met de diepgaande RPG-mechanics waar de studio om bekend staat, zal iedere speelsessie anders zijn. Al helemaal gezien er drie manieren zijn om de game te starten die een drastische invloed zullen hebben.

  Halen op release of afwachten?

  Met stipt op één staat Cyberpunk 2077 op het verlanglijstje van vrijwel iedere open world-fan. Na een aantal delays is de game nu eindelijk hier en iedereen is extreem benieuwd naar hoe het is om in Night City op boevenpad te gaan. Wat dat betreft is dit dé game waarvoor je alle andere open world games die dit najaar verschijnen aan de kant schuift.

  Toch zijn er wel een paar redenen om nog af te wachten met het halen van de game. Zo komt de officiële next-gen upgrade pas in 2021 uit en heb je dus reden om nog af te wachten. Tevens is niet iedereen verzot op first person-titels en dat is toch wel hoe je tientallen al dan niet honderden uren in deze game moet steken.

  Immortals Fenyx Rising - 3 december

  Als laatste is daar ook nog Immortals Fenyx Rising, de derde open world game van Ubisoft die dit najaar verschijnt. In tegenstelling tot andere titels uit het portfolio van de Franse uitgever gooit Immortals de gameplay wel op zijn kop. Deze is namelijk in grote delen een kopie van The Legend of Zelda Breath of the Wild.

  Natuurlijk zijn er wel slimme aanpassingen te vinden. Ubisoft heeft afgekeken wat goed ging en verbeteringen gemaakt waar nodig om spelers op de wenken te bedienen. De speelwereld is alleen wel compleet anders. Die duikt namelijk in de Griekse mythologie.

  Halen op release of afwachten?

  Als er één titel is in deze lijst met open world games die nog uitkomen in 2020 die je niet op dag 1 hoeft te halen, is het wel Immortals Fenyx Rising. De game heeft het ongenoegen om slechts twee weken na de release van Cyberpunk 2077 uit te komen. De kans is dan ook groot dat het gros van de open world fans nog in Night City rond scheurt.

  Toch is het geen gegeven dat je deze game af moet schrijven. Door de Breath of the Wild-gameplay kan namelijk de Nintendo-doelgroep aangeboord worden. De game komt namelijk ook gewoon op de Switch uit en fans die hongerig zijn naar het tweede deel kunnen deze game perfect als alternatief oppikken.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.