10 meest gewelddadige scenes op Netflix - Doden inbegrepen

  Op Netflix kun je ongestoord naar een flinke dosis geweld kijken. Dit zijn de meest gewelddadige scenes op netflix. Al deze gruwelijke scenes hebben iets gemeen: er komt bloed aan te pas en er zullen altijd mensen door geweld sterven.

  Netflix

  Voor deze selectie hebben we gekeken naar zowel series als films op Netflix. Daarbij hebben we er op gelet om zoveel mogelijk variatie te bieden.

  10. Altered Carbon

  Altered Carbon is één van de betere series op Netflix. Niet voor niets hebben we eerder al een special geschreven met daarin 5 redenen waarom je deze serie zou moeten kijken. Maar voordat je Netflix opstart en per direct gaat bingewatchen, moet je wel één ding weten: Altered Carbon zal je een flinke dosis geweld voorschotelen waarbij zo nu en dan flink gebruik gemaakt wordt gemaakt van effecten als slow motion.

  Een voorbeeld hiervan is een gewelddadige scene waarbij een heleboel mensen worden vermoord in een hotel-lobby. De eigenaar drukt op een knopje en plots worden alle ongenodigde gasten doorboord met kogels van automatische geweren. Mannen vallen op de grond en bloed spettert alle kanten op. Ondertussen pakt de hoteleigenaar er een shotgun bij om ook zelf nog de nodige bloedspetters te veroorzaken.

  Sony Pictures Imageworks

  9. Sausage Party

  Waarschijnlijk had je geen animatiefilm op deze lijst verwacht, maar Sausage Party is geen doorsnee animatiefilm. In de film komt veel grof taalgebruik voor en worden stukken voedsel op vrolijke wijze tot leven gewekt met enkel het doel om ze in een andere scene weer te vermoorden. Deze film is absoluut niet geschikt voor kleine kinderen. Zelfs sommige volwassenen kunnen worden door het grove taalgebruik en geweld worden afgeschrikt.

  Zo is er een scene waarin zo'n beetje elk levend stuk voedsel dood lijkt te gaan. Levende worstjes, aardappelen en wortels voelen even de vrijheid als ze uit de verpakking mogen. Dan wordt alles in de pan gegooid of in mootjes gehakt. Er wordt gescholden, kaas smelt weg in de magnetron en een aardappel wordt levend verbrand. We zien hoe twee levende wortels letterlijk dood worden gekauwd en horen de kreet "we gaan allemaal dood!'

  Als twee worstjes willen wegrennen wordt er een mes recht door één van de worstjes gestoken en zien we hoe hij in twee helften uit elkaar in de wasbak valt. Je zou denken: het is maar voedsel dat wordt gekookt. Maar geef dat voedsel een gezicht en plots krijg je medelijden met al die hapjes die om het leven komen om een hongerige maag te vullen.

  FX Networks

  8. Fargo

  In Fargo vechten mensen regelmatig tegen elkaar en al dat geweld wordt dan ook groot in beeld gebracht. De serie is al bijna zo gewelddadig als de gelijknnamige film die eerder al uitkwam. Soms wordt er gevochten om macht, andere keren lijkt het geweld plaats te vinden omdat mensen er gewoon van genieten om elkaar te vermoorden. In Fargo vallen de nodige slachttoffers aan geweld.

  Een van de scenes die we erbij willen halen is een moordpartij die plaatsvindt op een plek waarin niemand zich kon verdedigen. Een paar mensen bevinden zich in een lift en een laffe moordenaar trekt een pistool om vervolgens de mensen één voor één door de kop te knallen. Er wordt gegild, maar dat maakt niet uit. Niemand kan de moordenaar stoppen, want voordat de lift sowieso opengaat ligt er al overal bloed en hebben kogels hun werk al gedaan. Het laat maar zien hoe onveilig je bent in zo'n kleine ruimte als een lift.

  Spike

  7. The Mist

  Sowieso komt er veel geweld voor in de thrillers van Stephen King, dus dat geweld komt ook terug in de verfilmingen van de boeken. Eerder werd zijn boek al verfilmd vol actie en geweld. Netflix wilde daarentegen het trucje herhalen door een serie te maken waarin een heleboel mensen doodgaan omdat ze niet kunnen schuilen voor al dat gevaar dat in één grote pak mist schuilt. In de serie moeten mensen schuilen voor een enorme pak mist, maar ook voor geweld van de medemens.

  Al in de eerste afleveringen vallen er doden omdat mensen elkaar neerschieten of een hooivork bij iemand anders door de ribben duwen. Het echte geweld ontstaat daarentegen wanneer mensen elkaar uit verstopplekken gaan verbannen. Zo schuilen mensen in een winkelcentrum en verbannen deze mensen andere mensen de mist in, als ze vinden dat die mensen een gevaar voor de mensen in dat centrum vormen. Je kunt de gevolgen al raden: die mensen zullen op gewelddadige wijze worden vermoord door Stephen Kings monsters.

  Miglio/Netflix

  6. The Punisher

  Als we de Marvel-films voor ons hebben, dan weten we dat daar het nodige geweld in voorkomt. De Marvel Netflix series gaan daarentegen vaak toch een stapje verder. The Punisher is een serie waarin niet wordt teruggeschrokken om fysiek geweld te gebruiken. De hoofdrolspeler lijkt er zelfs op te kicken als hij iemand door de kop mag knallen of zijn vuisten tegen het gezicht van één van zijn vijanden aan mag meppen.

  Het is lastig om één gewelddadigste scene uit The Punisher te noemen, omdat er gewoon zoveel keuze is. De meest iconische scene is daarentegen nog wel aan het einde van het seizoen. Voor de mensen die deze nog niet hebben gezien, zullen we het einde niet spoilen: wel kunnen we zeggen dat iemand compleet zijn beheersing kwijtraakt en dan ook iemand meermalen blijft herhaaldelijk op dezelfde plek blijft steken met een mes. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen wat voor een bloedbad dat teweeg brengt.

  Netflix

  5. Daredevil

  En als we The Punisher in deze lijst opnemen, moet er ook even naar vergelijkbare Marvel Netflix serie Daredevil worden gekeken. De man mag dan wel blind zijn, maar hij gaat geweld en actie niet uit de weg. Gelukkig kent hij etiquetten: hij vermoordt in tegenstelling tot The Punisher geen mensen. Dat wil daarentegen niet zeggen dat er geen gewelddadige scenes zijn waarbij uiteindelijk bloed wordt vergoten en ook doden zullen vallen.

  In een scene zien we bijvoorbeeld hoe het personage Sticks tot bloedens toe wordt gemarteld, terwijl hij op een stoel zit. Wanneer Daredevil ter redding komt wordt het martelen nog erger. Dardevil weet hem te redden, maar dit is pas het begin want dit is niet de enige marteling die we tijdens de serie voorbij zullen komen. Martelingen en moorden worden bijna normaal als The Punisher ook in deze serie om de hoek komt kijken in het tweede seizoen.

  Niet gek ook, want beide series vormen een onderdeel van één filmunversum.

  Netflix

  4. Narcos

  Met Narcos brengt Netflix een waargebeurd verhaal over een gevaarlijke drugsbaron. We kunnen dus al raden dat dit een verhaal is vol met geweld. Zonder de serie te kijken kun je al de aanname doen dat het meeste geweld zal plaatsvinden in een strijd om drugs. Dan blijkt dat er inderdaad heel veel geweld in de serie voorkomt en er door drugsdealers van alles wordt gedaan om de macht te behouden binnen het grootste drugskartel van Colombia.

  Een ondertussen iconische scene is een 'shotout' scene uit seizoen 3. Hierin komen een paar criminelen ongevraagd een kapperszaak binnen en begint er een discussie waarbij de eigenaar wil dat ze zo snel mogelijk opsodemieteren. De criminelen zijn gewapend maar weten met hun wapens geen indruk te maken. De winkeleigenaar wil ze nog wat manieren bijbrengen maar als de criminelen beginnen te dreigen schiet hij met zijn automatisch geweer die hij onder zijn handdoek verstopt had. De criminelen vallen dood neer en de niet geraakte drugsmisdadigers rennen weg.

  De scene vind je terug in de video boven deze kop. Het einde van de scene is verrassend, want de wapens hebben zoveel overuren gemaakt dat ze oververhit lijken te raken.

  Netflix

  3. 13 Reasons Why

  Er is veel kritiek geweest op 13 Reasons Why. Niet alleen wordt er in de serie heel veel psychologisch geweld aangedaan bij zowel de kijkers als de personages, ook vindt er fysiek zo nu en dan geweld plaats. 13 Reasons Why is een serie die dit expres opzoekt om zo een dialoog te starten tussen de kijkers. Maar dit zorgt er wel voor dat de serie niet kan ontbreken in deze lijst, juist omdat de serie vaak weet te schokken.

  Een van die schokkende dingen zijn twee verkrachtingen die in het eerste seizoen in beeld worden gebracht. Een van die verkrachtingen is zo in beeld gebracht dat het voor veel discussie onder kijkers zorgde. Het wordt nog erger met het tweede seizoen, waarin de dader van al dit geweld begint te ontkennen dat het allemaal heeft plaatsgevonden. Het geweld vormt een belangrijke rode draad door heel de serie waardoor je er niet omheen kan.

  FX Networks

  2. Sons of Anarchy

  Ook Sons of Anarchy is een serie waarin veel geweld voorkomt. Blijkbaar kicken mensen hier ook op, want de finale van het eerste seizoen wist een recordaantal kijkers in Amerika te trekken. In de serie volgen we een een motorbende, dus misschien is het helemaal niet zo gek dat er veel geweld in de serie voorkomt. Motorbendes hebben nu niet bepaald het meest vredelievende imago dat iedereen zich zou kunnen indenken.

  In de serie zien we hoe mensen verdrinken doordat ze een wasbak vol water worden geduwd, ook zien we meermalen hoe mensen levend worden verbrand. En er is één scene waarbij we de gruwelijke daden van geweld zien. Een afgehakt hoofd wordt in een pan vol kokende chili gevonden. Hopelijk stond dat hoofd niet in het receptenboek, want het moet wel een heel ranzige chili zijn geweest.

  Starz

  Afsluiter meest gewelddadige scenes op Netflix: 1. Spartacus

  Maar uiteindelijk eindigt Spartacus het hoogst op deze lijst. Deze serie lijkt puur gemaakt te zijn om soft porno en geweld naar Netflix te kunnen brengen. Niet alleen wordt er veel geweld gepleegd tijdens de daad, ook worden er heel veel mensen op gruwelijke wijze vermoord en wordt dit dan ook nog even heel confronterend in beeld gebracht. Het meest geweld vindt plaats in de arena, waar mensen puur voor entertainment worden vermoord.

  Tijdens de arena-gevechten is het een groot bloedbad. Zo wordt in beeld gebracht hoe een hoofd door midden wordt gehakt, alsof moorden de doormaalste zaak van de wereld is. Ondertussen spat in het gros van de scenes het bloed alle kanten op. We zien hoe handen in slow motion worden afgehaakt. Sowieso zorgt slow motion ervoor dat alles nog heftiger wordt dan het al was, waardoor Spartacus niet één scene heeft die het geweldigst was, maar eerder een serie is die één grote gewelddadigste Netflix scene vormt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.