Sonic Forces gameplay modi op een rijtje [Gespeeld op gamescom 2017]

  Het 25-jarig bestaan van Sonic is niet iets waar lichtvoetig over gedaan wordt. Maar liefst twee gloednieuwe games zijn in de armen genomen. Het nog vers in het geheugen gegrifte Sonic Mania en de moderne Sonic Forces moeten er voor fans een mooi jaar van maken. Vooral deze laatste weet reeds spannende Sonic Forces gameplay modi neer te zetten.

  Eggman op z’n plaats zetten is iets waar je ons voor kan wakker maken. Ook tijdens Sonic Forces heeft hij de touwtjes in handen, maar deelt zijn slechtheid met de nieuwe badguy genaamd Infinite. Reden te meer om de wereld te bevrijden van het gevaar door middel van het uithangen van de held in de volgende Sonic Forces gameplay modi.

  4. Classic Stage

  De eerste modus waar je van moet af weten is de Classic Stage. In Sonic Forces is dit het speltype dat het dichtst bij de originele Sonic games komt en grote gelijkenissen toont met Sonic Generations. De levels die hieronder vallen, werken in termen van bewegingsvrijheid vrij lineair. Sonic kan door het 2D-leveldesign alleen maar naar links, rechts, boven en beneden bewegen.

  Het platformen mag dan wel ontbreken in diepgang, het visuele gedeelte doet dat zeker niet. Sonic Forces heeft in tegenstelling tot Sonic Mania een modern uiterlijk gekregen, dat niets anders doet dan verbazen met een toffe invulling. Op de achtergrond is er een levendige wereld te zien, terwijl je zelf op de voorgrond de kwaadaardige robots juist van het leven berooft. Dit is de klassieke Sonic game in een spiksplinternieuw jasje.

  3. Sonic Stage

  De Sonic Stage is het speltype dat meer doet denken aan hedendaagse games als Sonic Colors. Alhoewel er een pad is uitgestippeld naar de eindstreep, is de omgeving vrij te verkennen en kan Sonic alle kanten op bewegen. In deze modus krijg je dus meer bewegingsvrijheid dan tijdens de Classic Stage en dat kan behoorlijk overweldigend zijn. De wereld van Sonic Forces staat namelijk niet stil, en evenmin doet je favoriete egel dat!

  Tijdens de Sonic Stages is het de bedoeling zo snel mogelijk door de levels heen te zoeven door middel van je parkour skills. Ren, vlieg, spring en vernietig je een weg door gevaarlijke situaties door gebruik te maken van de omgeving. Als het je nog niet snel genoeg gaat, kan je je boost gebruiken. Hierdoor zie je echt niks anders meer dan een blauwe kanonskogel die voorbij schiet.

  2. Avatar Stage

  De Sonic Forces gameplay komt met verrassingen. Het spel kent een speciale Avatar Stage, waar je met je eigen held(in) in Sonic’s voetsporen kunt treden. Deze nieuwe modus zorgt ervoor dat je nog velen malen dezelfde levels zult overmeesteren, want elke keer kan je een ander pad nemen dat afhankelijk is van jouw personage. De optie is aanwezig om je eigen personage in elkaar te zetten en een uniek wapen mee te geven.

  Bij het creëren van een eigen figuurtje kan je kiezen uit zeven verschillende dieren. Elk wezentje heeft een eigen speciale kracht die van pas kan komen. Wolven trekken bijvoorbeeld automatisch ringen aan en vogels kunnen vliegen na een dubbele sprong. Na het uitkiezen van het beest dat je wilt, kan je zelfs de accessoires aanpassen zodat jouw held er gelikt uitziet!

  Als je zover bent, is het tijd om een Wispon mee te nemen. Dit zijn wapens die bijvoorbeeld vuur of elektriciteit schieten en daarmee Eggman’s duivelse creaties om zeep helpen. De Wispons hebben ook een secundaire functie die te volbrengen is wanneer je de wisp-meter hebt gevuld. Hierna kun je speciale acties ondernemen zoals oneindig springen of jezelf over afgronden heen trekken als er muntjes boven hangen.

  1. Tag Team Stage

  De Tag Team stage is, voor zover SEGA verklapt heeft, het laatste speltype van de Sonic Forces gameplay. Deze modus combineert het beste van twee werelden, waarbij zowel Sonic als je eigen avatar samenwerken. Snelheid en destructie in één super vlotte aanpak? Wie zegt daar nou nee tegen?

  In de Tag Team modus krijg je te maken met enorme stukken waar gerend moet worden en waar je Sonic bij kunt gebruiken. Ook de double boost, waarmee je de geluidsbarrière doorbreekt, is een feature die hier beschikbaar wordt. Als het gas teruggenomen moet worden om een groep vijanden te verslaan of om wat preciezere platform sprongen te wagen, kan je overschakelen naar je avatar. Het plezier dat je hiermee beleefd terwijl de opzwepende soundtrack door je speakers luidt, is ongekend.

  Naar alle verwachtingen komt Sonic Forces op 7 november uit voor Xbox One, PS4, PC en Switch. Wat je dan moet doen? Snel halen natuurlijk!

  Sonic Forces

  Verkijgbaar vanaf 7 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.