Splinter Cell 2018 features die we graag terug willen zien in de game

  Heel eventjes was het mogelijk om een nieuwe Splinter Cell titel terug te zien op de Canadese versie van Amazon. De pagina is inmiddels verwijderd, maar de hoop blijft dat er een vervolg dit jaar zal verschijnen. Maar welke Splinter Cell 2018 features moeten aanwezig zijn om het leuk te maken?

  Steam

  Michael Ironside

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Michael Ironside moet terug. De iconische bromstem van de acteur zorgde voor charisma bij Sam Fisher. Of het nu tijdens de ondervragingen van vijanden was, of een snauw richting zijn team omdat ze hem dieper in de penarie hadden geholpen.

  Er is alleen wel één probleempje: Sam Fisher begint inmiddels al aardig op leeftijd te raken, dus het zou ook goed mogelijk zijn dat er wordt gekozen om een nieuwe verhaallijn tussen eerdere games aan te snijden. Maar dan kan de leeftijd van Ironside weer een rol gaan spelen, aangezien die wel wat jaartjes ouder is geworden sinds Sam Fisher in de vriezer van Ubisoft staat.

  Dat neemt niet weg dat de terugkeer van Ironside voor ons een Splinter Cell 2018 feature is die we maar al te graag zouden aanschouwen in de game. Of anders tenminste een stem die er bij in de buurt komt en het karakter van Fisher toont.

  In de buidel tasten

  Net als in spellen als Alpha Protocol en Hitman: Blood Money ligt het aan jouw manier van aanpak hoe lucratief een klus kan zijn. Voer je jouw taak uit, maar vind je geen collectables, dan zal je pas op het einde van de game de beste snufjes en wapens kunnen kopen. Zo’n geldsysteem zou weer welkom zijn als Splinter Cell 2018 feature.

  Splinter Cell: Blacklist kende het systeem ook al. Enkel het uitvoeren van een missie leverde een basisbedrag op, extra collectables en zijmissies zorgden voor een flinke bonus. Hoewel je het spel van begin tot eind uit kan spelen met de meest standaard gear, zijn er zeker mooiere, betere en sterkere wapens beschikbaar voor zij die geld hebben. En dan hebben we het nog niet eens over alle technische snufjes!

  Gadgets

  Sam Fisher mag dan geen James Bond zijn, toch kunnen technische snufjes niet ontbreken in het arsenaal van Fourth Echelon. Van de sticky shockers uit de eerste game, tot de drone met verdoofpijltjes uit Blacklist. En ook voor de agenten die liever zonder iemands lichaam te moeten verstoppen door een level willen sluipen, is er genoeg te gebruiken.

  Wat te denken van de werpbare geluidsmaker? Loopt er een vijand in een gang waar jij doorheen moet, dan is het een stuk makkelijker sluipen als hij de bron van een geluid gaat achterhalen ergens verderop. Zulke gadgets kunnen dan ook niet ontbreken in de lijst met Splinter Cell 2018 features die we graag in het spel zouden zien.

  Keuzes en zijmissies

  Met een keuze doelen we niet op het mogen kiezen tussen een stille en luidruchtige aanpak, maar het kunnen kiezen tussen het afhandelen van missies. Laat je een persoon in leven en gebruik je hem als informatiebron, of neem je geen risico’s en breng je hem om. En wat te denken van het redden van onschuldige burgers ten koste van gezien worden?

  Eén van de andere Splinter Cell 2018 features die we graag terug zouden zien, is de aanwezigheid van zijmissies. Niet alleen het vinden van een bom in een watercentrale als missie in een map, maar ook het bevrijden van gijzelaars of het alvast deels kunnen voorkomen van een latere missie (door, net als in Blacklist, een antenne kapot te maken). Zodat je als speler het gevoel hebt dat je niet alleen door een level loopt, maar wordt beloond met het verkennen van een map.

  Uitvogelen van plottwists

  Net als in een misdaadserie draait het in Splinter Cell elke keer weer om het uitvogelen van wie ergens achter zit. Vaak wordt het grotere plaatjes pas gedurende het spel zichtbaar (en de rol van andere personages ook). Aan jou de uitdaging om de beweegredenen en dader eerder te raden dan dat jouw team het doet!

  Wie in eerdere Splinter Cell titels goed luistert naar voorbijkomende nieuwsberichten of vijanden afluistert voordat hij ze neermept, zal waardevolle informatie verkrijgen. Bijvoorbeeld waarom het tot zinken brengen van een Amerikaans marineschip voor de Japanse kust niet alleen nadelen voor het land van de rijzende zon heeft. Mysteries ontrafelen door je tijd te nemen kan dus ook niet ontbreken in deze lijst met Splinter Cell 2018 features die we graag terug zouden zien.

  Tom Clancy's Splinter Cell HD Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 23 september 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.