Sony PlayStation Classic - dit zijn de games die tot nu toe bekend zijn

  Vandaag heeft Sony de nieuwe PlayStation console onthuld. Er zullen 20 vooraf geïnstalleerde spellen bij zitten. De volledige line-up aan games van de Sony PlayStation Classic console is nog niet bekend, maar Sony heeft wel al enkele titels genoemd. Wij hebben alle games die tot nu toe bekend zijn voor je op een rijtje gezet.

  Final Fantasy VII

  Eén van de tot nu toe bekende Sony PlayStation Classic games is Final Fantasy VII. De game kwam op 17 november 1997 uit in Europa. De game wordt door veel liefhebbers als een échte klassieker beschouwd en was in de jaren 90 erg populair. Los van het feit dat de gevechten en de acties voor het eerst 3D waren, was dit ook het eerste spel van Square dat niet voor de Nintendo-spelsystemen gemaakt werd. Het spel is namelijk in eerste instantie uitgekomen voor de PC en PlayStation.

  De gameplay van Final Fantasy VII is vergelijkbaar met eerdere games uit de serie. Er zijn drie spelmodi: het veld, de wereldkaart en het gevechtscherm. In het veld kan je de omgeving verkennen, praten met personages, verder gaan met het verhaal en eventgames starten.

  Voor het gevechtscherm gebruikt de game een "Active Time Battle" - systeem waarbij de personages wisselen totdat een kant verslagen is. Op het scherm heeft elk personage een tijdmeter. Wanneer deze vol is, kan je een commando voor dat karakter invoeren. De commando's zijn afhankelijk van de personages en hun uitrusting. Naarmate het spel vordert zullen de commando's veranderen. Verder kun je natuurlijk ook het menuscherm gebruiken. Hier vind je de status en statistieken van elk personage, items, vaardigheden en uitrusting. Ook kan je hier het spel opslaan.

  Sony

  Jumping Flash!

  Ook Jumping Flash! is een van de games die op de Sony PlayStation Classic console zal komen. Jumping Flash! is een first-person platformgame dat uitkwam voor de PlayStation in september 1995. Het spel is ontwikkeld door Exact en Ultra en uitgegeven door Sony. De game volgt Robbit, een robot konijn dat op zoek is naar ontbrekende jet-pods. Door Crater Planet te verkennen en alle jet-pods te vinden, kan Robbit de wereld redden van vernietiging.

  In de game neem je de rol aan van Robbit. Je begint het spel met drie levens. Iedere keer als je een miljoen punten verdient, krijg je een nieuw leven erbij. Het doel van Jumping Flash! is om Robbit te laten springen en de jet-pods te verzamelen. De game bestaat uit zes werelden met elk 3 niveaus. Elk niveau in de game heeft een tijdslimiet van tien minuten. Zodra je hierover heen zit, wordt het spel beëindigd. Er zijn verschillende power-ups te vinden, zoals fotolijsten, wortels, extra levens, time-outs en zandlopers.

  Namco

  R4 Ridge Racer Type 4

  Nummer 3 van onze tot nu toe bekende games voor de Sony PlayStation Classic console is R4 Ridge Racer Type 4, een racegame die ontwikkeld en uitgegeven is door Namco. Het kwam uit op 16 april 1999 voor de PlayStation en is de vierde titel in de Ridge Racer-serie. Het spel legt een sterke nadruk op powersliden in de hoeken.

  Er zijn twee stijlen van powersliding in de game, namelijk drift en grip. Bij drift-auto's moet je eenmaal op de rem tikken tijdens het draaien om in te breken in een soepele powerslide. Bij grip-auto's moet je afwisselen tussen remmen en gas terwijl je naar powerslide draait. Er zijn in totaal 321 voertuigen. Door de Grand Prix-modus te spelen kan je voertuigen verdienen of een upgrade naar huidige auto's doen.

  In de game is een Time Attack-modus, waarbij je de snelste tijd op elke koerst probeert te behalen. Ook is er een VS. Battle, waarbij je tot vier spelers tegelijkertijd kunt spelen. Als laatste kan je een autodecor maken en deelnemen aan extra proeven tegen allerlei krachtige prototype auto's.

  Tekken 3

  Tekken 3 is ontwikkeld en geproduceerd door Namco. Het is het derde spel uit de wereldberoemde Tekken-serie. De game kwam in eerste instantie als arcadespel in 1997, maar werd een jaar later overgezet naar de PlayStation. Tekken zal één van de games zijn die op de Sony PlayStation Classic console zal komen.

  De gameplay van Tekken 3 is vergelijkbaar met de vorige spellen uit de serie, maar er is een groot aantal verbeteringen toegevoegd. Voorbeelden hiervan zijn de graphics en animaties die meer gedetailleerd zijn. Ook zijn er 15 nieuwe personages beschikbaar. De grootste verbetering is de manier waarop de personages kunnen bewegen. Voorheen vochten personages in 2D en zat er geen diepte in de game. In Tekken 3 ziet er wél diepte in, kunnen personages langs elkaar bewegen en kunnen ze alleen realistische sprongen maken.

  Het spel bevat naast het hoofdspel een beat 'em up-minigame. Hierin moet je meerdere vijanden in één level verslaan en wordt als je het spel vier keer uitspeelt Dr. Boskonovitch een speelbaar personage.

  Sony

  Wild Arms

  Wild Arms is een van de eerste role-playing games voor de PlayStation ooit. De game is ontwikkeld door Media Vision en kwam in 1998 in Europa uit. Het was toendertijd een van de weinige games met een westers thema. De normale gameplay wordt weergeven in 2D en de gevechten in 3D. Wild Arms zal een van de 20 speelbare games op de Sony PlayStation Classic console worden.

  De game speelt zich af in Filgaia, een fantasiewereld. Het verhaal gaat over de avonturen van een groep avonturiers genaamd Dream Chasers. Zij doorzoeken de wereld naar avonturen en rijkdom. Je speelt als Rudy, een jongen die krachtige wapens gebruikt. Deze krachtige wapens heten Ancient Relic Machines en zijn verboden overblijfselen van een lang terug die op vuurwapens lijken. Jack en Cecilia, de compagnons van Rudy, helpen hem om een buitenaardse dreiging te voorkomen.

  In de game kan je Rudy, Jack en Cecilia besturen. Je loopt door verschillende omgevingen, verslaat vijanden en lost puzzels op. Om verder in de game te komen, moet je een aantal scenario's en sequenties overwinnen, waarbij je door allerlei dungeons moet lopen en tegen random vijanden moet vechten. Na gevechten krijg je experience points, waarmee je de vooruitgang van karakters kan bevorderen. We hopen dat Sony snel bekend zal maken welke games er op de PlayStation Classic console zullen komen.

  Welke games hoop jij op de Sony PlayStation Classic console terug te zien?

  Final Fantasy 7

  Verkijgbaar vanaf 31 january 1997

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.