Top vijf tofste Spider-Man PS4 easter eggs

  Heeft de nieuwe Spider-Man game zich al in jouw PlayStation 4 weten te slingeren? Ontwikkelaar Insomniac heeft ongetwijfeld een van de toppers van het jaar afgeleverd, zoals je in onze Spider-Man review kunt lezen. Hier zijn de leukste en meest opvallende Spider-Man PS4 easter eggs die wij tegenkwamen!

  Pas op: er staan spoilers over de game in dit artikel!

  Het idee om een game te maken rondom Spider-Man is niet bepaald origineel, maar man wat is de game goed geworden. De superheld bestaat al sinds de jaren zestig, waardoor er genoeg aan lees, game- en kijkvoer te vinden is over de eeuwig jonge Peter Parker. Insomniac heeft zich daar overduidelijk van top tot teen in ondergedompeld, want de hints naar ouder materiaal zijn overal te vinden. Toch springen de volgende vijf Spider-Man PS4 easter eggs er het meest tussenuit.

  5. Avengers Tower

  Aangezien het rijk dat zich onder de voeten van Spider-Man bevindt Manhattan heet, zijn er enorm veel gave locaties te vinden. Het hele eiland is te verkennen en barst van de fotolocaties, monumenten of andere bijzondere bezienswaardigheden die in het echt bestaan. Je zult locaties als Time Square, het Natural History Museum of de Manhattan Bridge snel herkennen.

  Maar Insomniac wilde hier meer mee spelen, dus zijn ook niet-bestaande gebouwen te vinden in de game. Het Marvel-universum, waar Spider-Man onderdeel van uitmaakt, heeft namelijk ook een eindeloze collectie aan terugkerende plekken. Denk aan Doctor Stranges Sanctum Sanctorum, de Fisk Tower van The Kingpin en Fogwell’s Gym, bekend van Daredevil. Het coolste blijft toch wel het imposante hoofdkwartier van de Avengers, die je al van mijlenver kunt zien en waar overigens een geheime trofee te verdienen is.

  4. Collectibles als Spider-Man PS4 easter eggs

  Peter Parker is nogal een sloddervos en daarmee Spider-Man dus ook. Blijkbaar heeft hij door de jaren heen veel spullen achtergelaten of verloren, want je kunt een complete rugzak aan prullaria vinden dat verspreid ligt over Manhattan. Sommige spullen vullen de wereld en het verhaal van de game gewoon op een leuke manier aan, maar er zitten ook een aantal echte referenties naar bijvoorbeeld oude games, of andere helden en vijanden tussen.

  Zo heeft Parker ooit een visitekaartje gekregen van ene Matt Murdock, een blinde advocaat, en bewaart hij een gouden buisje in zijn tas waar Sandman veilig in opgesloten zit. Ook is er een tekening te vinden van The Amazing Spider-Man: The Menace of Mysterio, een episode uit de allereerste cartoon van de muurkruiper.

  3. Kostuum uit Spider-Man: Homecoming

  Eén van de leukste soort Spider-Man PS4 easter eggs zijn de kostuums. In de game kun je door te levelen nieuwe kostuums ontgrendelen. Hartstikke gaaf als je bijvoorbeeld fan bent van Scarlet Spider of het Iron Spider Armor, dat de superheld van Tony Stark kreeg. Er is zelfs een cel-shaded kostuum aanwezig als hommage aan de oude comics.

  Maar om het wat actueler te maken zit ook het kostuum dat Tom Holland draagt in de meest recente film Spider-Man: Homecoming in de game. Om deze aan te trekken moet je wel eerst genoeg tokens hebben verzameld en bovendien het benodigde level hebben bereikt. Insomniac heeft dit slim aangepakt, want in eerste instantie staan er alleen maar vraagtekentjes en weet je niet welke kostuums er allemaal in de game zitten. En dat zijn er met de release maar liefst 27!

  Sony Pictures Entertainment

  2. Scène uit Spider-Man 2

  Wie Spider-Man 2 met acteur Tobey Maguire gezien heeft kan zich vast nog wel de scène herinneren dat de muurkruiper een trein vol burgers tot stilstand moet brengen. Doctor Octopus vecht het in eerste instantie op het dak uit met de superheld, maar sloopt vervolgens het bedieningspaneel van de trein waardoor die met een rotgang richting het einde van het spoor gaat.

  In Spider-Man kom je op een gegeven moment ook in een trein terecht, alwaar een ander gaaf gevecht ontstaat. Daar probeert Spidey kortstondig op dezelfde wijze de trein tot stilstand te brengen, een duidelijke knipoog naar de film. Insomniac doet er zelfs een schepje bovenop met deze Spider-Man PS4 easter egg, want Spider-Man zelf verwijst er ook al roepend naar.

  Sony Pictures Entertainment

  1. The Green Goblin

  In Spider-Man krijgen spelers te maken met de Sinister Six, maar één van de meest iconische vijanden ooit ontbreekt in feite: The Green Goblin. Door de jaren heen heeft deze schurk veel alterego’s gehad, waaronder Norman Osborn én zijn zoon Harry Osborn. In de game zien en horen we veel van Osborn, maar heeft hij een andere rol als de burgemeester van de stad.

  Hopelijk bouwt Insomniac deze Spider-Man uit tot een volwaardige serie, zoals Rocksteady dat deed met de Batman Arkham-reeks, want de kans is heel groot dat we hem dan gaan zien. Eén van de beter verborgen Spider-Man PS4 easter eggs vindt je wanneer je als Mary-Jane Watson de woning van Osborn insluipt. Zodra je een medisch dossier van Harry Osborn vindt staan rechts bovenaan twee codes achter ID en Lab ID. Die codes staan voor een specifieke uitgave en datum van de stripboeken The Amazing Spider-Man en wie wordt daarin geïntroduceerd: Harry Osborn als The Green Goblin.

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.