De Mile 22 cast uitgelicht

  Met een acteur als Mark Wahlberg weet je dat actiefilms tof kunnen worden. Druk de acteur een geweer in de handen en spektakel volgt vanzelf. Samen met de menselijke vechtmachine Iko Uwais en ander acteertalent, vertolkt Wahlberg een hoofdrol in Mile 22. De film draait bijna in de bioscopen en daarom wij hebben de Mile 22 cast uitgelicht!

  STX Entertainment

  In Mile 22 moet een informant met gevoelige informatie als een malle het land uit gesmokkeld worden. Onder normale omstandigheden is dat geen probleem, maar de route die door een Indonesische stad naar het lokale vliegveld genomen moet worden is niet bepaald veilig. De stad zit namelijk tot de nok toe gevuld met corrupte agenten die samenwerken met de Russische onderwereld. Deze bad guys maken jacht op de informant en het begeleidende team.

  Het vliegveld ligt slechts 22 mijl verder, maar tussen de ambassade en het vliegveld staat een leger klaar om iedereen overhoop te knallen die op een informant lijkt. Om alles nog erger te maken, heeft het team specialisten slechts enkele uren de tijd om de informant heelhuids af te leveren. Een spannende race tegen de klok begint.

  Waarom zijn de acteurs in Mile 22 zo geknipt voor deze rol? Wij werpen een blik op de Mile 22 cast om uit te vinden welke ervaring ze meenemen naar deze spannende film!

  Mark Wahlberg – James Silva

  We trappen deze special af met Mark Wahlberg. Wahlberg zit dit keer niet als een simpele gast op de bank naast een levende teddybeer (Ted), maar speelt een rol die hem veel beter tot zijn recht laat komen. Hij is James Silva, de leider van een elite-eenheid in de film. Zijn team bestaat uit paramilitairen en heeft als doel om een informant zo stilletjes mogelijk naar het vliegveld te smokkelen. Een rol die Wahlberg op het lijf geschreven is.n.

  Wahlberg is namelijk niet zomaar een spierbonk die toevallig gecast is voor de film. Hij heeft het juiste postuur om een volautomatisch geweer te dragen en te gebruiken alsof hij dat iedere dag doet. Wat niet veel mensen weten is dat een dergelijk geweer behoorlijk zwaar is, wat betekent dat spierballen bijna noodzakelijk zijn om zo'n wapen fatsoenlijk te kunnen gebruiken. Helemaal als je dat ook geloofwaardig over wil laten komen.

  Zodra je Wahlberg een geweer in handen drukt en hem vertelt dat hij een speciaal agent is, lijkt hij één te worden met deze rol én met het geweer. De acteur weet door zijn ervaring in andere films precies wat hij moet doen om ons te laten geloven dat alles echt is.

  Het is dan ook niet vreemd dat de Amerikaan al in meerdere actiefilms heeft gespeeld. Wij kennen Wahlberg voornamelijk van zijn acteerwerk in films zoals Transformer The Last Knight, 2 Guns, Max Payne, Deepwater Horizon en Lone Survivor. Allemaal rollen waarin hij flink aan de haal gaat met automatische wapens. In de twee laatstgenoemde films werkte de acteur ook al samen met de regisseur van Mile 22, Peter Berg.

  Naast de rol die Wahlberg heeft in Mile 22 is hij een van de producers van de film. Ook deze rol is niet onbekend voor Wahlberg. Hij was eerder ook al actief als producer voor series als Boardwalk Empire en Entourage.

  STX Entertainment

  Lauren Cohan – Alice Kerr

  In het team van Silva zitten specialisten die weliswaar in het geheim werken, maar vieze handen absoluut niet uit de weg gaan. Een van de leden van dit team is Alice Kerr, een dame die alle kneepjes van het vak kent en al jaren onderdeel van het team is. De rol van Kerr wordt vertolkt door niemand minder dan Lauren Cohan.

  We kennen Cohan van haar rollen in The Vampire Diaries, Chuck en Supernatural, maar het meest bekend is ze door haar rol als Maggie Greene The Walking Dead. Juist door die laatste rol lijkt de casting van Cohan erg geloofwaardig. In The Walking Dead rent de actrice tenslotte ook constant rond met een wapen en weet dit overtuigend te brengen als er mee geschoten moet worden.

  In Mile 22 hoeft ze even geen zombieschedels met messen te doorboren of mensen van The Sanctuary overhoop te knallen, maar helpt ze Silva de informant veilig het land uit te smokkelen. Wij zijn benieuwd!

  STX Entertainment

  Ronda Rousey – Sam Snow

  Een ander lid van Silvas team is Sam Snow, gespeeld door Ronda Rousey. Snow is de protégé van Silva en degene die het voor het zeggen heeft als Silva wegvalt. Daarbij is Snow een harde tante die een gevecht niet uit de weg gaat als het moet. Wie moet je anders voor een dergelijk rol vragen als een vrouw die voor de kost mensen in elkaar slaat?

  Met de achtergrond die Rousey als MMA-vechter heeft is de rol van de pittige Snow op haar lijf geschreven. Ze vocht onder andere in de Ultimate Fighting Championship (UFC) en de World Wrestling Entertainment (WWE) en kwam ook in diverse UFC games voorbij, maar heeft ook al wat acteerklussen op haar naam staan. Ze kwam onder andere voorbij in The Expendables 3 en Furious 7.

  STX Entertainment

  Iko Uwais - Li Noor

  De vierde hoofdrol in Mile 22 is weggelegd voor Iko Uwais die Li Noor vertolkt. Noor is de informant die koste wat het kost beschermd moet worden. Hij heeft informatie die niet in handen van de vijand mag vallen. Als je weet wie Uwais is, kun je je afvragen of hij al die bescherming wel nodig heeft. Deze man schopt namelijk al vanaf zijn tiende mensen in elkaar!

  De acteur beoefent vanaf zijn tiende Silat, een Indonesische martial art. Je kunt dus wel stellen dat dit een man is waar je geen ruzie mee wil krijgen. Hij wordt zelfs gezien als de volgende Jackie Chan of Bruce Lee, omdat hij zo'n getalenteerd vechter is. Zijn Silat talent heeft ertoe geleid dat hij ontdekt werd in de filmwereld en sindsdien is hij voorbij gekomen in films als Man of Tai Chi en Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.

  Los van zijn rol in Mile 22 is Uwais ook een van de choreografen voor de gevechten in de film. Hierbij komt zijn Silat ervaring bijzonder goed van pas, maar het helpt ook behoorlijk wat dat Uwais al in verschillende andere films stunts heeft gecoördineerd. Neem bijvoorbeeld The Raid (en ook deel 2), die door Uwais acteertalent en vechtkunsten op verschillende niveaus geweldig was op het gebied van actie.

  STX Entertainment

  Sam Medina - Axel

  Nu alle belangrijke teamleden en de informant voorbij zijn gekomen is het tijd voor een bad guy in de film: Axel. Hij is een van de mensen die achter Li Noor aan zitten om hem uit te schakelen. Axel is niet alleen als corrupte Indonesische agent, maar hij heeft hulp van een heel leger andere smerige agenten. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een aantal onderwereldfiguren op jacht naar Noor.

  Sam Medina verzorgt de rol van Axel in Mile 22 en belooft dat met zijn achtergrond prima te doen. Hij heeft namelijk een flink cv waarop veelal rollen als bad guy staan. Een rol springt eruit, namelijk die als Yu in Olympus has Fallen.

  De Mile 22 cast – nog één grote naam, maar met een wat kleinere rol

  Naast deze vijf acteertalenten bevat Mile 22 een rol voor John Malkovich die Bishop speelt, de man die alles vanuit de lucht in de gaten houdt. Malkovich heeft al een flinke waslijst aan grote rollen waaronder die RED, RED 2, Con Air en Empire of the Sun. Allemaal films waarin hij een grote rol had, maar dit keer heeft Malkovich een wat kleinere rol toebedeeld gekregen.

  Mile 22 draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. Ga jij de film kijken? Laat het ons in de reacties hieronder weten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.