Speedlink gaming hardware voor spelers met een budget [Gezien op gamescom 2017]

Article
vrijdag, 01 september 2017 om 15:38
xgn google image
Op gamescom hebben we niet alleen maar games gespeeld, er was namelijk ook genoeg te beleven op het gebied van hardware. Speedlink had haar ultieme gaming setup meegenomen naar de beurs. Deze Speedlink gaming hardware is speciaal bedoeld voor gamers met een budget.
Hoewel het om producten gaat die een lagere prijs hebben dan die van andere grote A-merken, doet de kwaliteit er volgens Speedlink niet onder. Het bedrijf benadrukt dit door het e-Sports team SPEEDLINK uit de ESL aan te halen, die tijdens hun potjes geheel voorzien is van Speedlink producten.
Op gamescom toonde het bedrijf drie verschillende producten voor een mooie budget setup voor gamers. Wij bespreken de producten hier een voor een op de volgende pagina's, om te beginnen met één van de belangrijkste elementen in je setup: een muis.

Speedlink Omnivi Core

Het eerste product dat getoond werd, was de Speedlink Omnivi Core gaming muis. Deze muis is al ongeveer een jaartje op de markt. De Omnivi beschikt over een maximale resolutie van 12.000dpi, heeft 10 vrij instelbare toetsen en beschikt over uitgebreide software waarmee je macro's, dpi en kleuren naar wens in kan stellen.
Opvallend aan deze muis is het design; zo is de muis aan beide zijkanten uiterust met een klein oppervlak waar je je vingers op kan laten rusten. Dit voelt in het begin wellicht wat onwennig, maar al snel merk je dat je hand hierdoor beter over de muismat glijdt; je wordt niet tegengehouden door de frictie van je vingers over de muismat. Bovendien zorgt het ergonomische ontwerp ervoor dat je niet snel vermoeidheid of kramp in je hand krijgt tijdens langere speelsessies.
De adviesprijs van de muis ligt rond de zeventig euro, maar aangezien het product al een tijdje uit is kan je hem binnenhalen voor ongeveer 55 euro. Dat valt dus nog best mee voor een muis met dergelijke capaciteiten.
117086

Speedlink Ultor

Het volgende product in de gaming setup van Speedlink is de Ultor. Net als de muis is dit toetsenbord ook al even verkrijgbaar, namelijk iets meer dan een jaar. Toch verdient het toetsenbord vanwege zijn capaciteiten nog een plekje in de setup van Speedlink.
De Speedlink Ultor is een vrij klein en compact mechanisch toetsenbord. Het toetsenbord bevat geen Numpad, wat zich uit in het formaat van het toetsenbord. De mediatoetsen zijn ondergebracht bij de F-toetsen, om ruimte te besparen.
Verder beschikt het toetsenbord over aanpasbare LED-verlichting, vijf verschillende profielen en een Gaming Mode, zes macrotoetsen, verwisselbare WASD en pijltjestoetsen, herprogrammeerbare toetsen en een uitschakelbare Windows-toets.
De Speedlink Ultor is wat prijziger met een adviesprijs van 119,99 euro, maar aangezien het product al langer op de markt ligt, is de prijs inmiddels ook gedaald. Zo is het toetsenbord nu al voor ongeveer 90 euro aan te schaffen.
117087

Speedlink Maxter

Ten slotte werd op gamescom de Speedlink Maxter onthuld, het nieuwste product uit de keuken van Speedlink. Deze headset moet later dit jaar in de schappen komen te liggen.
De Maxter biedt 7.1 virtual surround sound via een over ear speaker, zodat je compleet bent afgesloten en er geen ongewilde omgevingsgeluiden meer binnenkomen. Een van de belangrijkste punten voor Speedlink, naast de geluidskwaliteit, is het draagcomfort. De Maxter moet een comfortabele draagervaring bieden vanwege de zachte, flexibele hoofdband.
Natuurlijk beschikt ook de Maxter over aanpasbare LED-verlichting, met de mogelijkheid om de headset in de kleuren rood, groen of blauw op te laten lichten. Ook handig: wanneer de microfoon ingeschakeld staat, brandt het LED-lampje op het uiteinde. Zo weet je in één oogopslaag of je microfoon aan of uit staat.
De Maxter headset moet rond de 79 euro gaan kosten. Het is nog niet bekend wanneer het product precies zal verschijnen, maar de verwachting is later dit jaar.