Alle SoulCalibur 6 characters op een rij

  SoulCalibur 6 ligt vanaf morgen in de schappen en dus mogen fans van de vechtgame elkaar weer te lijf gaan met stokken, zwaarden, bijlen en andere wapens. Zoals gebruikelijk in de SoulCalibur franchise keert er een heel aantal SoulCalibur 6 characters terug op het strijdtoneel. Maar met wie mogen we elkaar aframmelen?

  SoulCalibur VI ligt bijna in de schappen en dus is het tijd om de arena in te stappen. De game biedt ons tal van modi zoals we je in de SoulCalibur VI modi special vertellen en werd in de SoulCalibur VI review beloond met een welverdiende 9.0! Maar welke vechters brengt de game ons allemaal? Daar gaan we in deze SoulCalibur 6 Character special op in.

  Mitsurugi

  We trappen deze SoulCalibur 6 characters special af met een veteraan in de Soul serie die er vanaf het eerste deel altijd bij is: Heishiro Mitsurugi. Hij is een samoerai zonder meester of clan, een ronin dus. Mitsurugis reden om te vechten is simpel: hij is op zoek naar de sterkste vechtersbaas om hem in elkaar te slaan. Alleen zo kan deze ronin zelf de sterkste vechter de geschiedenisboeken ingaan.

  In SoulCalibur komen alle sterke vechterbazen op elkaars pad en dus zit er voor de samoerai maar één ding op: iedereen in elkaar slaan. Hoewel Mitsurugi in ieder deel gracieus en met eer vecht, is hij een kracht om rekening mee te houden. Want de samoerai gaat over lijken. Zijn aanvallen, hoe mooi alles er ook uitziet, zijn razendsnel en krachtig tegelijkertijd.

  Laat je dus niet hypnotiseren door zijn mooie bewegingen, want voor je het weet steekt hij zijn vertrouwde katana zo tussen je ribben om je er vervolgens zonder genade weer vanaf te trappen! Los van de mooie bewegingen is de zwaardvechter ook gevaarlijk in zijn vertrouwde Relic Stance. Let op als de zwaardvechter klaarstaat in deze houding, want hij is dan onvoorspelbaar en snel.

  Tijdens deze houding heeft Mitsurugi een hele set combo’s die je zomaar de sterren voor de ogen toveren. Als kers op de taart eindigt een aantal van zijn combo's ook nog eens in Reversal Edge Parries. Als je Mitsurugi daarna aanvalt, krijg je nog een genadeloos pak slaag.

  SoulCalibur 6 Characters

  Astaroth

  De volgende op deze lijst is een enorme bonk van een kerel. Althans, hij is geen man, maar een golem. Astaroth is door een sekte in opdracht van niemand minder dan Ares, de God van de vernietiging, gemaakt. Dit is met maar één doel gedaan: om Soul Edge te halen. Want met Soul Edge zou Ares Zeus van de troon kunnen stoten.

  Om Soul Edge te halen moest Astaroth groot zijn en dat is hij ook. Bezeten door onderdanen van Ares gaat de reusachtige golem op pad. Alles dat op zijn pad komt krijgt de maken met zijn woede dat hem indrukwekkend maakt. Maar die woede is niet alles waardoor Astaroth indrukwekkend is.

  Een monster van zijn formaat kan namelijk niet met een tandenstoker aankomen om zijn tegenstanders af te maken. Nee, daar hoort een enorm wapen bij waar je niet anders dan bang voor kunt zijn. Astaroth heeft een gigantische bijl die hij maar al te graag naar je kop slingert. Hoewel Astaroth niet al te snel is in zijn bewegingen deelt deze maniak wel rake klappen uit.

  Als hij je eenmaal te pakken heeft of je een keer goed met zijn bijl weet te raken, opent zich een wereld van pijn voor je. Alleen een pleister is dan niet meer genoeg. De reus heeft om zijn langzame bewegingen te compenseren een groter bereik om mensen te gooien en zelf kan hij makkelijker uit een worp ontsnappen. Daarbij heeft Astaroth als Soul Charge een extra dikke huid die ervoor zorgt dat zelfs de hardste klappen hem niet onder de indruk achter laten.

  SoulCalibur 6 Characters

  Geralt of Rivia

  Geralt of Rivia, wie kent hem niet? Hij is geen onderdeel van de originele SoulCalibur cast, maar verzorgt een gastrol in de game. Hij treedt in de voetsporen van onder andere Kratos, Link, Spawn, Heihachi Mishima en Darth Vader, dus hij heeft behoorlijk wat waar te maken.

  Maar dat is niet een ding waar we ons zorgen om moeten maken. Geralt of Rivia vecht voor de kost met griffioenen, draken en andere mythische wezens. Geralt eet golems als Astaroth bij zijn ontbijt. De man heeft nota bene seks gehad op een eenhoorn. Wat moeten we nog meer zeggen? Geralt of Rivia is een gastkarakter in SoulCalibur VI, en wat voor een.

  Hij heeft twee zwaarden bij zich om de klus in SoulCalibur VI te klaren: een metalen voor de menselijke tegenstanders en een zilveren voor de monsters. En als dat niet genoeg is, heeft Geralt ook nog flinke portie magie tot zijn beschikking. Hij kan vijf tekenen gebruiken, namelijk Aard, Igni, Yrden, Quen en Axii. Deze krachtige aanvallen kosten wel een portie van zijn Edge meter.

  Cervantes de Leon

  De beruchte piraat Cervantes de Leon maakte ooit naam als piraat op de zeven zeeën, waarbij hij al gevreesd werd. Cervantes is een boosaardige en sadistische man die het juist door deze eigenschappen voor elkaar kreeg het zwaard SoulEdge in handen te krijgen. Maar toen hij het zwaard eenmaal had, consumeerde het zijn ziel.

  De eens zo machtige man was in één klap een slaaf van een duister zwaard geworden: een ondode piraat die alleen nog maar op zielen jaagt. Zijn kracht en zijn sadistische eigenschappen werden alleen maar versterkt door deze slavernij. En dus is Cervantes niet iemand om voor de voeten te lopen, tenzij je omver geschopt wil worden.

  Als Cervantes de arena betreedt, is dat niet alleen met een geschifte lach. De Spanjaard heeft altijd zijn zwaard en geweerdolk bij en hij twijfelt niet om je met een combinatie van beide wapens te lijf te gaan. Want het is nog altijd macht dat Cervantes wil en macht zal hij krijgen. Al moet hij je ziel verpletteren om deze in handen te krijgen!

  Cervantes is het beste als je hem als short range vechter gebruikt. Zijn zwaard en dolk hebben dus geen enorm bereik, maar als je dichtbij de piraat staat loop je het risico op een bruut pak slaag waarbij de gekke Spanjaard nauwelijks openingen voor counteraanvallen laat. Daarnaast is hij snel in zijn bewegingen, kan hij erg hoog springen en is hij nóg gevaarlijker bij een muur in de buurt. Zijn Casa de Leviathan Critical Edge aanval verplettert tegenstanders met twee enorm harde klappen, waarbij via de muur ook nog een combo gemaakt kan worden om zo nog meer schade te doen!

  SoulCalibur 6 Characters

  Isabella ‘Ivy’ Valentine

  Als dochter van de beruchte piraat Cervantes, haar uiterlijk en haar uitspraken lijkt het al snel alsof Ivy een boosaardige vrouw is. Maar niets is minder waar. Ivy is onvrijwillig verbonden met de Soul Edge, het kwaadaardige zwaard dat Cervantes in bezit had. Het enige dat ze wil is de band met die ze met het zwaard heeft verbreken. Maar dat is nog niet zo makkelijk gedaan.

  Het zwaard is immers begeerd door bijna iedereen die in SoulCalibur VI zit en dus staat er een leger ijzersterke vechters tussen Ivy en haar doel: vrijheid. Gelukkig is Ivy geen katje om zonder handschoenen aan te vatten. Kijk maar naar haar wapen: een zwaard dat met één druk op de knop verandert in een zweep vol scherpe messen.

  Ivy weet precies hoe ze met de zweep om moet gaan en voor je het weet rijt deze sexy dame je aan stukken. Ze is namelijk razendsnel en bloedlink. Ivy is sterk op verschillende afstanden door haar tempo, maar voornamelijk door haar veelzijdige wapen dat zowel effectief is van dichtbij als van veraf. Van veraf heeft Ivy ook nog een unblockable worp gekregen die Summon Suffering heet. Het kan bijna niet fijn zijn als je die op je dak krijgt.

  Als Ivy haar iconische Serpents Embrace houding aanneemt kun je beter uit de weg gaan, want wees nou eerlijk, wanneer heeft een knuffel met een gevaarlijke slang nou goed uitgepakt? Precies, nooit dus. Oppassen dus voor deze pittige dame!

  SoulCalibur 6 Characters

  Seong Mi-na

  Seong Mi-na is een dame die misschien niet heel indrukwekkend overkomt als je haar voor het eerst ziet. Een Koreaans meisje met een lange vlecht en een vrolijk uiterlijk geeft je over het algemeen geen rillingen. Maar schijn bedriegt, want Seong Mi-na is een taaie tante. Dat ervaren de meeste spelers in ieder geval zodra Mi-na haar halbert tevoorschijn tovert.

  Met dit wapen betrekt ze het strijdtoneel al vanaf het eerste deel in de Soul serie en schopt ze flink kont. Seong Mi-na is een karakter met vastberadenheid en grote kracht, op zoek naar kennis en techniek. Het grote bereik dat haar halbert heeft, maakt Seong Mi-na tot een gevaarlijk karakter van veraf en dat wordt ondersteund door haar redelijk snelle bewegingen.

  Maar niet alleen van veraf is deze dame gevaarlijk, want ook van dichtbij weet ze haar mannetje te staan. Mi-nas aanvallen hebben namelijk op iedere afstand verschillende eigenschappen en effecten op de tegenstander. Haar combo’s zijn helaas niet heel lang, maar ze richten over het algemeen wel behoorlijk wat schade aan.

  Raphael Sorel

  Een jonge Franse vechter betreedt de arena in stijl. Raphael Sorel is een edele zwaardvechter die energie uitstraalt. Hij is in de loop der tijd geen dag ouder geworden in Soul Calibur en dat heeft een reden: de aristocratische fransman is nadat hij van zijn familie verbannen werd in aanraking gekomen met de Soul Edge. Hierdoor is hij samen met zijn vriendin Amy veranderd in een soort vampier.

  Zijn vampirisme leidt tot een dorst naar bloed, maar deze zal nooit zo hoog zijn als zijn lust voor wraak. Raphael doet alles wat hij kan om Soul Edge én Soul Calibur voor eens en voor altijd uit de wereld te verbannen. Zoals een echte vampier is Raphael razendsnel in zijn gevechten en voor zijn floret kun je dan ook maar beter oppassen.

  Een losse aanval van Raphael doet misschien niet zo heel veel schade, maar als Raphael eenmaal begint met aanvallen is het einde zoek. Hij heeft talloze combo’s die het leven uit je karakters zuigen alsof Raphael zelf aan je nek hangt. Daarnaast kan Raphael al een van de weinige karakters in SoulCalibur VI zijn Reversal Edge veinzen. Als kers op de taart kan een aantal van zijn aanvallen ook nog eens zomaar je verdediging breken zodat je openstaat voor een volgende aanval!

  SoulCalibur 6 Characters

  Kilik

  Nadat hij als baby gevonden werd op de deurmat van een Chinese tempel is Kilik opgegroeid als monnik. Hij leerde vechten met een staf en is daar een eindbaas in geworden door jarenlange training. Toen Nightmare, de bezeten versie van Siegfried, ten tonele verscheen was het Kilik die hem versloeg. Geen zwaarden of geweren dus, maar het kwaad kreeg ouderwets met een stok op zijn donder.

  Dat Kilik weet hoe hij het kwaad op zijn donder moet geven is redelijk logisch. Hij is namelijk zelf ook bezeten geweest door Soul Edge in zijn tijd bij de monniken. De bezeten vorm van Kilik heeft in SOulcAlibur VI een plekje gekregen als zijn Soul Edge. Kilik is dan een stuk sterker dan normaal, waarbij Kilik tevens een hele nieuwe set bewegingen tot zijn beschikking heeft. Het nadeel van deze Soul Edge is dat Kilik langzaam doodgaat als hij het gebruikt.

  Los van de bijzondere Soul Edge aanval die Kilik heeft, is hij een bijzonder snelle vechter die zowel op korte afstand als op lange afstand effectief is. Kilik is dan ook een toegankelijke vechter voor mensen die met SoulCalibur VI beginnen.

  SoulCalibur 6 Characters

  Maxi

  Je zou het niet zeggen als je Maxi ziet, maar hij is een piraat uit het Ryukyu koninkrijk. Maxi lijkt namelijk een beetje op een Elvis lookalike met nunchucks in plaats van een zwaard. Maxi zit achter Astaroth aan die ooit het schip van Maxi aangevallen heeft. De crewleden van Maxi zijn daarbij bruut afgeslacht door het meedogenloze monster.

  De piraat heeft zich voor zijn wraakmissie aangesloten bij Kilik en Xianghua maar overleeft een aanval op Astaroth zelf bijna niet. Soul Edge fragmenten redden zijn leven en dus zoekt Kilik nu naar zoveel mogelijk fragmenten van de Soul Edge om genoeg kracht te krijgen en Astaroth af te maken.

  Maxi leunt daarvoor niet op een standaard piratenwapen, maar gebruikt nunchucks die hem toegang geven tot razendsnelle aanvallen. Het nadeel van de nunchucks die Maxi draag is dat ze een ontzettend klein bereik hebben, maar de snelheid van Maxi maakt dit meer dan goed. Maxi heeft naast zijn reguliere aanvallen een speciale vechtstand waarbij hij extra aanvallen kan doen óf een korte pauze tussen zijn aanvallen kan inlassen om daarna nog hardere klappen uit te kunnen delen.

  Siegfried Schtauffen

  De Duitse ridder Siegfried Schtauffen is een jonge eigenwijze, arrogante man. Hij is dus eigenlijk zoals de meeste jongens van 16 jaar. Er is alleen één verschil: hij is lid van de orde Holy Roman Empire van de Germaanse Natie. Als hij tijdens een kruistocht per ongeluk zijn eigen vader vermoordt, staat hij op het punt om gek te worden.

  Gedreven door de gedachte dat dit niet zijn schuld was, gaat hij op zoek naar het legendarische zwaard Soul Edge. Wat hij vond was niet wat hij verwachtte. Soul Edge absorbeert Siegried compleet en maakt van hem een nog gekkere zestienjarige dan hij al was: Siegfried verandert in een harteloze versie van zichzelf. Hij vermoordt links en rechts wie hij tegenkomt alsof hij een dolle stier is, totdat hij gestopt wordt door een groep vechters die naast het verslaan van de Duitser ook meteen Soul Edge vernietigt.

  Siegfried draagt tijdens zijn queeste een enorm tweehandig zwaard dat hem niet tot de snelste karakters in de game maakt. Maar ondanks zijn gebrek aan snelheid is hij wel een van de gevaarlijkste karakters die je tegen kunt komen. Siegfried is namelijk enorm veelzijdig en door zijn enorme zwaard heeft hij krachtige aanvallen met een groot bereik.

  Als unieke aanval heeft Siegfried een hele eigen status die Dark Legacy heet. Dit is en gevolg van de verbinding die hij heeft met Soul Edge en Nightmare die hieruit is voortgekomen. Deze status die bijvoorbeeld voorbij komt bij Guard Impact bewegingen of als Siegfried bijna het loodje legt geeft hem zelfs aanvallen van Nightmare!

  SoulCalibur 6 Characters

  Nightmare

  Nightmare is in essentie een kwaardaardige versie van Siegfried. De demonische kracht pulseert door zijn aderen en geeft de heilige ridder een compleet ander uiterlijk, eentje die de naam Nightmare eer aandoet. Een helm waarop een dikke hoorn siert en waar twee roodgloeiende ogen door naar de tegenstander turen, een compleet misvormde arm met aan het uiteinde een enorme klauw waar je alleen maar kriebels van kan krijgen.

  Om Nightmare compleet te maken draagt hij het bezeten zwaard met een enorme oogbol die als een soort zieke edelsteen pronkt op het blad. Nightmare is een karakter die indruk weet te maken met zijn verschijning. Maar het is niet allemaal uiterlijke schijn dat Nightmare vertoont. Met zijn aanvallen weet hij ook behoorlijk indruk te maken.

  Het bereik van Nightmare is ongeveer gelijk aan dat van Siegfried, hij is tenslotte en bezeten versie ervan. Alleen Nightmare is in zijn aanvallen een stuk sterker dan de ridder. Zeker de unieke aanvallen die hij via zijn Night Behind houding uit kan voeren. Veel van die aanvallen eindigen in een Terror Charge en dat geeft Nightmare weer toegang tot zijn vernietigende Soul Charge bewegingen.

  SoulCalibur 6 Characters

  Inferno

  Eigenlijk is Inferno dé antagonist in de Soul serie. In het begin was hij alleen aanwezig als Soul Edge, of in ieder geval de kracht waardoor iedereen doorsloeg en een slaaf van het zwaard werd. Later, toen Soul Edge gesloopt werd bij het gevecht tegen Siegfried besloot inferno zelf in actie te komen. Eerst in de vorm van Nightmare, maar later ook in zijn echte vorm waarin hij de vlammende demoon onthult die hij eigenlijk is.

  Als de vechters in SoulCalibur VI al gevaarlijk zijn, dan is Inferno dat helemaal. Hij kan namelijk de aanvallen van elke tegenstander aannemen en daarbij ook meteen hun wapen nabootsen. Daarnaast kan Inferno zichzelf teleporteren in de arena, waardoor hij in een oogwenk voor je neus staat. Wees dus altijd klaar om klappen te krijgen als Inferno tegenover je staat, want als hij bloed ruikt, dan moet het vloeien!

  Sophitia Alexandra

  Sophitia is een veteraan in de Soul serie. Net als Mitsurugi en enkele andere karakters is zij er vanaf het eerste uur bij om te vechten tegen Soul Edge. Sophitia is van Griekse afkomst en staat bekend als de Second Oath. Zij is één van de weinigen die gekozen is door de Griekse god Hephaestus om het zwaard te stoppen. Met haar inconische Griekse zwaard en schild trok ze erop uit om oud ijzer te maken van het zwaard en Olympus te eren.

  Sophitia ziet er misschien lief uit, maar is dat zeker niet. Dit is een vrouw op een missie en eentje die je beter niet in de weg kunt lopen. Ze is namelijk vliegensvlug en mengt haar unieke aanvallen in combo’s van hoge en lage klappen. Ze is het meest effectief van dichtbij, gezien haar zwaard niet erg lang is. Haar schild gebruikt ze voornamelijk om de inkomende aanvallen af te weren, maar zo nu en dan zal ze ook hier flinke tikken mee uitdelen.

  Een van de sterke punten van deze Griekse dame is dat ze bijzonder goed is in het jugglen van vijanden. Haar Soul charge zorgt ervoor dat haar combo’s een stuk langer gemaakt kunnen worden. Sophitia houdt met haar gracieuze vechtkunsten de eer van Olympus daadwerkelijk hoog.

  SoulCalibur 6 Characters

  Azwel

  Azwel is een man die zich voornamelijk bezighield met zijn intelligentie. Hij heeft de geschiedenis van de mensheid bestudeerd en dat bracht hem tot de conclusie dat de mensheid zichzelf zal gaan vernietigen. Hoe? Door elkaar de kop in te slaan in een oorlog en andere conflicten.

  Azwel hart brak ervan en dus besloot de wijze man zelf een plan te bedenken om de mensheid te redden. Bij dat plan hoort de kracht van Soul Edge en dat kan natuurlijk niet veel goeds betekenen. Azwel vecht om Soul Edge met behulp van Palindrome, een paar handschoenen.

  Nee, hij bitch slapped niet iedereen op zijn pad. Zijn handschoenen bevatten scherven van Soul Edge en Soul Calibur en geven hem toegang tot allerlei magische wapens. Het ene moment vecht Azwel met zwaarden, en het andere moment staat hij ineens met een bijl klaar. Dat maakt Azwel tot een vechter die op elke manier (korte, middenlange of lange afstand) zijn mannetje staat. Hij is dan ook een karakter dat voor iedereen wel een tof element te bieden heeft.

  SoulCalibur 6 Characters

  Taki

  De vrouwelijke Ninja Taki ziet er gevaarlijk uit en is dat ook. Ze jaagt voor haar dagelijkse kost op namelijk op demonen. Ze is lid van de Fu-Ma clan die haar ook wel de ‘Hunter of Darkness’ noemt. Taki is de meest gevreesde ninja die ooit uit de clan voortgekomen is en tevens meester in het maken van wapens die effectief zijn tegen demonen en ander gespuis. Dit is natuurlijk altijd handig als je achter bezeten zwaarden aan gaat. Zoals veel anderen in SoulCalibur 6 zit Taki namelijk achter Soul Edge aan, maar deze dame jaagt ook op Soul Calibur.

  Dit, met het doel om de zwaarden voor eens en altijd te vernietigen, gezien allebei de wapens bezeten zijn door een of andere entiteit. Gevoelens hebben niet de prioriteit bij Taki en de agenda van anderen interesseert haar helemaal niets. Toch staat Taki aan de kant van het goede in SoulCalibur en ze raakt zelfs bevriend met onder andere Sophitia. Niet slecht voor een meedogenloze ninja die maar één doel heeft.

  Taki is een ninja en dat betekent dat ze vliegensvlug is in haar aanvallen. Een enorm wapen is daarbij niet handig. In plaats daarvan kiest Taki voor twee korte zwaarden (kodachi) genaamd Rekki-Maru en Mekki-Maru. Dit laatstgenoemde zwaard doet altijd schade, ook al weert de tegenstander af. Een eigenschap die niet veel vijanden hebben.

  Daarnaast heeft deze pittige dame toegang tot verschillende projectielen die het haar vijanden op lange afstand moeilijk maken. Toch is ze het meest effectief op korte afstand, waarbij ze om je heen danst alsof het niets is, terwijl ze je compleet in elkaar slaat.

  Talim

  Uit het dorp van de windgod in de Fillipijnen komt Talim het strijdtoneel op. Met haar jeugdige en onschuldige verschjining lijkt Talim de meest naïeve karakter in de SoulCalibur VI cast te zijn. En dat is precies wie ze is. Talim is de dochter van een priesteres die de wind kan besturen om wonderen te verrichten.

  Uiteindelijk kwam Talim in aanraking met een scherf van Soul Edge en toen ze de kwaadaardige aanwezigheid van de scherf voelde had ze het gevoel dat de wereld uit balans was. Dus de scherf moest terug naar waar deze vandaan kwam. In essentie is Talim dus op pad om de scherf terug te geven aan Nightmare. Niet zo handig en behoorlijk naïef dus.

  Deze naïviteit komt niet naar voren tijdens haar gevechten, want ze weet absoluut haar mannetje te staan. Met haar elleboogzwaarden raakt ze haar doel razendsnel en is ze behoorlijk dodelijk als het moet. Daarnaast heeft ze als dochter van een priesteres de mogelijkheid om een deel van haar leven te herstellen door haar Critical Edge. Het besturen van de wind legt haar ook geen windeieren, want vanuit haar Air Rage Stance knalt Talim behoorlijk wat diverse windaanvallen op de tegenstander af.

  SoulCalibur 6 Characters

  Groh

  Groh is een nieuwkomer tussen de SoulCalibur 6 Characters. De vechtersbaas is met zijn brute uiterlijk en zijn dubbele zwaard onderdeel van de Noorse Aval Organisation. Deze organisatie is in het leven geroepen toen een koning met een bezeten zwaard een ander bezeten zwaard versloeg. Klinkt bekend he?

  De vechtstijl van Groh is behoorlijk veelzijdig. Zijn dubbele zwaard kan als geheel of als twee losse zwaarden gebruikt worden, wat hem gevaarlijk maakt op lange en middellange afstanden. Als Groh ervoor kiest om met twee losse zwaarden te vechten in plaats van één dubbel zwaard is hij sneller en daarmee een stuk gevaarlijker. Groh heeft los van de keuze in wapenstijl de mogelijkheid om te teleporteren als hij zijn Soul Charge gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde op moet passen voor deze Noorse vechtersbaas.

  SoulCalibur 6 Characters

  Voldo

  Van een geschifte dame gaan we door naar misschien wel het gekste karakter uit de Soul geschiedenis. Voldo ziet eruit als een slachtoffer van een uit de hand gelopen SM-feest in het Silent Hill universum. Hoewel het erop lijkt dat Voldo zelf van pijn geniet, is het vooral het aanrichten van pijn dat deze rare vogel laat smullen.

  Voldo kan zich in allerlei bochten wringen en tegenstanders vanuit de gekste houdingen aanvallen met de Katars die aan zijn handen vastgemaakt zijn. Doordat Voldo zijn slachtoffers vanuit zoveel richtingen aan kan vallen is hij altijd gevaarlijk, of hij je nu aankijkt of niet. Zijn Critical Edge aanval kent dan ook verschillende versies, afhankelijk van de positie waarin Voldo zich bevindt. Omdat Voldo zo ontzettend flexibel is glibbert hij met gemak uit worpen, of ze nu van voren of van achteren komen.

  Xianghua

  Over flexibel gesproken: Chai Xianghua is een van de meest flexibele dames op het SoulCalibur Character select scherm. Ze is, net als haar familie, getraind om een sterke krijger te worden. Tijdens haar training stond flexibiliteit in een hoog vaandel. Nadat haar training compleet was is Xianghua uiteindelijk op pad gegaan om Soul Edge voor haar meester te zoeken.

  Een gevaarlijke tocht voor een dame, maar niet voor Xianghua. Want Xianghua is gevaarlijk en snel. Ze kan verschillende houdingen aannemen die haar onvoorspelbaar maken in haar aanvallen met haar korte zwaard. In SoulCalibur VI heeft Xianghua een nieuwe houding gekregen die haar hoge en middelhoge aanvallen laat ontwijken terwijl ze je een paar flinke tikken verkoopt.

  Verder heeft Xianghua tal van counteraanvallen en nepaanvallen in haar arsenaal. Je weet daardoor nooit wanneer ze je gaat slaan of wanneer een nepaanval uitmondt in een counterhouding en dat maakt haar een gevreesde tegenstander.

  SoulCalibur 6 Characters

  Yoshimitsu

  Al sinds jaar en dag maakt Yoshimitsu zijn opwachting in de Soul serie. Elk deel is hij er weer trouw bij, maar hij komt niet alleen het strijdtoneel op in deze franchise. Ook in de Tekken franchise is hij een graag geziene en altijd terugkerende gast. In SoulCalibur vecht Yoshimitsu puur en alleen om wraak.

  Zijn dorp is verwoest door een machtwellustige heer Oda Nobunaga en als Yoshimitsu deze daad wil bestraffen verliest hij zijn arm omdat hij te zwak is tegen Nobunagas legers. Dus zoekt de vechtersbaas naar Soul Edge om zo krachtiger te worden en Nobunaga af te slachten. Gehuld in traditionele kledij compleet met een Oni masker en een vlag van zijn dorp op zijn rug.

  Het wapen dat Yoshimitsu verkiest om zijn slachtoffers te laten bloeden is een katana, maar hij is ook niet vies van een snufje magie. Yoshimitsu kan namelijk de ziel van zijn tegenstanders asborberen om zijn Soul meter te vullen. Als deze meter vol is kan de eenarmige zwaardvechter tal van unieke moves uitvoeren die tegenstanders behoorlijk wat schade toebedelen.

  SoulCalibur 6 Characters

  Zasalamel

  De laatste van de reguliere karakters in deze SoulCalibur 6 Characters special is Zasalamel. Deze oude warlock komt uit een eeuwenoude stam die de missie had het heilige zwaard Soul Calibur te beschermen. De stam moest het zwaard beschermen, maar mocht dit absoluut niet gebruiken als het kwaad op de deur kwam kloppen. Met deze regel was Zasalamel het niet eens en dus probeerde hij Soul Calibur te jatten.

  Het resultaat van deze (mislukte) actie was dat de krijger uit de stam verbannen werd, waarna hij jaren in ballingschap leefde. Gedurende deze periode leerde Zasalamel zijn magische krachten nog beter gebruiken en zocht hij naar Soul Edge. Zasalamels missie is tenslotte het beschermen van Soul Calibur en de enige echte bedreiging voor het zwaard is volgens hem Soul Edge. Dus dat zwaard moest de vernieling in geholpen worden.

  Zoals met meerdere van Zasalamels plannen liep ook dit plan compleet in het honderd, resulterend in een nieuwe vorm van Nightmare die uiteindelijk tot de resurrectie van Inferno leidde. Zelfs de magie van de warlock mocht niet baten om dit tegen te houden. Hij is dus degene die voor zoveel dood en verderf heeft gezorgd, terwijl alles eigenlijk al (tijdelijk) opgelost was in SoulCalibur.

  Zasalamel vecht met behulp van zijn krachtige magie waarmee hij tegenstanders vloeken tot op wel drie niveaus kan bezorgen. Uiteindelijk is het voor de magiër mogelijk om de tijd even te bevriezen, waarna hij met zijn enorme zeis naar hartenlust op de tegenstander in kan hakken. Een toepasselijk wapen voor iemand die dood en verderf zaait, al deed Zasalamel dit oorspronkelijk niet met de intentie om mensen te vermoorden.

  SoulCalibur 6 Characters - DLC karakters breiden de groep uit

  SoulCalibur VI heeft van zichzelf al een indrukwekkende groep vechters. Maar Bandai Namco heeft de komende tijd nog een heleboel toevoegingen in petto voor de digitale vechtersbazen. Deze karakters zullen wij ook aan deze special toevoegen en wel hieronder en op de volgende pagina's.

  Tira

  Na de reguliere cast die dus standaard op de disc van de game meegeleverd wordt, is het tijd voor een bekende dame in de serie die dit keer als DLC (of pre order bonus als je de game voorbesteld hebt) voorbij komt. Met de eerste DLC pakt Bandai Namco gelijk goed uit, want Tira komt naar SoulCalibur. Tira is meedogenloos, sadistisch en letterlijk verslaafd aan het vermoorden van andere vechters. Ze lijdt ook aan bipolariteit, wat ervoor zorgt dat ze nóg gevaarlijker als vechter is.

  Haar gemoedstoestand kan namelijk veranderd worden tijdens gevechten van Jolly naar Gloomy en vice versa.
  Elke gemoedstoestand van Tira zorgt ervoor dat een hele nieuwe set geschifte aanvallen uitgevoerd kan worden met het vlijmscherpe ringvormige wapen dat ze draagt. Hoe dan ook is Tira in beide gemoedstoestanden behoorlijk snel. Als spelers ‘te vaak’ tussen Tira's persoonlijkheden wisselt, kan ze zomaar in brand vliegen en in een vlammende status terecht komen, die haar tijdelijk nog gevaarlijker maakt. Tira is dus niet alleen ziek in haar hoofd, maar ook haar aanvallen zijn behoorlijk ziek.

  SoulCalibur VI

  Verkijgbaar vanaf 19 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.