Speedlink Omnivi Review - Uitzonderlijk goed voor een degelijke prijs

  Speedlink staat al een behoorlijke tijd bekend om haar degelijke muizen. Een tijd geleden heeft het bedrijf ook haar gamingmuizen de wereld in geslingerd. Een van de nieuwere telgen in de gamingfamilie is de Speedlink Omnivi. Hoe deze muis bevalt, lees je in de Speedlink Omnivi review.

  Bij een muis is het natuurlijk vooral van belang dat het stukje hardware makkelijk in gebruik is. Hier zal je met de Speedlink Omnivi in elk geval geen probleem hebben. De muis is bedraad en aan te sluiten door middel van een stevige USB-aansluiting. Sommige goedkopere muizen willen nog wel eens een wat krakkemikkige USB-plug hebben, dit is bij de Omnivi dus niet het geval.

  Bijzonder design

  We blijven nog even bij het ontwerp van de muis. Dit ontwerp is in eerste oogopslag nogal opvallend. Aan beide zijkanten van de muis zit namelijk een klein oppervlak. Dit oppervlak is bedoeld om je vingers op te laten rusten wanneer je aan het gamen bent.

  Dit oppervlak is aan het begin even wennen en zal voor de ene gamer iets prettiger werken dan voor dan ander. Iedereen heeft bij het gebruiken van een muis namelijk een andere positionering van de hand. Wanneer je bijvoorbeeld normaal gesproken enkel de pink naast de muis hebt rusten, zal je weinig aan het oppervlak aan de rechterzijde van de muis hebben en zal dit hooguit in de weg zitten. Voor de personen die zowel de pink als de ringvinger naast de muis hebben liggen, zal de muis wat meer uitkomst bieden.

  speedlink omnivi review

  Verschillende knoppen voor verschillende doeleinden

  De muis kent in totaal tien verschillende knoppen voor verschillende doeleinden. Hieronder zijn uiteraard de rechter- en linkermuisknop en het scrollwiel. Daarnaast zitten er aan de linkerzijde van de muis nog zes knoppen die je voor verschillende taken kunt instellen. Zo is het voor moba’s en mmo’s handig om de knoppen aan de zijkant in te stellen voor de verschillende aanvallen of spreuken die jouw personage rijk is.

  De knoppen zijn in te stellen door middel van de Speedlink Omnivi Core driver. Dit is een programma dat je door handig te googelen op de website van Speedlink kunt terugvinden. Het programma zelf werkt vrij intuïtief en van hieruit heb je ook de mogelijk om de kleurschakeringen van de lichten in de muis aan te passen.

  Overigens geldt het aanpassen van deze kleuren alleen voor de onderkant van de muis, de bovenzijde blijft “ademen” in verschillende kleuren, maar alle lichten zijn wel volledig uit te schakelen.

  speedlink omnivi review

  Gamen op hoge snelheid en met alle ruimte

  Voor shooters en fans van deze games zal het goed om te weten zijn dat de muis een hoge maximale DPI heeft. Zo is de muis in te stellen tot een snelheid van 12000 DPI wat zelfs voor de meest doorgewinterde twitch shooter voldoende zou moeten zijn. Verder is ook de zogenaamde polling frequency van de muis aan te passen waardoor je de precisie nog beter kunt instellen voor die lastigste sniper kills.

  Verder is de kabel van de muis bijna twee meter lang (lees: 1.8 meter). Dit betekent dat wanneer je een vrij ruime set-up hebt, je ook nog voldoende ruimte hebt om de kabel op een nette manier te verbergen. De kabel is gemaakt van gevlochten nylon zodat deze niet makkelijk in de knoop raakt wanneer je deze opbergt.

  Voor een muis die zeventig euro kost verwacht je wel iets terug. Gelukkig kun je van de muis ook in het dagelijks gebruik meer dan genoeg verwachten. Door het ergonomische ontwerp van de muis raakt je hand niet snel vermoeid wanneer je tijdenlang aaneen achter de PC aan het werken bent. Je hand rust in een natuurlijke houding wanneer je deze erop hebt liggen, kramp in de handen is er met de Speedlink Omnivi dan ook niet bij.

  speedlink omnivi review

  Speedlink Omnivi Review - Doet wat hij moet doen

  Al met al is de Speedlink Omnivi die precies doet wat het belooft. De muis ziet er leuk uit en je kunt ermee gamen tot je een ons weegt. Door de hoge DPI waar je de muis op kunt instellen, ben je op de snelste games voorbereid. Ook de vlakken waar de vingers op rusten zijn over nagedacht.

  Een nadeel is dat de oppervlakten wel even wennen zijn wanneer je enkel je pink naast de muis hebt liggen. Het voordeel van zo’n oppervlak is dan niet meteen duidelijk. Helaas kun je niet de kleuren aan de bovenzijde van de muis aanpassen. Uiteindelijk is de Speedlink Omnivi simpelweg een muis die veel waar voor zijn geld geeft en daarnaast zonder meer meekan met zijn vaak duurdere concurrenten.

  7

  De plus- en minpunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Tien verschillende knoppen
  • Bijzonder ontwerp
  • Oppervlakten aan de zijkant om de vingers te laten rusten
  • Ook makkelijk in het dagelijks gebruik
  • De oppervlakten zullen niet voor iedereen zijn
  • Kleuren aan de bovenzijde niet aan te passen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.