Solo: A Star Wars Story set - Wat ging er allemaal fout?

  Na de release van Star Wars: The Last Jedi was het voor velen wachten op de nieuwste Star Wars film, eentje over Han Solo. Tijdens het opnemen van de film verliep alles alleen vrij moeizaam. Hieronder zie je drie dingen die op de Solo: A Star Wars Story set allemaal fout gingen.

  3. Herschieten van scènes

  Tijdens de Star Warsâââââ film Rogue One werd er een aantal stukken opnieuw en extra opgenomen. Nieuwe scènes en nieuwe dialogen dus. Ook de film over Han Solo moest hieraan geloven, maar op een iets andere manier. Zo geeft een anonieme acteur uit de nieuwe Star Wars film aan tegenover Vulture.

  Hier zegt hij dat sommige scènes precies hetzelfde zijn als de vorige keer, alleen op een net iets andere manier opgenomen dan eerder is gedaan. Zo zou er maar liefst 80% van het op dat moment geschoten materiaal opnieuw gefilmd zijn.

  2. Wisselen van regisseur

  Eén van de redenen dat zoveel scènes opnieuw opgenomen moesten worden, was omdat er tijdens het filmen werd gewisseld van regisseur. Lucasfilm bracht een tijdje terug het statement naar buiten dat de regisseurs Phil Lord en Christopher Miller een te groot creatief meningsverschil hadden met de studio.

  Later kwam weer naar buiten dat Lucasfilm de regisseurs ontslagen zou hebben, omdat het duo geen fijne sfeer op de set creeërden en zich te vaak niet aan het script hielden. Een paar dagen na het afscheid van Lord en Miller werd Ron Howard aangewezen als regisseur.

  Met een nieuwe regisseur op de set werd een aantal dingen veranderd. Eén ding hiervan is dus het herschieten van beelden. Zo gaat het gerucht rond dat maar liefst 80% van het eerder geschoten materiaal opnieuw is opgenomen.

  1. Acteercoach

  Het spelen van een jonge Han Solo, drie acteurs hadden daar uiteindelijk kans op: Jack Reynor, Taron Egerton en Alden Ehrenreich. Degene die aan het langste eind trok was uiteindelijk de laatst genoemde: meneer Ehrenreich.

  Het acteren van de jonge acteur verliep alleen niet altijd even soepel. Zo is er volgens de anonieme bron van Vulture een acteercoach ingehuurd om Ehrenreich meer te laten lijken op de Han Solo van Harrison Ford. Lucasfilm wilde namelijk een kopie van de oudere Han Solo, maar dan in de huid van een jong iemand. Volgens de bron heeft de acteercoach zeker geholpen, maar was het wel moeilijk voor Ehrenreich.

  Solo: A Star Wars Story set problemen opgelost

  Zoals je kunt lezen liep niet alles van een leien dakje, maar de kou is inmiddels uit de lucht en de film zal op 23 mei in de bioscoop te bewonderen zijn. Vrij bijzonder, gezien de datum van 23 mei al vast stond voordat regisseur Ron Howard het stokje overnam.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.