Offline Netflix kijken - Zo kun je Netflix series en films downloaden

  Offline Netflix kijken is, misschien wel de beste mogelijkheid die Netflix ooit heeft toegevoegd. Maar hoe doe je dat nou precies? In dit artikel lees je alles over downloaden, beeldkwaliteit en verwijderdata.

  Netflix

  Sinds offline Netflix kijken een mogelijkheid is, houdt niks je meer tegen om te stoppen met het kijken van je favoriete Netflix serie omdat je de trein of bus moet halen. Je downloadt simpelweg je favoriete afleveringen en gaat verder waar je gebleven bent. Op die manier blijft er ook nog wat van je databundel over.

  Offline Netflix kijken - zo doe je het

  In dit artikel lees je alles over het offline kijken van je favoriete Netflix films en series. En krijg je van ons enkele tips voor films of series die je zeker moet downloaden.

  Apparaten

  Om je favoriete Netflix serie offline te kijken heb je een smartphone/tablet nodig of een pc met windows 10 en de Netflix app.

  Netflix films en series downloaden kan helaas niet op ieder apparaat waar je normaal gesproken Netflix op kijkt. Dit zijn heel kort de eisen. Als je een telefoon of tablet hebt met iOS 9.0 of hoger of Android 4.4.2 of hoger dan zit je gebakken. Ook op een pc met de Windows 10 anniversary update kun jij je favoriete films en series downloaden.

  Je software versie kun je op je iPhone of iPad vrij makkelijk controleren door:

  • naar instellingen te gaan
  • op algemeen te tikken
  • dan info aantikken
  • onder versie staat je versie nummer

  Ook op Android is je software versie vrij makkelijk terug te vinden. Ook hier open je de app instellingen, dan scroll je helemaal naar beneden toe, naar het kopje 'over deze telefoon'. Bij het onderdeel 'firmwareversie' zie je welke firmware op jouw telefoon staat.

  Als je firmware hetzelfde of hoger is: proficiat. Je kunt waarschijnlijk je favoriete Netflix films en series downloaden. Klik snel door naar pagina 2 voor verdere instructies.

  Downloaden

  De volgende stap is het openen van de Netflix app. Helaas kun je niet alle films en series van Netflix downloaden. Om in een oogopslag te kunnen zien wat er wel beschikbaar is, moet je op de Netflix app onder de zoekknop de optie 'Available for Download' aantikken.

  Nu zie je per categorie welke Netflix films en series je kunt downloaden. Als je vervolgens je favoriete serie aantikt, zie je dat er naast iedere aflevering een pijltje omhoog staat. Als je hier op tikt download je de aflevering naar je telefoon.

  De kans is natuurlijk dat je favoriete serie niet beschikbaar is om te downloaden. Dan heb je waarschijnlijk pech, maar er is nog een klein beetje hoop. Zo is er de kans dat Netflix bij de aankoop van het volgende seizoen ook betaalt voor de mogelijkheid om te downloaden. Ook kun je Netfix een mailtje sturen, als de komst van Friends iets bewees is het dat Netflix naar haar klanten luistert.

  Op de volgende pagina lees je alles over het aanpassen van de beeldkwaliteit.

  3. Beeldkwaliteit

  Normaal gesproken downloadt Netflix films en series in de standaard kwaliteit. Op deze kwaliteit is de beeldkwaliteit goed en gaat het downloaden snel, handig als je haast hebt en de vrije ruimte op je telefoon beperkt is.

  Er is ook de optie om je favoriete films en series te downloaden op een hogere kwaliteit. Die optie vind je terug als je in de Netflix app op het kopje 'more' tikt en dan naar 'app settings' gaat. Daar kun je dan de video quality aanpassen en het tevens ook mogelijk maken om je favo films en series via een mobiele internetverbinding te downloaden.

  In hogere kwaliteit kijken is helaas niet mogelijk op iedere Android telefoon. Dus als de optie niet voor jouw verschijnt, dan voldoet je toestel waarschijnlijk niet aan de eisen om je favoriete Netflix films en series in hoge kwaliteit te downloaden. Hier een lijstje met apparaten die het wel kunnen.

  Hoeveel data een aflevering van je favoriete serie in beslag neemt lees je op pagina 4.

  4. Geheugengebruik

  Hoeveel geheugen een gedownloade Netflix film of serie precies gebruikt verschilt natuurlijk. Maar om je een idee te geven. Een black mirror aflevering van 1 uur en 1 minuut op standaard kwaliteit neemt 244,5 MB in beslag, een aflevering van vergelijkbare lengte op HD kwaliteit neemt 1.1 GB aan ruimte op. Een film als Annihlation die een uur en 55 minuten duurt neemt op standaard kwaliteit 548,3 MB in beslag.

  Hogere kwaliteit kost dus flink wat extra ruimte. Het is aan jou om te oordelen of het dat waard is. Gebruikers van Android hebben wel een voordeel. Zij kunnen hun Netflix downloads opslaan op hun SD-kaart.

  De SD-kaart als downloadlocatie selecteren kunnen ze doen bij hetzelfde instellingen menu waar je eerder de downloadkwaliteit veranderde. Bij download location kun je kiezen waar je toekomstige downloads worden opgeslagen.

  Helaas blijven de series die je downloadt niet altijd gedownload. Dus als je lang op vakantie gaat ben je misschien toch genoodzaakt om materiaal voor de terugreis te downloaden via de wifi verbinding van je hotel of een lokaal koffiezaakje.

  Meer daarover lees je op de volgende pagina.

  5. Einddata

  De films en series die je downloadt naar Netflix kunnen namelijk verlopen. Als dat het geval is zit er niets anders op dan de serie opnieuw te downloaden Zodra je dat doet is er de kans dat je de melding krijgt dat je de serie nog maar een beperkt aantal keren mag downloaden. Let er dus op dat als je iets downloadt je het wel gaat kijken.

  Hoe lang het duurt voordat een serie verlopen is, is meestal niet zichtbaar. Dat verschilt namelijk per serie en is afhankellijk van de licentie die Netflix heeft aangekocht. Pas als je nog maar 7 dagen de tijd hebt om je favoriete film of serie te kijken zal dit worden aangegeven in het downloads menu.

  Je download vernieuwen kan best makkelijk op Android. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is op het gele uitroepteken naast je download te tikken. Vervolgens tik je op renew download en je kunt er weer tegenaan. En internetverbinding is wel vereist.

  Er zijn ook Netflix films en series die je een timer geven nadat je voor de eerste keer op play hebt gedrukt. Die film moet je dan binnen 48 uur afkijken.

  De laatste beperking is op het aantal apparaten waar op je films en series kunt downloaden. Bij Netflix kun je op 1,2 of 4 schermen tegelijkertijd kijken. Dat is afhankelijk van je abonnement. Voor de downloads geld eigenlijk hetzelfde.

  Als je het twee schermen abonnement hebt, dan kun je ook maar op twee apparaten gelijktijdig films en series opslaan. Dus als je Stranger Things gedownload hebt op je tablet en je smartphone. Dan kan een familielid met wie jij je account deelt die serie niet downloaden.

  Als je nou wil weten welke series je zeker moet downloaden. Kijk dan hier voor de beste Amerikaanse series op Netflix. En hier vind je de beste Netflix familiefilms.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.